Pohjois-Karjalan rajavartioston kuukausitiedote helmikuulta 2020

Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – helmikuu 2020

Rajojen valvonta

Rajavartioston valvomalla maastorajalla ei havaittu helmikuussa yhtään henkilöiden aiheuttamaa luvatonta rajanylitystä.

Rajavartiosto suoritti helmikuun aikana poliisin pyynnöstä yhdeksän kiireellistä yleistä järjestystä turvaavaa tehtävää. Tehtävistä suurin osa liittyi tieltä liukkauden takia suistuneisiin ajoneuvoihin. Ensivastetehtäviä rajavartiosto suoritti kahdesti. Yhteistyössä poliisin kanssa partioitiin rajaseudulla kaksi kertaa. Lisäksi rajavartiosto suoritti yhden raskaan liikenteen valvontaiskun yhteistyössä poliisin ja tullin kanssa.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin helmikuussa 81 922 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä lisääntyi vuoden 2019 helmikuuhun (76 214) verrattuna noin 7,5 prosenttia. Nousua oli erityisesti venäläisten rajanylittäjien määrässä.

Suomalaisten rajanylittäjien osuus helmikuussa oli noin 48 prosenttia (39 136) ja venäläisten rajanylittäjien osuus noin 51 prosenttia (41 948). Muiden maiden kansalaisuuksia oli noin yksi prosentti (838) kokonaisliikenteestä. Vuoden 2019 helmikuussa suomalaisten osuus oli noin 53 prosenttia (40 507) ja venäläisten noin 46 prosenttia (34 819).

Helmikuussa Niiralassa evättiin maahanpääsy puutteellisten maahantuloedellytysten ja/tai rikollisen toiminnan vuoksi 12 henkilöltä.

Joensuun lentoasemalla suoritettiin 14 Schengen-alueen ulkorajan ylittävien henkilöiden rajatarkastusta helmikuussa.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti helmikuussa 510 henkilöä.

Rikostorjunta

Helmikuussa Pohjois-Karjalan rajavartioston suorittaman valvonnan yhteydessä havaittiin kolme rattijuopumusta, joista yksi oli törkeä. Lisäksi havaittiin kaksi vaarallisen esineen hallussapitoa, kaksi ulkomaalaisrikkomusta, 13 liikenne- ja ajoneuvorikkomusta sekä joukko muita vähäisempiä rikkomuksia.

Rikkomusten seuraamuksina annettiin yhteensä 6 sakkoa ja 16 huomautusta.

Sotilaallinen maanpuolustus

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppanian alokkaat vannoivat sotilasvalan Joensuun evankelisluterilaisessa kirkossa torstaina 13.2.2020. Alokkaat astuivat palvelukseen 6.1.2020. Sotilasvalan vannoi kaikkiaan 129 alokasta, joista naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia oli kahdeksan. Sotilaallisen vakuutuksen antoi neljä alokasta.

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

—————————————————————————————————————————-

Tiedote löytyy myös internetistä osoitteesta: www.raja.fi/p-k

2 comments for “Pohjois-Karjalan rajavartioston kuukausitiedote helmikuulta 2020

  1. Tämä uusi epidemia tuli kuin puskista. Suomessa näiden varalle on harjoiteltu. Tämäntyyppinen herkästi tarttuva tauti tarvitsee jopa rankkoja toimenpiteitä kansalaisten suojaamiseen.

  2. Tarkoitatko Esko epidemialla Niiralan rajan ylitysten kasvua helmikuulta. PKR:n tiedotteesta en löytänyt mitään epidemiaan viittaavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *