Värtsilän pururata pimeällä

Teksti ja kuvat Alpo Rummukainen

Marraskuun alussa iso osa Suomea sai valkoisen lumipeitteen. Olin sattumoisin Värtsilässä ja sinnekin tuli Pyhäinpäivänä noin kymmenen sentin kerros märkää suvilunta.

Ajattelin illalla kahlata pururadalle tekemään jäljet hankeen. Ajattelin, että ei siellä kukaan ole lumessa kahlannut. Mutta vielä mitä, monetkin jäljet oli lumeen ilmestyneet aivan hiljattain. Luntakaan ei ollut metsässä kuin ohut kerros vaikka aukeilla oli paljon enemmän. Pururata lienee valaistu, mutta minä tykkään käydä iltalenkillä vähän illemmalla, eikä silloin valoja ole näkynyt.

Lumiseen aikaan otsavalaisimen valossa maisemat näyttävät erityisen kauniilta

Polkuni varrella on kekomuurahaisten asumus. Se on ollut siinä ehkä koko elämäni ajan. Keko on noin 1,5 m korkea, ehkä enemmän. Muurahaisia ei näkynyt, sen sijaan muita pikku eläinen jälkiä on uudessa lumessa runsaasti. Kyllä taas kannatti käydä mieltä virkistämässä kunnon pururadalla.

1 comment for “Värtsilän pururata pimeällä

  1. Kunpa täälläkin, missä nyt asun, olisi noin mainio lenkkipolku tai suksilatu.. vajaan parin kilometrin lenkki. Nousuja ja laskuja hyvin kohtuullisesti. Kaunista luontoa katseltavaksi. Siinä silmä lepää ja sielu saa huilata. Minun nykyiset lenkkipolut ovat suurelta osin tuhoutuneet aukkohakkausten vuoksi. Senkin vuoksi on mukava käydä Värtsilän pururadalla saunalenkillä, vaikka matkaa tuleekin yli sata kilometriä suuntaansa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *