Tohmajärven kunta tiedottaa: Varautuminen koronavirukseen (koulut, kansalaisopisto, kuntosali, kirjasto)

Suomen hallituksen tänään antaman tiedonannon johdosta Tohmajärvellä ryhdytään koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi seuraaviin lapsia, nuoria ja aikuisia koskeviin toimenpiteisiin.

1) Tulevina viikkoina vältetään ylimääräisiä retkiä ja ulkomaanmatkoja oppilasryhmien kanssa. Eli esimerkiksi tuleville viikoille suunnitellut matkat Helsinkiin, Saksaan ja Venäjälle perutaan. Samalla toivotaan hallituksen linjauksen mukaisesti vähintään lykkäämään tuleviin viikkoihin ajoittuvia lomatkoja.

2) Kaikki oppilaat ottavat omat oppikirjansa kotiin huomisesta perjantaista 13.3. alkaen ja säilyttävät niitä siellä kunnes lupa toisin annetaan.

2) Kunnan nuorisotila Stoppi on kiinni seuraavat kaksi viikkoa (13.3.-29.3.2020)

3) Kunnan kuntosali liikuntahallin yhteydessä on kiinni seuraavat kaksi viikkoa (13.3.-29.3.2020).

4) Kansalaisopiston ryhmät jäävät lomalle seuraavaksi kahdeksi viikoksi (13.3.-29.3.2020) ja lukukautta jatketaan vastaavasti keväällä, jos mahdollista.

5) Koronavirus vaikuttaa myös kirjaston aukioloon siten, että omatoimikirjasto on hetken tauolla eli kirjasto on käytettävissä edelleen normaaleina aukioloaikoina.

Koulut jatkavat toimintaansa normaalisti ellei tule uusia ohjeita. Koronaviruksen leviämistä ei pystytä estämään, mutta asetetuilla rajoituksilla leviämistä voidaan hidastaa ja näin kaikkiin tapauksiin pystytään reagoimaan terveydenhuollossa. Vähemmän tapaamisia, vähemmän kontakteja ja erityisesti vähemmän kontakteja riskiryhmien kanssa hidastaa viruksen leviämistä. Edelleen jokaisen on syytä tarkkailla omaa ja läheistensä terveydentilaa ja jos on syytä epäillä tartuntaa niin vastuullisena ei pidä asettaa muita alttiiksi tartunnalle.

Huomiselle 13.3. suunniteltu Talvisodan päättymisen 80v -juhla on myös peruttu. Perjantai 13.3. on normaali koulupäivä.

Matias Valoaho

Lähde Tohmajärven kunnan facebook sivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *