Värtsi etsii toimittajaa

Haemme vapaaehtoisia Värtsin toimitustyöhön.

Ota rohkeasti yhteyttä! Käy juttelemassa kylätalolla tai pistä sähköpostia tulemaan osoitteeseen verkkovartsi@gmail.com

Terveisin

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry

Matti ja Eira

 

#uusihyväharrastus

#iltapuhteita

#kotiseututyötä

 

40 comments for “Värtsi etsii toimittajaa

 1. Kyllä on Eira tehnyt hyvää työtä tähän asti! On ymmärrettävää, että aikaa on rajallisesti ja leipätyö vaatii paljon. Varmasti uusi toimija saa apua Eiralta pulmatilanteissa. Toivonkin rohkeutta nuorilta hakeutumisessa tähän toimintaan. Varmasti pitäjäyhdistys olisi valmis kirjoittamaan suosituksia, jos ala alkaisi kiinnostaa ja asianomainen olisi hakeutumassa alalle töihin.

 2. Siinäpä mainio ”oksa” ja vähintäänkin kehittävä ajanviete asiasta innostuneille nuorille ja vähän varttuneemmillekin!

 3. Mitäs siitä maksetaan? Palaa tuet. 🙂 Raskas homma. Pikkusieluja lehti täynnä
  Kivikaudessa ovat.

 4. Hei Nörtti Juksu,
  jos sua kiinnostaa, niin kyseleppä Matilta ja Eiralta. Saisitko siirrettyä meijät kivikautiset homeaivotkin nykyaikaan?

 5. Onko lukemisen ymmärtämisessä puutteita?…. tai yleissivistyksessä 🙂 vapaaehtoistyö on talkootyötä

  Joskus kehuja, joskus haukut palkaksi! 😉

  Ei kannattane Juksun hakea tätä paikkaa…

 6. Värtsin toimittajatehtävä edellyttää sitä, jotta hakija on pinnoitettu teflonilla.

  Kirsi Kunnasta lainaten. Jos puhuu suoraan voit jotua suoraan nuoraan, / Jos sanan väärin lainaa voit olla väärä vainaa, / Siis oikein opetettu puhuu niin kuin neuvoo kettu. / Ei puhu ei pukahda, ei valvo, ei nukahda. / Ei kuule luule hengitä, ajatustakaan kengitä. / Ei tee mitään ilman ketun lupaa, kas näinhän rakennamme onnen tupaa.

 7. Ihan vakavasti puhuen toivon, että Värtsiä toimittamaan löytyisi nuoremman sukupolven edustajia. Sillä tavalla löytyisi aiheita, joissa näkyy asuinalueemme Pohjois-Karjalan maakunnan Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjän eri kylinä. Erityisesti olisi huomiota kiinnitettävä Niiralan rajanylistyspaikan merkitykseen ja tarjoamiin mahdollisuuksiin. Löytyisikö jotain uutta viritystä maataloustuotannon taholta? Jokin ruoka, jota tuotetaan täällä ja – valmistetaan – täällä? Entä ihana Jänisjoki, kanootit ja soutuveneet? – Hiljaisuutta meillä riittää. Löytyisikö jokin retriittimuoto kirkkomme ja Hotelli Joen välille? – Tässä muutama ehdotus värtsiläiselle medialle – ja toimittajille.

 8. onpa haasteellinen työnkuva! Erkin kuvailemat asiat kuuluvat päättäjille ja yrittäjille.
  Kova on usko pienen kylän verkkolehden vaikutusvaltaan!

 9. Päättäjät lukevat Värtsiä tai putoavat seuraavissa vaaleissa. Eiköhän se media nytkin ole jo eduskuntavaaleja pyörittämässä??? Miksei voisi vaikuttaa myös kunnan päättäjiin??? Ähä!

 10. Tietenkään Värtsin toimittajalle ei voi kaikkea vastuuta kasata. Värtsin kaltaisessa mediassa toimittajan roolissa (sisällön tuottajia) ovat tavallaan kaikki sivustolle kirjoittavat. Värtsi on kirjoittajiensa kuva, ei muuta.

  Toimittajalta voisi odottaa, että hän omalla panoksellaan aktivoisi kirjoittajia ja kommentoijia. Hän on lehtensä päätoimittaja ja lehden sisällöstä vastaava. Tehtävä on kaukana pelkästä nörttiydestä.

  Värtsi voisi olla paikallinen kanava, johon myös päättäjät kirjoittaisivat ja jonka mielipiteitä kommentoisivat.
  Toivoa sopii että tehtävä kiinnostaa ja johtaa Värtsin kehittymiseen.

 11. Tarkennus ja oikaisu lienee paikallaan Leon kommenttiin!
  Päätoimittaja on Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n puheenjohtaja joka vastaa Värtsistä, ei toimittaja tai toimittajat.

 12. Värtsilän Pitäjäyhdistys ry ; puheenjohtaja, kuka.?

 13. Nimi löytyy Pit Y:n yhteystedoista. Päätoimittajahan on yleensä tälläisissakin talkoilla tuotetuissa nettilehdissä jonkin asteinen journalisti osaaja.

 14. Eipä taida olla tulijoita tungokseksi asti. Ei ruuhkaannu hakijoista, kuten monet muut avoimet paikat nykypäivänä..

  Vaatii nimittäin melkomoisen luonteen, että selviää edes tervetulotoivotuksista, kun lukemisen ymmärtämisessä on molemmin puolin toivomisen varaa, vai liekö haluakaan ymmärtää.

 15. Kuka tekisi jutun värtsiläisistä yhdistyksistä ? Mitä mikin niistä nyt puuhaa? Ketkä niissä nyt touhuavat? Mitä on suunnitelmissa? Olisiko tarjolla mukaan osallistumista?

 16. Tulee varmasti sanomista, mutta pistän minäkin lusikkani soppaan toimittaja-asiassa.

  En suoralta kädeltä tyrmäisi Nörtti Juksua hakijoitten joukosta. Uskalsi kuitenkin kysyä. Se on jo paljon se.
  Eihän me voida tietää, mitä kaikkia kykyjä nörttiyden lisäksi häneltä löytyy? Paikalliset ehkä tuntevat tapauksen, minä en. Se, että kysyy, kertoo kuitenkin mielenkiinnosta lehteä ja Värtsilää kohtaan.

  Tämän jutun otsikko kertoo, että haetaan toimittajaa; ymmärsin sen niin, että haetaan yhtä toimittajaa. Jatkossa sanotaan, että haetaan vapaaehtoisia toimitustyöhön. Se ei suoraa tarkoittane, että työstä ei maksettaisi palkkaa. Menikö tämä nyt minulla saivarteluksi? Ihan oikein Nörtti kysyy, että mitä siitä maksettaisiin. Vapaaehtoistyötä on ”helppo” tehdä, jos elämiseen raha tulee jostakin muualta, kuten eläkkeestä, työpalkasta tai jos on vaikka ”entisiä rahoja”.

  Kyllä muistan lukeneeni, että Värtsiä toimitetaan vapaaehtoistyönä ilman korvausta. Mutta, sopisiko ajatella jotakin muutosta asiaan. Jos olisi yksi ”toimittaja” työsuhteessa, miksi näin ei voisi maksaa oikeaa palkkaa. Siksikö, että ei ole rahaa? Ja miksi ei rahaa ole? Siksi, että palveluista ei peritä maksua. Paljonkohan lukijooita lienee?

  Pitäjäyhdistys muutoinkin toimii ”työllistäjänä”, siellä on kyllä tietoa ja taitoa etsiä ”toimittajalle” palkkatukea.

  Hyväksyn sen, että allekirjoittanut tuomitaan pöljäksi ja asioista mitään ymmärtämättömäksi näistä ajatuksista, mutta jos työstä puhutaan, siitä yleensä maksetaan rahalla. Haukkumisetkin sitten helpompi kestää.

  Siks toisekseen, minä olisin kyllä suonut Eirallekin korvausta maksettavan, mutta hän lienee itse ollut haluton mitään ottamaan.

 17. Menis sukset ristiin noiden jeesustelijoiden kaa. Jesse oli tavallinen kulkujätkä. Mari hyppäs vieraissa katontekijän luona. Et sillei. Relatkaa Papat! 😉 Tais tulla karenssia, vai mitä Eira? 🙂 (:

 18. Nörtti Juksussa tuntuu olevan ainesta tähän ”joukkoon tummaan” esittäessään (ikäänkuin näytteeksi) uusia näkökulmia päivänpolttaviin kysymyksiin. Nuoruuden (?) intoa tuntuu olevan, joten siitä vain kehiin!

 19. Pistähän Nörtti Juksu yks kunnon tarina tulemaan. Katotaan mikä oo miehiäs/naisias. Saadaan sitten arvuutella, ootko nuori vai vanha.

  Eikä tartte hermostua, jos sukset menee ristiin tai ei. Niinhän meille muilleekin välillä käy.

  Ja sitä mieltä oon, että vaikka Värtsissä on niin tosi hyviä tekstejä ollut, ei vanha kaarti voi vaatia, että nuoriso olisi niistä kiinnostunut. Mahtus kyllä mukaan niitäkin, mikä nuoria kiinnostaa. Ittekki olen joskus, ennen sitä keskiaikaa, ollut nuori; ei silloin kiinnostanut kuunnella. mitä vanhempi väki yritti tyrkyttää. Nyt se harmittaa, olis pitäny kuunnella. Olis enemmän tietoa. Vaikka se lisäiski tuskaa. Siis se tieto.

  Nyt rupeen oottamaa Juksun tarinaa. Please.

 20. Nuoret, nuoret ottakaa ohjat käsiin ja tarinat ilmoille julki. Nyt on teidän aika esiintulla huomispäivän tekijöiden. Ei oo vara pysähdellä maailman muutoksen mukana. Nuoret näyttäkää närhen munat ja olkaa itse ytimessä.

 21. Nostetaan Värtsi uudelle levelille. Mulle kolme donaa kuussa. Liikun kyberavaruudessa kuin kotonani. Komppaako Erja?

 22. yx dona ois eira,oisko lissee viel kax!

 23. Pari kysymystä, nimimerkki Nörtti Juksu!

  Mikä oikein on viestisi ihan selkosuomeksi, kun käytät termiä ”jeesustelu”? Mm. piispa Jolkkonen ojensi tässä aivan hiljattain valtakunnantason poliitikkoa Ville Niinistöä tämän epäasiallisen ilmaisun käytöstä.

  Mihin luotettavaan lähteeseen perustuu Pyhän perheen historiallista taustaa koskeva käsityksesi? Teoria, jonka tuot julki ei ole missään nimessä ennenkuulumaton, mutta mikä siis saa juuri Sinut uskomaan siihen?

  Minua eivät sinun kannanottosi ole millään tavoin henkilökohtaisesti sinänsä loukanneet, mutta mukavahan se voisi olla tämä(kin) asia puhua ns. halki!

 24. Jeesustelu on hyvin kuvaava monikäyttöinen sana, joka sinällään ei loukkaava, jos ei käytä loukkaavasti muussa yhteydessä. Jeesutella kun voi positiivisella otteellakin.
  Antakaapa kaikkien pitää se vapautensa ei vain ne jotka vaativat muita tilille ole yksinoikeutettuja omaan mielipiteeseensä suojatusti. Kiitos.

 25. Kittossulle. Ihmettelen sinun ajatusten juoksua,mistä sinä olet saanut sellaisen ajatuksen että olet vapaa,sanomaan mitä haluat?Ihminen vaihtoi vapautensa kiellettyyn hedelmään,syötyään siitä ,huomasivat olevansa alasti,ja piiloutuivat Jumalan edestä.Tämä sama vapauden menettäminen on vielä jokaisen kohdalla voimassa,Vain Jeesus voi vapauttaa sinutkin.Silloin kun olet synnin orja, et voi päättää asioistasi,orja tekee isäntänsä käskyn mukaanTästä syystä aina kun ilmestyy lehteen kirjoitus jossa mainutaan Jeesuksen nimi,silloin orjat käyvät sitä repeloimaan,miksi on näin?Lupasit että jokainen saa pitää oman mielipiteensä,myöskin ne,jotka ovat vapaita.Katsotaan kuinka nyt käy.

 26. Kommentteja jo pitkäänkin seuranneena tuli idis tämän lehden kehittämiseen. Ajankohtaisten ym, palstojen lisäksi olisi varmaan tarpeen vielä sellaiselle palstalle, kuin apatia palstalle.
  Tai vielä parempi jos kevät kaudeksi saataisiin kansalaisopistoon saivartelu tai ihan jeesustelukurssi. Osattaisiin oikeaoppisesti saivarrella tai jeesustella.

 27. Nörtti jutuista tuli mieleen vanha sota-aikainen sanonta talvisodan ajoilta. Kaveria ei jätetä.
  Nörttikielellä se kuuluu -kaverille ei ainakaan jätetä, samoin kuin nörttikielellä talvisota oli lumisota.
  Samoin asiaa on muokattu myös politiikkojen taholta. Kaverille ei jätetä vaan annetaan toverille.

 28. Hyvä kanssatallaajamme Reiska !
  Samasta syystä on vapaus sanoa muillakin kuin Reiskalla itselläänkin
  kaikki saman arvoisia ja kaikilla oikeus mielipiteisiinsä.
  Ja ihan samasta paikasta tuo vapaus kumpuaa kaikille.
  Vapaina synnytään ja vielä vapaampina kaikesta kuollaan,
  mitään et vie mukanasi, et edes ajatuksiasi ja mielipiteitäsi.

  Eipä muuta perustelua tarvita.

  Voi sitä vanhempikin väki ajatella mitä tuli suusta luikautettua ilmoille.
  Pahempaa ja kanssakulkijoita panettelevampaa olen kuullut kuin monen nuoren suusta.
  Nykynuorisossa on fiksua porukkaa ja osaavat ajatella omilla aivoillaan,
  se fiksu osa osaa kuten muissakin ikäluokissa.
  Joskus nuoremman väen suunvuoro olis paikallaan.

 29. Saisikohan tänne oman ”jeesustelu” palstan , jossa nämä vain uskonasioista puhuvat saisivat puhua rauhassa. Se kun tuntuu olevan puheenaiheena vaikka sää tai pikkujoulun vietto – niin aina sinne se raamatun sana pitää tunkea mukaan. Minä kun uskon vain siihen , että nälkä siirtyy syömällä ja tilipäivä on 2 x kk.

 30. Malkosilmäiselle.Ei minulla ole malkaa silmissä, vain kaihi on .Muuten tiedäthän että Suomessa on uskon vapaus,ja myös vapaus sanoa omat mielipiteensä.Minua ihmetyttää miksi minun kommenttini saa niin paljon hämminkiä aikaan?Toiset saa kirjoittaa joskus ihan roskaa, mutta heti kun kirjoitan asiaa jokainen on karvat pystyssä heti.Enhän minä sinulle osoittanut kirjoitustani,ei sinun olisi tarvinnut siitä loukkaantua.Minä olen jo ikäni elänyt,viisi kerttaa on ollut sydän kohtaus,vain yksi jalka enää jäljellä,Ole rauhassa kohta loppuu totuuden kertominen sinullekin.

 31. Hyvä Reiska !

  Kuolema on luonnollinen asia, sitä on turha ja epäsoveliasta povata kenellekään.
  Kiitos vain toivotuksistasi, mutta ei ole sinun käsissäsi viikatetta heilutella.

  Ajatteleppa mitä sanot ja miksi ?

  Kerro toki mielipiteesi mutta älä sotke niihin ketään muita.
  Älä arvostele muiden mielipidettä kertoaksesi heidän olevan mielestäsi väärässä.
  Kerro vain oma toisenlainen kantasi ilman että haluat muuttaa toisten mielipiteitä , kiitos.
  Säälipisteitä ei tule vaikeuksistasi, kaikilla on omansa kannettavina.

  Samaa mieltä muuten Matildan kanssa, uskon asiat kuuluvat jokaiselle itselleen ja ei mielellään tästä palstasta sellaista uskonsotien kenttää perustettaisi. Tahtoo vain lähetystyö tulla väksiin tänne pakanoita käännyttämään takaisin oikeille poluille.

 32. Kiitos ”malttiavain”! Jokainen sanasi oli asiaa. Jokaisella saa ja pitääkin olla mielipiteensä , mutta arvostan suuresti ihmisiä jotka ovat uskossa , mutta eivät sitä tuo jokaisessa lauseessa esille ja tuputtaen. Ja jokaiselle meille tulee viikatemies ajallaan ja vuorollaan – ja se ajankohta ei ole kovinkaan hyvin etukäteen ennustettavissa. Minä saatan uskoa luomuun tai muumeihin , mutta en tuo joka lauseessa niitä esille – niinkuin toiset täällä uskoaan tuovat esille.

 33. Tämä ”keskustelu” voi jatkua VÄRTSILÄN kylätalossa 22.11.2018 klo 18 ja klo 19 – keskusteluna – toivon mukaan mielipiteitä kuunnellen ja niitä arvostaen. Värtsillä voi olla merkitystä sille, miten koemme elämän Tohmajärven kunnan itäisellä alueella, jota kylineen mielelläni nimitän pitäjäksi – aina silloin, kun se tuntuu kielenkäytössä sopivalta.

 34. Kiitos kovasti,ystävät teidän mielipiteistänne.Olette oikeassa,Paavali varoittaa opetuslapsia sanoen,Älkää heittäkö helmiä sikojen eteen,ettei ne kääntyisi ja teitä repisivät.Jokaisen pelastuneen tehtävä on kertoa toisille uskostaan,siitä uudesta elämästä jonka Jeesus on hänelle antanut,usko eiole mikään salaseura,vaan julkinen .Jos minun elämä olisi jatkunut niitä raiteita joissa vaelsin,olisi jo poissa mutta en siellä missä nyt pelastettuna saan elää.Ette te ole ensimmäisiä jotka minua panettelee, 48vuotta olen saanut olla herrani palveliana, siihen on mahtunnutt monta haukkujaa.Mutta otan mielelläni kaikki vastaan mitä annatte,Jeesus sanoi, mitä te teette yhdelle minun vähimmistäni, sen te teette minulle God Bless You .

 35. Värtsi -lehti rekrytoi uutta toimittajaa. Nykyinen toimitus
  toivoi ja odotti varmaankin mielipiteitä kuinka lehteä
  voisi kehittää ja taata sen jatkuvuus.

  Lehti on tainnut toimia jo kahdeksisen vuotta, muistelen
  että kirjoitin sinne ensimmäisen juttuni 2010. Tuolloin
  lehden päätoimittajana oli Markus Kontiainen. Erkki Jormanainen –
  eläkkeelle jäänyt Karjalaisen toimittaja – asui tuolloin Värtsilässä
  ja toi paljon esille paikkakunnan asioita. Hetken
  aikaa toimituksessa oli mukana myös Marjaana Aarnio ja
  heitä kaikkia tuurasi onnistuneesti Seppo Pusa.

  Erkin siirryttyä toiselle paikkakunnalle, vetovastuu siirtyi Eira
  Varoselle ja lehti siirtyi Pitäjäyhdistyksen ja sen puheenjohatjan
  alaisuuteen.

  En käy kertailemaan lehden alkuperäisiä periaatteita, ja ainahan
  kehitys kehittyy ja uudet tuulet puhaltavat. Hyvä niin. Kommentteja
  lukiessa pilkahtelee taas toive, että nuoria saataisiin mukaan.
  Nuorissa on tulevaisuus, kuten tiedämme.

  Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että mukana on kaiken ikäisiä.
  Keskiviikkona Pälkjärven pitäjäseuran tarinaillassa oli
  kirjailija, sukututkija Marja-Leena Viitana luennoimassa aiheesta
  ”Sukupolvien ketju”. Hän painotti sitä, että vaikka itsellä ei olisikaan
  jälkipolvea, ihminen itse on tärkeä osanen kyseisessä ketjussa.

  Nyt toivoisikin, että Värtsinkin ketju jatkuisi katkematta ja että
  löytyisi henkilö – vanhempi tai nuorempi – joka kokisi homman
  omakseen ja mikä tärkeintä – jaksaisi meidän monenkirjavat kommenttimme
  ja mielipiteemme.

 36. Heleppo on yhtyä Tellen mielipiteisiin ja toiveeseen, että Värtsin toiminta jatkuisi katkeamatta; että ei loppuisi, eikä tulisi itku pitkästä ilosta, parku päivista pahoista.

 37. Värtsin seurailijana – ja joskus kommentoijanakin – toivoisi Värtsin toiminnan jatkuvan. Alkuajan journalistinen kirjoittelu ja kirjoitusten kommentointi on Värtsissä lähes kokonaan loppunut. Alkuperäisestä ei ole mitään jäljellä. Kommentointi palstalla on yksipuolista ja tavattoman usein pahansuopaa nimimerkin suojissa tapahtuvaa töksäyttelyä – vessanseinäkirjoittelua.

  Toivokaamme, että palstalle löytyy toimittaja, joka osaa vetää oikeasta narusta, jotta Värtsistä tulee lukijoilleen iloa tuottava ja kotiseutuaan rakentava media. Se jota sivuston takavuosina paljolti on ollut.

  Värtsi vaatii pätevää toimittajaa, aivan eri lailla kuin itseohjautuvat foorumit, esim. Facebook-sivustot, joissa niissäkin aktiivisesti toimivat moderaattorit ovat korvaamattomia.

  Kannattaisi pohtia myös Värtsi-sivuston teknistä ratkaisua ja toimivuutta nykyajassa. Monessa mielessä Nörtit ja Juksut voisivat olla arvokkaita konsultteja.

  Yksi vaihtoehto on lopettaa Värtsi-sivusto ja antaa Värtsilä Facebook-sivuston hoitaa värtsilä-mielisten keskinäistä viestintää. Facebook-sivustollakin on pitkät tekstit ja viestiketjut haluttaessa mahdollisia. Ja ne, joilla on kotiseutunsa kehittämiseen painavaa sanottavaa, saavat äänensä kuuluviin senkin kautta.

 38. Minun mielestä Värtsi-lehti ja Värtsi-fb-ryhmä (jossa en ole jäsen) ovat ihan eri asioita. Fb ei ikinä voi korvata LEHTEÄ.
  Siis mun mielestä niinku..

 39. Sain viimeinkin lukeneeksi kaikki kommentit läpi. Siinä välillä piti käydä useampikin kerta vilkaisemassa otsikkoa, että mistä tässä taas olikaan puhe. Kirjoitan otsikon tähän lähelle etten itse unohtaisi sitä.

  Otsikko: ”Värtsi etsii toimittajaa”
  ”Haemme vapaaehtoisia Värtsin toimitustyöhön.”

  Ymmärrän tuon niin, että haetaan vapaaehtoista (palkatonta) päätoimittajaa ja hänen lisäkseen niitä, jotka laativat aineistoa lehteen, vaikka sitä ei juuri niin sanotakaan.

  Noilla vapaaehtoisilla avustajilla ymmärtäisin tällaisia ”mattimeikäläisiä”, jotka nytkin tekevät jutun silloin tällöin. Paitsi, että nämä ”sisällöntuottajat” sitoutuisivat johonkin mitä sitten sovitaankin. Kun joku ottaisi asiakseen tehdä vaikkapa nörttipalstaa niin mikäpä siinä.

  Tuosta toimittajan tehtävästä en tiedä mitään, mutta arvailen, että hänen pitää lukea Verkkovärtsin sähköpostit ja poistaa roskaposteiksi arvelemansa.. mitä se sitten tarkoittaakaan. Varmaan pitäisi joutaa lukemaan kommentitkin ja poistaa räikeimmät. Ehkä pitäisi uskaltaa nuhdellakin meitä tarvittaessa.

 40. … ja ellei vapaaehtoisia ilmaannu, täytyy joku ”asevelvollinen” hommaan määrätä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *