7 comments for “Sana on vapaa, 51/2020

 1. Eletään kauneimpien joululaulujen aikaa. Olen ollut vuosien mittaan lukuisissa tilaisuuksissa kuoron mukana laulamassa, mutta menneenä sunnuntaina kirkossa ei ollut ainuttakaan kuulijaa

 2. Sain sähköpostiini linkin tuttavaltani.. Sen takaa löytyy
  Kauneimmat joululaulut Tohmajärven kirkossa 13.12.2020.
  Yleisöä ei ollut tietenkään paikalla, mutta jokainen voi laulaa
  lauluja kotonaan.

  Varsin erilainen oli eilen Lucian päivän tilaisuuskin, se näkyi teemalta.

 3. Nyt sitä on. Värtsilässä on lunta noin 15-20 cm.

 4. Nakit ja muusi, tilasi isäntä vanhan Wärtsilän soittoruokalassa.
  – Tarjoilija, muusissani on koi!
  – Isäntä hyvä, tokihan soittoruokalassa on muusikoita.

 5. Tänään on ”Kansainvälinen siirtolaisuuden päivä”. Mitä se tarkoittaa? Taakse päin katsottuna – esimerkiksi meidän karjalaisten evakkovaiheita, joista minullakin on jonkin verran muistikuvia.

  Tänä päivänä – mieleen nousevat ensimmäiseksi eduskunnan kyselytuntien monet puheenvuorot, joiden sisältönä – aiheista riippumatta – on maahanmuutto.

  Entä tulevaisuudessa? Evakon lapsena – onneksi sitten myös vakiintuneena ja muualta kotiseudulle paluumuuttajana – minun ei tarvinne tätä pohtia. Nykyiset nuoret? Mitä he ajattelevat kännykät kourassaan?

 6. Erkki L. Ainakin yhden abiturientin puolesta voin todeta ettei maahanmuutto juurikaan kiinnosta. Meidän 18 vuotiaan kaveripiiriin kuuluu pari maahanmuuttajataustaista Suomesssa syntynyttä kaveria ja ihan normaaleja (kaikki) ovat mielestäni. Ajankohtaisiin asioihin kuten uutisiin ei näytä kauheasti kiinnostusta olevan kenelläkään. Omalle jälkikasvulle yritän kerran pari viikossa poimia (lue pakottaa) jonkin ajankohtaisen uutisaiheen ettei ihan pelkästään jonkin Instagramin tai Snapchatin varassa olisi. Ja niin, Facebook kuuluu jo eläkeläisille 🙂

  T: Janne

 7. KIITOS, Janne Aaltonen, kommentistasi! Tuli hyvän olon tunne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *