Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

Niiralan rajatarkastusaseman päärakennuksessa suoritetaan rajatarkastuspisteiden kunnostustöitä 11.–14.11.2019 välisenä aikana

Niiralan rajatarkastusaseman päärakennuksessa suoritetaan rajatarkastuspisteiden kunnostustöitä 11.–14.11.2019 välisenä aikana, jonka vuoksi osa rajatarkastusaseman päärakennuksen sisätilojen rajatarkastuspisteistä on poissa käytöstä. 

Kunnostustöillä on mainittuna ajankohtana vaikutuksia rajanylitysliikenteen opastus- ja ohjausjärjestelyihin.  Muutokset vaikuttavat maahan saapuvaan liikenteeseen arvioilta 11.–12.11.2019 välisenä aikana sekä maasta lähtevään liikenteeseen 13.–14.11.2019 välisenä aikana.

Maahan saapuvan ja maasta lähtevän henkilöliikenteen rajatarkastukset suoritetaan kunnostustöiden aikana kaistatarkastusrakennuksissa ja kaistatarkastuspisteissä. Raskaanliikenteen kuljettajien rajatarkastukset suoritetaan kunnostustöiden ajan entiseen tapaan päärakennuksen sisätiloissa.

Matkustajia pyydetään huomioimaan rajanylityspaikalle saapuessa muuttuneet tilapäiset opastusjärjestelyt.

Kunnostustöiden ollessa käynnissä, vallitsevasta tilanteesta lisätietoja antaa Niiralan rajatarkastusaseman vuoropäällikkö, puh 0295 412 370.

1 comment for “Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

 1. Ei yhtään kommenttia tähän kirjoitukseen!!! Onko se merkki nykyisestä rajan turvallisuudesta? Ihan varmasti, ja hyvä niin.

  MUTTA katselin tänään televisiosta ohjelmaa ”Talvisota – ensimmäinen torjuntavoitto”. Ja se selitti syvältä nykyistä turvallisuuttamme. Se on taisteltu meille silloin, kun itse olin lapsi – evakko, sankarihautausmaan tapahtuman todistaja, sotainvalidien koskettelija, vankileirin piikkilanka-aidan välistä näkijä, kaatuneiden kotiuttamiskeskuksen naapuri, sotavankien pöytäkaveri, pikku lottaan ihastunut jne.

  Edellä mainitsemani tv-ohjelma oli minulle historian oppitunti, joka veti mielen hiljaiseksi. Oliko se niin kauheaa, kauheampaa kuin muistan tai olen tiennyt. Olen nyt ihan hiljainen. On vaikeaa kirjoittaakin. Mutta samalla kiitollinen niille, jotka silloin jaksoivat ja uskoivat ja toivoivat.

  Kun tänään ylitän rajan Värtsilässä – siis Niiralassa kun Värtsilä-sana on rajalla rajoitettu sen itäpuolelle – siis kun tänään ylitän rajan, olen suomalaisen ulkopoliitikan tuote. En kanna kaunaa. Se oli silloin. Nyt on tänään. Ja paljon olisi kerrottavaa, mitä olen saanut tehdä 1990-luvulla Venäjällä, jonne toimimaan – työläisasutusneuvoston toimeenpanevan komitean puheenjohtaja Juri Panov – minut pappilassa kutsui (!) tammikuussa 1992. Sain kohdata ihmisiä, joiden ystävällisyys ja vieraanvaraisuus oli suurta. Ihmisten välinen inhimillisyys on väkevämpää kuin sodan aseet. Jos johonkin tiivistän tuon tunnelman, niin se on virren 960 sanoma: ”Maksettu on velkani mun…” Lauloimme sitä aina ehtoollisen jälkeen. Sitten Värtsilän kirkossa Suomen puolella. Ja sitten se tuli virsikirjaamme.

  Tuo virsi on minulle sovituksen ja lunastuksen virsi – hyvin laajassa merkityksessä. Olen hyvin kiitollinen, että Tohmajärven seurakunta käyttää tätä virttä ainakin silloin – kun ollaan Värtsilän kirkossa – ylistyksenä ehtoollisen jälkeen.

  Tulipa aika sekava kommentti! Syy lienee tuon katselemani tv-lähetyksen. Jos joku haluaa sen vähdä, niin se löytynee yle arenasta? Tärkeää historian ”kirjoitusta”!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *