18 comments for “Viikon puheenaiheet vko 45

  1. Luin juuri kahdesta 90vuotiaasta vanhuksesta, jotka oli sijoitettu eri hoitokoteihin ( lue:säilytystiloihin). Laki sanoo, että jokaisella hoidettavalla pitää olla 20 neliötä. Tämä pariskunta sai kuitenkin ERIOIKEUDEN samaan huoneeseen. Voi, stä onnen mpäärää!
    Olisikohan syytä muuttaa lakia niin, että puolisot voisivat elää alämansä yhdessä loppuun asti. Näin minä ainakin toivon, kun 57 vuotta tuli eilen täyteen.

  2. Ihan huvikseni toivotan kaikille Värtsin lukijoille erittäin hyvää ja miellyttävää alkanutta viikkoa!

  3. Vierailin vuosia sitten vanhain kodissa, siellä tapasin pariskunnan jotka olivat olleet 70 vuotta aviossa.Kysyin että mikä se on salaisuus näin pitkään yhteis elämään.?pappa näytti molemmissa korvissa olevia kuulo koneita,Sanoi kun tilanne alkaa lämmitä, sormet korvien taakse ja taas hymyillään yhdessä.Kun ei kuule toisen puheita.

  4. Kiitos Sakari. Tuo oli hyvä toivotus. Ainakin tähän asti viikon paras.
    Usein olen toivonut, että kunpa jostain näkisi, käykö tällä foorumilla muitakin kurkistamassa olisiko joku muu kirjoittanut tänne jotain uutta tai vanhaa.. itse kun itsellä ei ole mitään sanottavaa.

    Onnea Irene ja Pentti !

  5. Ja seuraavaksi sää,(kuului TV :stä) johon turkulainen sanoi -Ai mää vai.
    Säät ne vain lämpenee joulua kohden. Meillä rupeaa jo sireenit tuottamaan uutta lehteä, ovat jo vihreillä silmuilla.
    Hiihtämäänkin pääsee, kun menee Kontiolahden A-H stadionille. kävin just sunnuntaina paikalla. Oli mahtavan upeat hiihtobaanat ja hiihtäjiäkin oli niinkuin paikallisissa kisoissa konsanaan.

  6. Minä tykkään pimeässä korvessa, kun kuljen yksin kohden asettamaani päämäärää kohden. Tunnen olevani osa ympäröivää luontoa. Opit olen saanut jälkipolvilta, eikä se ole huonohomma, jos tulevaisuuden tekijätkin opit omaksuvat.

  7. Onnittelut teille Irene ja Pentti niin monista yhteisistä vuosista!
    Meillä Maijan kanssa on vasta 48 vuotta yhteiseloa, mutta toivottavasti saadaan ja kyetään vielä monia vuosia Onkamon Suvirannassa asumaan.

  8. Läheisyyttä ja toisen ihmisen koskettelua vanhus tarvitsee kuten nuoret. Jos saadaan elää pitkä elämä niin meistä jokaisesta tulee vanhus. Nuorena on otettava elämästä kiinni ja toteutettava oma unelma.

  9. corre….kirje wärtsilästä heinäkuun 19. päivänä 1876 keskisuomi-lehti….digi.kansalliskirjasto/sanomalehti/binding/422796?page 3 ….kuiva kesä,tehtaanhalkovarat tuhoutuvat osin,viljelijät harmissaan kuivankourissa,paikkakunta tuntuu persläävältä…..seuraavanvuoden toukokuun alussa syntyy pitkäsille varolaan tyttölapsi ida,mun mommo>>suomeksi lausuttuna mummu,joose pitkäselle pikkusiskoksi.

  10. Tiedoksi: Srk.vaalien ennakkoäänestys on Värtsilän kirkolla perjantaina, 9.11. klo 10 -13. Varsinainen äänestyspäivä on 18.11., paikka on Kemien srk.talolla

  11. Hyvää lukemista isänpäiväksi. Tanja kambourin kirja naispoliisin rankka arki monikulttuurisessa Saksassa.

  12. Jotain tapahtunut Niiralassakin …rattijuoppo oli ajanut tiesulustakin ohi Rajantiellä mutta kiinni saatu. Liekkö cafe Niiralan ovet taas sulkeutuneet – kovin on hiljainen piha ?

  13. Pihassakin poikennut ja ei kylttiä onko auki vai suljettu. Pitäis ovesta nykäistä että tietäisi. Sisällä taitaa valo palaa mutta muuta elämää ei näy.

  14. Mitäpäs sitä velkaa kasvattamaan jos ei ole tuloja.
    ”Ainahan on maksettava, eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu.”
    Cafe Niirala aukaisi ovensa heinäkuun alussa tänä vuonna ja nyt se taru päättyy.
    Myynnissähän tuo on ollut kotvan aikaa, vieläköhän siihen tulee uudet yrittäjät yrittämään.
    Saa nähdä. Aikahan sen näyttää kui käy.

  15. Iloisen Pässin maalaispuoti Parikkalassa on viehättävä paikallisten tuotteiden, ruuan ja iloisen meiningin paikka. Siellä on myös pienimuotoista taidetta. Tämä heidän toimintakonseptinsa on toiminut ja ohikulkijat ovat täyttäneet parkkipaikat.

  16. Nuoret opiskelkaa ja pitäkää yhtä sillä teidän teoista suomi maailmalla tunnetaan jatkossa.

  17. Haukea on pidetty arvottomana kalana pojoisen lohijokien varsilla. Tänään savustin hauet, joista teimme pikkelsiä pieniin lasipurkkeihin. Jos jalostaa hienot maut talteen voi kokea makunautinnon mitä ei maailmalta läydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *