Minkä jäljet ja miksi keskellä tietä?

1. Jäljet tiellä
2. Jäljet tiellä
3. Jäljet tiellä
4. Puutarhassa
5. Jäljet tiellä
6. Jälkiä lumella
7. Hevoset

Tunnistatko mitä jälkiä on lumessa. Oikeita vastauksia ei ole tiedossa. Heitä arvaus.

Share

14 comments for “Minkä jäljet ja miksi keskellä tietä?

 1. Onpa mukava nähdä hevoisisa muuallakin kuin telkkarin lännen kuvissa.
  Nätä epäilen kuvan 5 jälen tekijöiksi. (noitten tummien kokkareiden)

 2. Kuvissa 1,2,3 ja 5 Sevimmin tunnistettavat jäljet ovat aura-auton. Lisäksi on muitakin jälkiä, kuten kuvassa 6. Ei ihan selvästi näy, mutta ihan kuin metsähiiren oli napannut kesken juoksun joku lumikko tai kärppä.
  Kuvassa 4 on Alpon jälkiä, kun jotain risumajaa ruvennut rakentamaan.

 3. Eipä näitä pysty jälkeenjääneet arvioimaan.

 4. Kuva 6. jäljet hangella. Hempan kanssa samaa mieltä. Näitä jälkiyhdistelmiä näkee ruokohelpipellolla yhtenään. Luultavasti metsähiiri käy hangen pinnalla ja kohta jälkeen yhtyy suurempi jälki. Olettaisin lumikon jäljeksi.

  kuva 4 ei ole risukasa vaan kanaverkolla suojattu nuori omenapuu. Jäljistä päätellen jänis tai rusakko on päässyt verkon reijästä siaään ja jyrsinyt ompun varsia. Seomenapuun kuori on kuulemma sitä pupujen viakraa. Jättänyt jätöksiään jälkeen.

  Kolme ensimmäistä kuvaa kuuluvat yhteen. Kahdesta ensimmäisestä pitäisi päästä jyvälle mitä tarkoitan, kolmas vähän selventää asiaa. En tarkoita aura-autoja enkä traktoreita. Tehkääpä ehdotuksia mikä ajoneuvo. Hevonenkin siinä on kulkenut, mutta se on jo selvitetty

 5. Kolmesa ensimmäisessä rengaskuviointi voisi olla mönkijästä tai motogros mp:stä.

 6. Hyvä veikkaus Hempalla. Vielä voisi parannella. Kuvissa 1 ja 3, kyseessä meno ja paluujälki, eikä se ole mönkijä.

 7. Mönkijä tämä kulkupeli ei ole. Joltain motocross pyörältä vaikuttaa. Värtsilässä oli aikoinaan Jawa, jossa oli tuollaiset renkaat. Se oli niin korkea, että minun olisi pitänyt sille nousta vähintään keittiöjakkaralta. Tämäkin voisi olla sellainen pyörä, mutta miksi se on ajanut keskellä tietä ? (kuva 1)
  Vastaus pitäisi näkyä kuvassa 2

 8. Eihän vuan ois läskipyörän jälet? Kuvio on niin ehjä jotta vauhti ei oo ollu mahoton…ja keskitiellä ajellessa ei töksähä hankeen.

 9. Olisin sanonut saman kuin Jälkibongari jo aiemmin, mutta en vielä silloin tiennyt vastausta.

 10. Ennen pikkupojatkin tunsivat joka mopon ja automerkinkin.jäljistä ja varmaan hajustakin. Pikkukakkosen ajoneuvoja ei ole veikkailtu, mutta museorekisterissä tämä ajoneuvo lienee

 11. Kuvissa 1, 2 ja 3 on kulkenut papparainen puikoissa moottoripyörä Jawa 250 vm 1962, pääväri tumman punainen, ruosteeton, hyvin pidetty ja melko vähän ajettu.

 12. Jawaksi veikkasin minäkin, mutta se sopii kulkemaan ihan oikeita reittejä. Tässä on sivuvaunu, eli on Ural tai Bmw, museopyörä kuitenkin. Kuvassa 2 näkyy kääntyminen. Minua sotki vielä tuon hevoskärryn pyörän jäljet mitkä risteilivät sivuvaunun kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *