ILO -Karjalainen luontofesti

Tämä ainutlaatuinen, uusi, lämminhenkinen  luontofesti tarjoaa elävää musiikkia niin Suomesta kuin rajan takaisesta Karjalasta. Lisäksi tapahtumatarjonnasta löytyy karjalaisperinteeseen liittyvää mystiikkaa, henkisyyttä, performanssia, shamanismia, erilaisten luontaishoitojen esittelyä, gigongia, metsäjoogaa… Musiikkiesiintyjien lista on valmistunut ja se on seuraavanlainen:

 

Niina Mönkkönen

NIINA MÖNKKÖNEN
Laulaja/lauluntekijä Niina Mönkkönen luo musiikillaan vahvan läsnäolon hetken, jossa luonto, naiseus ja rytmit yhdistyvät. Ihmisyyden kohtaaminen on lauluissa toistuva teema, joka tuntuu syvällä sielun syövereissä herättäen herkkyyttä ja voiman tuntoa.

Niina on esittänyt laulujaan kokoonpanoissa Pispalan tytöt, Niina Mönkkönen & Vapaamuusikot sekä tätä nykyä yhtyeessä Niina Annika & Aurinkoiset. Heidän uusin, upea video Susinainen löytyy Youtubesta!

 

Timoi Munne

TIMOI PEDRI MUNNE
Lauluntekijä ja esiintyvä taiteilija Timoi Munne sotkeutui 1990-luvulla elämään muutaman vuoden Karjalan tasavallassa Petroskoissa. Eikä hän ole siitä entiselleen toipunut. Tuntemukset omasta karjalaisuudesta saivat sieltä vauhtia. Tuloksia on näkynyt musiikissa ja muussa lavaelämöinnissä.

Folkswagen-yhtyeessä hahmotettiin rajaa, aikaa, paikkaa ja tuntemuksia lähialuefolkin keinoin. Maarianvaaran kesäteatterin kanssa on kuljettu kautta Itä-Suomen. Sooloesiintymisissään Munne saattaa laulaa syvempiäkin henkilökohtaisia tunnelmiaan, mutta seuraavassa hetkessä äityy kuplettiperinteen ja rillumarein jäljille. Sekaan saattaa luikahtaa jokin kummallinen runo tai Turus-Hessun kynästä kotoisin oleva humoristinen soakkuna. Ihan äkkinäinen ei ota tuosta Munnesta selvää, jos hän itsekään.

 

Henna Mustaparta

HENNA MUSTAPARTA
Henna on Uuden Ajan laulaja ja biisintekijä Savon sydämestä (nykyään Tamperelaistunut).

Henna yhdistelee lauluissaan soljuvasti puhdasta herkkyyttä ja raakaa voimaa, shamanistista mystiikkaa ja perisuomalaista folkia. Laulut liikkuvat kargyraa-kurkkulaulun ja puhtaan laulun välimaastossa, jonka avulla Henna on löytänyt ääneensä aivan oman soinnin ja tekniikan. Laulujen aiheet ovat saaneet inspiraationsa surusta, kriiseistä, luonnonvoimista, rakkautta ja toivoa unohtamatta.

Tule voimaantumaan ja kanssaelämään tunteitten ääripäät joita Henna biiseillään tarjoilee kuuntelijoilleen.

 

Huojuva Lato

HUOJUVA LATO DUO
Huojuva lato on levittänyt kantrin ilosanomaa Pohjois-Karjalassa jo vuodesta 2008. Plakkarissa on viisi albumia ja yhteistyötä Freukkareiden, Jussi Raittisen ja Mikko Alatalon kaltaisten suomikantrin auktoriteettien kanssa. Värtsilään Huojuva lato saapuu duona, jonka muodostavat yhtyeen laulaja–laulunkirjoittaja–kitaristi Suonna Kononen ja basisti Teemu Sinkko. Luvassa on tarinalauluja Pohjois-Karjalasta ja muutama makoisa cover.

 

Sattuma

SATTUMA (Petroskoi)
Sattuma on Venäjän Karjalan tunnetuimpia folk-yhtyeitä, jonka musiikissa perinne ja nykyaika yhdistyvät. Vuonna 2003 Petroskoissa perustettu bändi on kiertänyt paljon maailmaa ja herättänyt positiivisia tunteita musiikillaan Venäjän eri puolilla, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa,Virossa ja Saksassa esiintymispaikkoina konserttisalit, klubit ja festarit.

Osaamista, tunnetta ja draivia löytyy!

Yhtyeen ”isät” Arto Rinne ja Dmitri Demin ovat aikaisemmin musisoineet mm Myllärit-yhtyeessä sekä Santtu Karhun Talvisovat-bändissä. Sattuma soittaa uutta folkkia – tradeja ja Arto Rinteen sävellyksiä laulukielinä suomen-, karjalan- sekä Äänisniemen venäjän murteet.

Sattuma on julkaissut seitsemän albumia: Sattuma (2003), Kudelma (2005), Palapeli (2008), Kinofilmi (2010), Joo Kyllä! (2013), Uuzi kodi (2014), Vanha Tuttu (2017).

Tällä hetkellä yhtyeessä musisoivat:
Arto Rinne – laulu, buzuki, kantele, pianoharmonikka, huuliharppu
Dmitri Demin – klarinetti, huilut ja pillit, säkkipilli
Vladislav Demin – viulu
Jegor Papsujev -rummut
Artem Undalov – bassokitara

 

RUOKA JA LIIKENNE
Tapahtumassa on tarjolla erilaisia kasvis- ym. ruokia. Festiin suunnitellaan yhteiskuljetusta Joensuusta.

 

FESTIALUE
Erakkoranta on Sääperin vanha rajavartioasema ja se sijaitsee Tohmajärven Värtsilässä. Paikan loivasti laskeutuvan ison puutarhan nurmikenttä (ohjelmalava sijoittuu alas rantaan) rajoittuu yhteen Pohjois-Karjalan merkittävimmistä lintujärvistä eli Sääperinjärveen. Vehmaasta puutarhasta on näkymä rajantakaiseen Karjalaan, valtakunnan rajalle on matkaa ainoastaan 400m. Festin aikaan Erakkorannan sisätiloissa ja ulkoalueilla on pieniä työpajoja, sekä siellä toimii myös Festin aikaan kahvio. Alueelta löytyvät sekä sisäwc:t että bajamajat.

Majoittuminen on mahdollista omassa teltassa tai riippumatossa. Telttapaikkoja on rajallinen määrä. Majoittuminen maksaa 15€/hlö omassa teltassa/riippumatossa (sis.saunan, nuotiopuut). Päärakennuksen sauna ja rannan telttasauna lämpiävät koko illan. Ruuanlaitto on illalla mahdollista avotulella puutarhan isossa grillikatoksessa sekä rannan kahdella eri nuotiopaikalla. Päärakennuksen majoitustilat ovat varattu esiintyjien käyttöön.

 

LIPUT
Festiin on 20€ pääsymaksu. HUOM! Liput ovat myynnissä ainoastaan ennakkoon. Tohmajärvellä ennakkoliput tulevat myyntiin Nymanin pihapiiriin avautuvassa uudessa kahviomyymälässä, Joensuussa Ravintola Sointulassa. Kiteen ennakkomyyntipiste ilmoitetaan heti kun se selviää. Myös netin kautta on mahdollista lunastaa lippu festiin. Alueen pieni, intiimi koko rajaa kävijämäärää – kannattaa siis varata lippu heti kun ne tulevat myyntiin. Tästä ainutlaatuisesta festistä et voi jäädä paitsi!

Tervetuloa siis lämminhenkiseen ILO -luontofestiin! Laatokan lehtovyöhykkeen pohjoisin sopukka ja Värtsilän laakson ainutlaatuinen ympäristö keskellä vehmainta Keski-Karjalan luontoa tarjoaa huikeat puitteet tälle tapahtumalle.

Monipuolinen ohjelma sekä festin työpajat päivittyvät tapahtuman facebook sivulle sitä mukaa kun ne valmistuvat. Festille on tulossa myös oma kotisivu.

Ennen festiä Värtsilän kylän keskustassa (4 km) toimii perinteinen ja suosittu Värtsiläpäivien markkinatori jossa onkin mukava piipahtaa matkalla festiin. Ja jos voimia piisaa, tanssin pyörteisiin on mahdollista osallistua festin jälkeen vielä Värtsilän kesäteatterilla jossa järjestetään Värtsiläpäivien tanssit.

Lisätietoja ja tiedustelut: puh. 040 376 5013. Sähköposti erakkoranta@gmail.com

 

Erakkoranta

2 comments for “ILO -Karjalainen luontofesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *