Suunniteltiin Värtsilä-päiviä

Pitäjäyhistyksen kutsumana vähän toistakymmentä henkeä kokoontui  kylätalolle tiistai-iltana 16.4. suunnittelemaan tulevan kesän heinäkuun toiseksi viimeisen viikonvaihteen Värtsilä-päiviä.   Pitäjäyhdityksen puheenjohtaja Matti Jaatinen avasi kokouksen ja siirsi heti asian johdattelun ja puheenvuorojen jakotehtävän Anneli Kunnakselle, joka kertoi aluksi, että kokouksen ajankohtaa on vähän viivytetty sen vuoksi,jotta saadaan varmuus kesäteatterin toiminnasta.  Nyt tiedetään,  että kesäteatteriesitys on jo harjoitteluvaiheessa ja valmistuu aikanaan esitettäväksi myös Värtsilä-päivien yhteydessä.
Jo varsinaisia juhlapäiviä edeltävällä viikolla on tarkoitus järjestää päivämatka  linja-autokyydillä  Venäjälle.  Kun Venäjän puoleiseen Värtsilään ei todennäköisesti päästä niin matka suuntautunee Sortavalaan. Viikonvaihteen tapahtumia ja ohjelmaa on suunniteltu kolmelle päivälle.  Perjantai-iltana aloitetaan  liikunnallisella tapahtumalla, mahdollisesti kyykkäkisalla, jonka järjestäjänä on ollut  Värtsilän Kisa.  Seuran edustajaa ei nyt ollut paikalla joten  asiaan palataan myöhemmin.
Varsinainen juhlapäivien avaus tapahtuu lauantaina aamupäivällä lipunnostoineen, Arppen muistomerkin kukituksin ja juhlapuhein.  Lauantai on Värtsilä-päivien tapahtumarikkain päivä.  Arppenpihan  juhlatori  tarjoaa tapahtumineen monenlaista ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin.  On markkinatoria myyntipöytineen ja ruokailupisteineen. Toripaikan voi varata Martti tahvanaiselta.
Usein on saatu mukaan rajavartioston ja pelastuslaitoksen toiminnan esittelyä.  Vieraaksi saadaan  todennäköisesti  esiintyjiä myös naapurimaasta Venäjältä.  Kesäteatteri esittää näytelmän Vallaton Vihtori lauantaina klo 16 ja sunnuntaina klo 18. Lauantaisen teatteriesityksen jälkeen on navetan vintillä vielä tanssitkin.    Kotiseutuyhditys  on valmistellut  Värtsilän työväennäyttämön 1930- luvun loppupuolen  teatteritoiminnasta kertovan valokuvanäyttelyn. Seurakuntakin järjestänee jonkin tapahtuman juhlapäivien yhteyteen.
Muutamia kertoja rajavartiosto on järjestänyt ohjatun rajakävelyn, mikä on saanut melko suuren suosion. Toivottavasti  tämä tapahtuma saadaan nytkin ohjelmaan sunnuntaiksi.
Värtsilä-päivien onnistunut  toteuttaminen vaatii runsaasti talkootyötä ja järjestelyvastaavat toivovat, että innokkaita talkoolaisia löytyy, ettei koko homma  kaadu  ihan yksien ihmisten toteutettavaksi.  Talkoolaiseksi  voi ilmoittautua Anneli Kunnakselle.
Juhlapäivien ohjelma tapahtumineen ja esiintyjineen tarkentuu  kevään ja alkukesän aikana ja heinäkuun loppupuolella vietetään taas oman väen ja vieraiden kesken muistorikas  Värtsilä-päivä jossa on mukana jotakin vanhaa ja aina myös jotakin uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *