4 comments for “Värtsilän Uudenkylän marttojen kuvia 4

 1. Värtsistä on tullut vähän aikaa Martta-julkaisu.Jotakin suattaa ottoo jo piähän mokoma paljous, mutta meille Uudenkylän tenaville tuo kyllä mukavia muistoja, etenkin kun ei ole nähnyt aiemmin ko. kuvia. Tuo jälkimmäinen kuva on mainio. Pollen ohjaksissa on Sinikka Tavi.Miettikääpä, jo silloin kannustettin kompostoimaan maaseudulla, jossa sitä multaa kyllä riittää.Arvataan hepan kotipaikaksi Kuosmasen Aken hevostalli.

 2. Martta kuvat tuovat mukava muistoja 50-60 luvulta. Marttojen hallituksen kuvassa pari uutta kasvoa. Oikealla alhaalla Maija Saarinen ja takana Olga Parviainen.
  Tunnistaako joku lapset tuosta martat pyykillä kuvasta.

 3. Kuvassa kompostia tehtiin Saarisella. Vasemmalla on Piipposen rouva, lapsista Sirpa, Urpo tai Sakari. Mämmin Saara ja emäntä jnk nimeä en nyt muista. Silja Kuosmanen ja Maija Saarinen ja Tarja edessä. Todella Tavin Sinikka pollen ohjaimissa.
  Oisko pyykkikuvissa Vehviläisen Esa ja Eija, äitinsä siinä edessä ja isompi poika Juhani Penttinen. Arvailen. Eikö ole komeat kukkamekot rouvilla!
  Toivottavasti joku aikaansaapa henkilö tekisi marttakuvista näyttelyn vaikka Värtsilä päiville tai vaikka Värtsilän koulun tiloihin kesäksi. Kaikki ei lue Värtsiä mutta kesällä kotiseudulla vieraillessa voisi virkistää muistia ja muistoja.

 4. Hyvä ehdotus Marjolta. Aikaansaapaa henkilöähän se näyttely varmasti vaatii. Ensimmäinen askel siihen suuntaan on olla hävittämättä niitä kuvia mitä vielä on olemassa. Toiseksi pitäisi kirjoittaa kuvan taakse kaikki olennainen siitä kuvasta. Jonkun vuoden kuluttua ei ehkä itsekään muista, mitä siihen olisi pitänyt kirjoittaa.

  Tämäkin kuvien vaatimaton esittely on jo tyhjää parempi ja palauttaa mieleen joitakin mukavia muistoja menneeeltä ajalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *