Karjalan Ruusun kukkamarkkinat

Ei niin pitkää kesää, ettei syksy tulisi. Nyt on selvät syksyn merkit näkyvissä. Muuttolinnut kohta kaikki kaikonneet.. Muutama hanhi ja joutsen viivyttelee lähtöään. Ruskalehdet kohta kaikki pudonneet. Sienet ja marjat kerätty, kukatkin lakastuneet. Siksi keräsin pienen kukkakimpun kännykän kukkakuvista ja tarjoilen tässä nähtäväksi myös kauenpana oleville.

Rääkkylässä on Karjalan Ruusu -niminen kukkatarha. Siellä pidetään vuosittain kukkamarkkinat elokuun lopulla. Kukkien taimet on kasvatettu omissa kasvihuoneissa ja istutetaan kesäkuulla yksitellen suurelle pellolle. Lukumäärää ei kai tiedä kukaan, mutta kymmeniä tuhansia kuitenkin. Kukkia on lähes silmän kantamattomiin. Kukkamarkinoille oli järjestetty bussikuljetuksia myös Tohmajärveltä. Markkinoista oli kirjoitettu paikallislehdissä mittavia kirjoituksia hienoine kuvineen. Hieno sää suosi markkinoita ja tietysti myös satoja perhosia. Oli mielenkiintoista seurata mistä mehiläiset ja perhoset olivat eniten kiinnostuneita. Heillä oli eri lempparikukat kuin minulla. Navettarakennuksen vintille oli tehty kuivakukkien näyttely, jonka tuoksu oli huumaava. Kuivakukkatertut riippuivat naruissa alaspäin kuin lepakot.
Enemmän tietoa ja hienoja kuvia löytyy verkkosivuilta “Karjalanruusu.fi”
Huom !
Yksi kuvista ei kuulu joukkoon. Mikähän se on ja miksi?

Share

5 comments for “Karjalan Ruusun kukkamarkkinat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *