Pyhäinpäivä

Tänä vuonna ainakin täällä Itä-suomessa Pyhäinpäivän iltana tuli leppoisa lumisade valkaisten muuten niin tummaa maisemaa. Ihmisiä liikkui tuoden kynttilöitä rakkaittensa haudoille. Jotkut jättivät tervehdyksensä tämän suuren ristin juureen. Tunnelma oli harras.

Värtsilän Leminrinteen hautausmaa Pyhäinpäivän iltana

Hautausmailla on erilaisia muistelupaikkoja. Tässä eräs koskettava teksti; ”Lapselle, jota emme saaneet”

4 comments for “Pyhäinpäivä

 1. Selittäisikö joku minulle mitä tarkoittaa alemman kuvan teksti, lapselle,jota emme saaneet?

 2. Leminrinteen hautausmaan keskusristin äärellä on mahdollista viettää lyhyt jumalanpalvelushetki. Kolme valopylvästä – Isä ja Poika ja Pyhä Henki – lunastuksen ristin ympärillä – on alttari Muistelukynttilät tuovat mukaan myös ne rakkaat, jotka ovat poistuneet luotamme.

  Laita oikean käden peukalo, etusormi ja keskisormi päistään yhteen. Nimetön ja pikkusormi päistään kämmenen pohjaan. Käsi otsalle, sitten rintaan ja sen jälkeen oikeaan olkapäähän ja lopuksi vasempaan. Ääneen tai ajatuksin: – Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen. Ajatukset Jumalan puoleen – mieli Jumalan hoitoon – kätten teot arjen askareissa rakkauden teoiksi.

  Sitten parkkipaikalle ja kotimatkalle – Leminrinnettä alas kirkon ohi – tai Kaurilan suuntaan – tai vasemmalle Sikker(i)vaaran kautta Niiralan kahvilaan – ”kirkkokahveille”.

  Tällaisia ajatuksia oli silloin, kun nuo valot paikalleen asennettiin. Leminrinteen hautausmaa on hyvin – liturginen!!!

  Kirjoitin tahallani kolme huutomerkkiä.

 3. Moni siihen on jo kynttilänsa jättänyt ja vain hän tietää miksi. On varmasti monia syitä, joita meidän on turha lähteä arvailemaan. Lienee tarpeeksi kipeä asia muutenkin.

 4. Kaustajärvi, Lappeenranta ja Tohmajärvi, joihin omaisten haudoille kynttilät viedään. Myös läheisten muualla nukkuneiden kynttilä sytytetään. Isänmaan itsenäisyyden puolesta henkensä menettäneet eivät jää ilman meidän huomiotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *