3 comments for “Sana on vapaa. Viikko 46/2020

  1. Covid-19 on hyvin voimissaan ja leviää vauhdilla, sairastuttaa lievästi tai vakavasti, aiheuttaa jopa kuolemia jos huonosti käy, ja näinhän on käynytkin. Rokotteesta tällä viikolla saadut positiiviset uutiset ovat tervetulleita, mutta vie vielä kauan ennen kuin niistä on konkreettista apua meille syrjäseutujen ihmisille.
    Täällä Joensuussa nuoriso on tulkinnut viruksen tarttumislogiikan ja viranomaisten maskisuositukset omalla tavallaan, korvat on suojattu hyvin joillakin musiikkihärpäkkeillä, mutta maskeja ei ole juuri kellään. Vanhemman väen kasvoilla maskeja sen sijaan alkaa näkyä jo aika yleisesti. Että näin täällä joen kaupungissa.
    Koetetaan noudattaa varovaisuutta ja ohjeita ja pysyä terveenä.

  2. Sallisen Helena oli Espanjassa koronan keskellä viime talven. Kun sanoin, että minä en viitsi pitää kauppareissulla maskia kun en liiku kenenkään lähellä, niin hän sanoi, että minä tarvitsen maskin suojaksi itseltäni, koska minä tuon tuostakin hipaisen kädellä nenää tai kasvojani. Ei noita omia tapojaan itse huomaa..

  3. Hyvä Veijo kun tulit mukaan.Vasta nyt alkoivat iltapäivälehdet ja jopa Karjalainenkin kirjoittaa tuosta itärajaliikenteestä.P-Karjala on tähän asti selvinnyt jopa hyvin koronasta, mutta esim. Tohmajärvellä on ainakin kaksi tartuntaa ja Kiteellä muistaakseni samoin kaksi ulkomailta saatua tartuntaa.Eikä ne ole Kanarian reissuista.Määrä on vähäinen vielä, mutta pirulainen leviää nopeasti onhan se nähty.Rajat kiinni väliaikaisesti ja heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *