Terveisiä Kaurilan saunalta

Kotiuduttuani Espanjasta kävin Seurasaaressa lenkillä. Seurasaaren tai Kekkosen virka-asunnon Tamminiemen käynneillä täytyy aina käydä katsomassa kuinka Kaurilan asema voi.

Hyvinhän se voi. Nykyinen paikka on paljon nähneelle asemalle sen arvon mukainen.

Vanhassa Meilahdessa kivenheiton päässä Tamminiemestä, eikä matka ole pitkä Mäntyniemeenkään.

Kaurilan sauna
Kuva Jore 2020
Kaurilan asema Meilahdessa
Kuva: Jore v 2013

Kaurilan aseman vaiheistahan me olemme kirjoitelleet ja kommentoineet aijemminkin täällä Värtsin sivuilla. https://vartsi.net/2013/04/09/kaurilan-asemalla/comment-page-1/

Asemalla ei ole kahvilaa kuten monessa muussa vanhan Meilahden villassa mutta sauna on.
Olin liikkeellä sunnuntaina joten sauna jäi testaamatta.Paikka tulee kyllä varmasti tutuksi jahka kotiudumme uuteen kotiimme, joka on vain parin kilometrin päässä saunasta.

Joskus on kiva saunoa vastan kanssa. Hieraisin hiukan silmiäni kun näin Stockmannilla brändätyt saunavastat. Panta oli narusta tehty eikä vastaksia ollut kuin paririsua ristissä 🙂
Hinta tekeleellä oli 9.80 euroa.

Ei kannata koivuja lehdettömänä kaataa. Vihreä kulta on kuin onkin oksissa!

Terveisin Jore

5 comments for “Terveisiä Kaurilan saunalta

  1. Kiitos Jore. Se on vähän niinkuin joululaulussa ”käy lämmin henkäys talvisäässä” kun maailmalla tapaa jotain kotiseutuun liittyvää..

    Kaurilan asemarakennuksen siirtäminen Meilahteen on hieno kulttuuriteko. Rakennus on siirretty kivijalkaa myöten ja säilytetty entisenlaisena, mutta rakennusta on jatkettu molemmista päistään. Allaolevasta linkistä näkyy kuva alkuperäisestä asemarakennuksesta, sekä kuva aseman purkamisesta.

    https://kaurilansauna.fi/pages/the-history-and-tradition-of-sauna

  2. Tämän päivän Aamulehdessä on kahden sivun mittainen artikkeli
    Kaurilan saunasta!

  3. Ja tämän iltapäivän Karjalaisessa oli uutinen kahdesta uudesta koronatartunnasta Pohjois-Karjalassa yli kuukauteen. Matkailun tuotoksia. Kun tartunnan levittäjä sattuu S-Markettiin, niin Kiteen kylmäkonteilla riittää asiakkaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *