Eurooppa-päivä

Eurooppa-päivää vietetään Euroopassa 9. toukokuuta. 9. toukokuuta 1950 Robert Schuman esitti ehdotuksensa yhtenäisen Euroopan luomisesta välttämättömänä rauhanomaisten suhteiden ylläpitämiseksi.

Tätä ehdotusta, joka tunnetaan nimellä Schumanin julistus pidetään Euroopan unionin perustamisen ensimmäisenä askeleena.

Nykyään 9. päivästä toukokuuta on tehty Euroopan unionin symboli (Eurooppa-päivä), joka yhdessä yhteisen valuutan (euro), lipun ja kansallislaulun kanssa identifioi Euroopan unionin poliittisena toimijana. Eurooppa-päivä on tarkoitettu unionin kansoja ja kansalaisia yhdistävien juhlallisuuksien päiväksi.

Linkkejä:

Teksti: Wikipedia

Share

2 comments for “Eurooppa-päivä

  1. erkki lintunen
    9.5.2019 at 10:38

    Suomenlippu on nostettu salkoon, sillä maamme tarvitsee leveitä harteita itsenäisyytensä säilyttämiseksi. Samalla tarvitaan aktiivista äänestämistä eurovaaleissa – ja nimenomaan niiden ehdokkaiden äänestämistä, jotka pitävät Brysselissä maamme ainutlaatuisuuden puolesta ääntä. Tällöin maaseutumme tulevaisuus haja-asutustyyppisessä osassa Eurooppaa on asia, jonka puolesta vain suomalaiset mepit taitavat puhua. EU-politiikassa on juuri nyt ajankohtaista maataloustukien kohtalo. Miten taataan kotimaisen ruuan saanti tulevaisuudessa?

  2. Esko Tarvainen
    14.5.2019 at 20:14

    Vietin viikonlopun ja äitienpäivän Vilnassa vaimoni kanssa. Siellä on ystävällisiä ihmisiä ja vieraanvaraisia. Liettuan kansa on kovia kokenut. En enempää kerro. Itse kannattaa käydä siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *