1 comment for “Hyvää äitienpäivää!

  1. Tänään Orimattilasta radioidun messun äärellä muistelin äitiäni, jonka hautajaiset olivat samana päivänä, kun päättyi hakuaika Värtsilän kirkkoherran virkaan. Olin ainoa hakija. En muuten ilmeisesti olisi päässytkään palvelemaan synnyinseurakuntaani. Mutta suurempi syy oli äitini esimerkki: hän houkutteli minut kirkkotielle. Hän ei vain paistanut leipää tuvan pöytään. Hän myös aukaisi tietä Värtsilän kirkon ehtoollispöydän leivän ja viinin äärelle.

    Olen suuren kiitoksen velkaa äidille, joka oli ihan tavallinen suomalainen talonemäntä, ahkera, tunnollinen, esimerkillinen. Hän eli sekä arkea että pyhää – niitä molempia – vaikuttaen elämänkatsomukseeni hyvin merkittävällä tavalla. Hänen ansiostaan oli kotini elämänkoulua.

    Tällaisin tuntein vietän tänään äitienpäivää ja toivotan kaikille äideille hyviä ja kiitollisia tunteita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *