Viikon puheenaiheet 23/2020

Sana on vapaa

Huom ! Tämä ei ole liikennemerkki
mutta ajattelin kuitenkin merkitä itseni tällaisilla tarroilla joka puolelta
Terveisin Alpoaatos

10 comments for “Viikon puheenaiheet 23/2020

 1. Nyt se kesä on jo melkein tässä. Ruohonleikkuriakin on jo parikertaa takaa-ajettu ja päältäkin, muutaman metrin vako perunaakin piilotettu mullan sekaan, saa nähdä löytyykö ne kaikki sitten syksyllä. Enää puuttuu vain itikat, niin a´vot, eikun juhannusta odottelemaan.

 2. Uudet liikennemerkit ovat tulleet voimaan. Pelonsekaisin tuntein tuntein ajoin eilen kaupungissa, mutta en havainnut yhtään uutta merkkiä, tai sitten olen unohtannut miltä ne vanhat merkit näyttivät. Nyt koronakeväänä on kyllä tullut tutuksi 70+ hokema tutuksi. Ei päivää ettei sitä olisi mainittu. Useitakin eri kuvia hokemaan on liitetty. En olisi ihmetellyt, jos ihan uusi liikennemerkki olisi vahvistettu nyt samassa rytäkässä muiden uusien merkkien kanssa.

 3. Hieman jännitti, miten saamme ruokatoimitukset tänne
  Kaustajärvelle. Itse on yritetty pysyä karanteenissa maaliskuun
  puolivälistä saakka. Joensuussa tilasin ruoat netin kautta
  oven taakse.

  Mutta onnistuu se täälläkin. Tohmajärven kaupassa (en viitsi nyt mainostaa)
  on sellainen palvelu, että toimittavat ruokatoimitukset perille Tohmajärven
  ja Värtsilän alueella.

  Kaustajärvellä on oma postinumeronsa, mutta kauppiaan luvalla osoitekenttään
  sai laittaa Värtsilän postinumeron ja huomautuskenttään sit sanan
  Kaustajärvi.

  Eka toimitus on nyt perillä. Tuoja kertoi, että hyvin osasi ja kehuipa
  vielä maisemiakin, että nätti paikka!

  Tämän selityksen nyt tein, jos joku muukin ikäimmeinen on harkinnut
  samaa asiaa.

  Ja jos kenellä ei ole nettiä, tilauksen voinee tehdä puhelimellakin.

 4. Nyt se on sitten tullut se täydellinen kesä ja sain tänä iltana ensimmäiset saaliitkin. Saunan jälkeen terassilla istuessa litskasin neljä itikkaa.

 5. Tänään 5.6. kylvettiin uusilla vastoilla. Ihanaa!

 6. Ihan surettaa, kun lapsia rankaistaan meidän 70 + näkymättömällä varoitusmerkillä varustettujen vanhusten vuoksi. Va va – luontoleirit, eli vauvasta vaariin luontoleirit olisivat loppukesästä sallittuja lapsille, mutta meille vanhoille ei, joten nämäkin leirit perutaan.

 7. Vastoilla meilläkin kylvettiin jo alku viikosta. Lehdet oli täysikokoiset ja ei ei enää yhtään mahla pintaisetkaan.

 8. Kun olin aikoinaan Rajassa viestittäjänä, niin lähetin komppaniasta vartioille näihin aikoihin vuosittain lähes samansisältöisen sanoman:

  Lähettäkää juhannukseen mennessä komppaniaan 10 paria saunavastoja.

  Allekirjoitus
  Talhoit V Korhonen

 9. V. Korhosesta puheenollen. Isä-Korhosta en tavannut enkä tuntenut. Mutta hänen lapsensa Leena ja Pekka olivat koulukavereita keskikoulussa. Muutaman kerran pääsin Pekan mukana Rajan sotilaskotiin syömään herkullisia munkkeja limonaadin kera. Ensimmäinen kosketus taloon, jossa sitten 1991 – 1997 olin päällikkönä. Tavallaan tein historiaa: olin viimeinen Tohmajärven rajakomppanian päällikkö ja vuodesta 1996 alkaen ensimmäinen Tohmajärven rajavartioalueen päällikkö.

 10. Historian havinaa..
  Leena Korhonen oli Tohmajärven Rajan puhelinkeskuksessa työvuorossa. Leena oli hakemassa ruokaa syödäkseen keskuksessa. Silloinen päällikkö Taskinen tiukkasi häneltä, että miksi keskus ei vastaa? hän on soittanut jo monta kertaa.. Leena sanoi, että loppuu vastaamasta kokonaan jos ei saa hakea ruokaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *