Viikon puheenaiheet 20/2020

Sana on vapaa

Ylen uutisista poimittuja

Tohmajärven kunta valmis lahjoittamaan Värtsilän koulun kyläläisille

12 tohmajärveläistä maanviljelijää sai luvan ampua rauhoitettuja valkoposkihanhia


– Koronakieltoja helpotetaan
– hanhia hätistellään lasertykillä Tohmajärvellä
– karhuja herännyt talviunestaan

Share

11 comments for “Viikon puheenaiheet 20/2020

 1. Hemppa Turunen
  11.5.2020 at 23:25

  Sähkökatkoksen jälkeen sain taas viikon tarinasivun auki. Hyviä alustuksia kiitos.
  -Koronakieltojen helpotuksiin ei tarvinnut hyppiä ilosta, kun päivärytmit on ollut niin kuin ennenkin. Ehkä nyt mieltä vain vähän nostattaa tunne tasolla, että helpotuksia on luvassa, on se tavallaan jotain positiivista lehti ja uutisjuttuja luiessa joka tuutista ko aiheesta.
  – Karhutkin on heränneet vissiin mattimyöhäisenä, niin kuin meikäläinenkin tänä keväänä. Jäi kevät kalastuksetkin tekemättä kaiken maailman vaivojen takia. Mutta vastapainoksi koettuun kaamokseen hauskuutta on löytynyt vielä lehtien vitsi ja lasten toilausten sekä muista hauskoilta palstoilta.
  Näin meikän kevät meni, miten muilla?

 2. Alpoaatos
  12.5.2020 at 8:59

  Kiitos Hemppa kannustavista ajatuksista.
  Tämä illallinen lumimyräkkä antoi minunkin elämässä pienen hengähdystauon..
  Se on täällä maalla sillä lailla, että kun keväällä lumet sulaa, niin alkaa ihan hell.. moinen höyryäminen vaikka mitä, eikä pääty ennenkuin lumi tulee syksyllä taas maahan.. Lähitienoon rapsutuksella se alkaa, siirtyen kukkapenkkeihin ja kasvimaihin, ja kenties niiden siirtämiseksi toisiin paikkoihin. Ei ne kaikki ikäviä asioita ole, mutta syksyllä taas huomataan kesän menneen, eikä mitään ehditty tehdä.

  .. niin, että tällainen pieni välitalvi on todella tarpeeseen. Kerkiää vilkaisemaan vakka Värtsin verkkolehteä, jopa jotain kommentoimaankin. Eilen kävin ensi kertaa kaupassa kahteen kuukauteen. Oli vähän syyllinen olo kun tiesin syntymävuoteni ja asiakin liittyi näihin puutarhahommiin, eli ei siis välttämätön. Tosin minulla oli hanskat kädessä, kellään muulla ei ollut.

 3. Alpo Rummukainen
  12.5.2020 at 12:55

  Tämän aamun paikallisissa uutisissa oli hyviä uutisia..
  Lupa hanhilauman harventamiseen, tosi hyvä uutinen.. Kun hätistelylaukauksista puhuminenkin on kuulostanut jo rikolliselta toiminnalta

  Toinen uutinen oli oikeastaan liian hyviä ollakseen totta; että Tohmajärven kunta olisi valmis lahjoittamaan lakkauttamansa Värtsilän koulun kyläläisten käyttöön. Tulee heti mieleen, että joku koirahan tähän täytyy olla haudattuna. Tohmajärven kunta, niinkuin lukuisat muutkin kunnat ovat SÄÄSTÖSYISTÄ lakkauttaneet kuntiensa kouluja ja ne ovat jääneet kunnille lähes ongelmajätteiksi tai taloudelliseksi riesaksi kuitenkin.

  Uutinen on tuore ja sitä tullaan varmasti käsittelemään monilla foorumeilla.
  Kyläläiset varmasti tarvitsevat tällaista monitoimitilaa. Kun vain hintalappu olisi kohtuullinen

 4. Poistoon poistoon...
  12.5.2020 at 19:59

  Värtsilän koulu. Paikka kuulu kurjuuden.
  Vai oliko tämä se jota kaksinaamainen
  Vatanen kipparoi. Välitunneilla vallitsi
  viidakon laki. Ei minkäänmoista valvontaa.
  Ei auttanut kertoa vaikka nenärusto olisi
  potkittu pienemmiltä hajalle.

 5. Esko Tarvainen
  12.5.2020 at 20:59

  Värtsilän koulun lakkautus on jatkuma minkä pysäytys voidaan nähdä uuden ajattelun myötä.

 6. Hemppa Turunen
  12.5.2020 at 21:35

  Kerrankin jollain lailla edes hyviä päätöksiä, jos Värtsilän alueen sortototoimet olisi jatkuneet niin koululle olisi joka tapauksessa tulevaisuuden käyttöä. Värtsilän pitäjä jos päättääkin erota taas Tohmajärven kunnasta ja perustaa oman Värtsilän uuden kunnan. Silloin olisi koulukin valmiina odottamassa sille kuuluvaa käyttöä.

 7. Alpoaatos
  13.5.2020 at 10:14

  Mitä nuo artikkelin kukat ovat? Tunnistaako joku?

 8. Martti Kotiranta
  13.5.2020 at 13:03

  Alpo, vilaukselta katsoen näyttäisi olevan:

  KEVÄTLINNUNSILMÄ.

  t. metsämies

 9. Alpoaatos
  13.5.2020 at 15:31

  Kiitos Martti. En oiken tunne noita niittykukkasia. Hyvä saada tietää ihan oikea nimi.

 10. Esko Tarvainen
  13.5.2020 at 18:21

  On menossa keskittämis aalto. Mennään päin pusikkoa. Naapurimaassa samaa kokeiltiin ja tuloksen jokainen tietää. Etä opiskelu ja pienryhmissä kokoonnutaan etä tekemisiä analysoimaan. Ei tarvita joka päivä lähiopetusta.

 11. Alpoaatos
  13.5.2020 at 18:46

  Mutta kuulin uutisista, että toisessa naapurimaassa, venäjällä, vai olikohan vain Karjalassa, koulujen kevätlukukausi päättyy nyt. Minusta siinä olisi järkeä. Alettaisiin syksyllä aiemmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *