Karjalan Kansa?


Äskettäin A-studiossa uutisoitiin, että Israelissa on säädetty laki, joka hyväksyy Israelin kansalaiseksi vain syntyperäiset juutalaiset. Vaikutti kovasti nationalistiselta tempulta. Mutta, mutta: näitä valittuja kansojahan on maailma pullollaan.

Pienessä Suomessakin puhutaan heimoista, esimerkiksi karjalaisten heimosta. Onko heimo samaa juurta kuin kansallisuus? Ja onko karjalaisuus oma kansallisuutensa? Syntyperäisten karjalaisten innokkuudesta perustaa kaikkialle Suomeen paikallisseuroja, voisi ollakin. Muiden maakuntien kansalaiset eivät niin voimakkaasti näytä korostavan identiteettiään ja asemaansa osana Suomea.

Olemmeko me karjalaiset jollain lailla Suomen Valittu Kansa? Olisi kiinnostavaa kuulla itseäni viisaampien ja ehkäpä myös “karjalaisempien” mielipide.

Leo Härkönen

3 comments for “Karjalan Kansa?

 1. ….heimojen synty….vepsien ja hämäläisten pariuduttua syntyi karjalainen heimo…karjalaisten ja lappalaisten/saamelaisten risteytys>savolaiset ….hämäläiset ja ”vasarakirves”heimon jälkeläiset> pohjalaiset.tämä on yksi väittämä/olletus.viimemainitut olisi tulleet manner-euroopasta itämeren yli läntiseen suomeen…ja kuka oli eurooppa kreikkalaisen jumaltaruston mukaan? >femaale…naispuolinen on ,mutta kuka ja mistäpäin?mahtaako puhuma kieli määrätä nykypäivän kansalaisuuden?

 2. Kalaisten heimo lienee Suomen suurin joukko, joka on ajettu pois omilta juuriltaan muiden ihmisten sekaan. Ei ole mikään ihme, että he ovat innokkaasti lyöttäytyneet yhteen mikäli mahdollista. Luulisi, että muutaman sukupolven päästä karjalaisuuskin on tasoittunut muiden heimojen kanssa.

  Minulla on eräs palestiinalainen ystävä. Syntynyt nykyisen Israelin alueella. Kun Israelin valtio perustettiin niin kansalaiset jaettiin. Joistakin tuli israelilaisia joistakin palestiinalaisia, kenties muitakin. Kysyin häneltä, että miksi hänestä tuli palestiinalainen, mutta hän sanoi, että sitä minä en ymmärtäisi, kun ei hänkään.. Siihen minun on tyytyminen

 3. Jos mikä tahansa Euroopan maa tekisi yhtä rasistisen kansalaisuus päätöksen kuin Israel nyt se tuomittaisiin laajasti.
  Sionistien tekemiä anarkistisia ja sotaisia päätöksiä ei tuomita juutalaisten kärsimän hirvittävän holokaustin vuoksi!
  Olen usein miettinyt mikä saa heidät toimimaan näin?

  Karjalaisia yhdistää varmasti tämä yhteinen evakkohistoria.
  Aina ei uusilla asuinsijoilla katsottu suopeasti tulijoita.Kukaan toinen joka ei ollut kokenut samaa ei voinut ymmärtää karjalan evakoiden tunteita.
  Vertaistukea saatiin vain saman kokeneilta kohtalotovereilta.

  Olen käynyt useita kertoja Helsingin Käpylässä,karjalan talolla.
  Kiva paikka jossa on lukuisia harrastuskerhoja,hienoja tilaisuuksia,hyvä ravintola ja Värtsilän vaakuna seinällä👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *