Karjalan Ruusun kukkamarkkinat

Ei niin pitkää kesää, ettei syksy tulisi. Nyt on selvät syksyn merkit näkyvissä. Muuttolinnut kohta kaikki kaikonneet.. Muutama hanhi ja joutsen viivyttelee lähtöään. Ruskalehdet kohta kaikki pudonneet. Sienet ja marjat kerätty, kukatkin lakastuneet. Siksi keräsin pienen kukkakimpun kännykän kukkakuvista ja tarjoilen tässä nähtäväksi myös kauenpana oleville.

Rääkkylässä on Karjalan Ruusu -niminen kukkatarha. Siellä pidetään vuosittain kukkamarkkinat elokuun lopulla. Kukkien taimet on kasvatettu omissa kasvihuoneissa ja istutetaan kesäkuulla yksitellen suurelle pellolle. Lukumäärää ei kai tiedä kukaan, mutta kymmeniä tuhansia kuitenkin. Kukkia on lähes silmän kantamattomiin. Kukkamarkinoille oli järjestetty bussikuljetuksia myös Tohmajärveltä. Markkinoista oli kirjoitettu paikallislehdissä mittavia kirjoituksia hienoine kuvineen. Hieno sää suosi markkinoita ja tietysti myös satoja perhosia. Oli mielenkiintoista seurata mistä mehiläiset ja perhoset olivat eniten kiinnostuneita. Heillä oli eri lempparikukat kuin minulla. Navettarakennuksen vintille oli tehty kuivakukkien näyttely, jonka tuoksu oli huumaava. Kuivakukkatertut riippuivat naruissa alaspäin kuin lepakot.
Enemmän tietoa ja hienoja kuvia löytyy verkkosivuilta ”Karjalanruusu.fi”
Huom !
Yksi kuvista ei kuulu joukkoon. Mikähän se on ja miksi?

5 comments for “Karjalan Ruusun kukkamarkkinat

 1. Veikkaan että auringonkukat ei kuulu joukkoon,
  kukkivat myöhään tänä syksynä.

 2. Kiitos Alpo vinkistä!
  Lähellä on, mutta ei koskaani ole tullut käydyksi. Nyt punakynällä merkintä ensi vuoden kalenteriin.

 3. Ensimmäinen kuva , maissi ei kuulu joukkoon.

 4. Kolmas kuva, eihän noin komeita kasva edes ruusutarhassa.

 5. Kyllä maissitkin kuuluivat tähän kukkapeltoon ja moni muu, jota en tunnistanut. Mikä lienee tuokin kissan hännän näköinen. Kai se on kukka. Tuo toiseksi viimeinen kuva, missä on violetteja kukkia, pitäisi olla niin, että kukkakimput riippuvat alaspäin. Liekö Googlen automaatti tai päätoimittaja Eira pyöräyttänyt kuvan ympäri.

  Ajattelin, että auringonkukkapelto ei kuuluisi Karjalan Ruusun kukkien joukkoon, Kuva on otettu Värtsilästä Ilomantsintieltä Sallisen kohdalta Savikontielle päin. Auringonkukat ovat ”Hunaja-Mantsisen” mehiläisille omistettu.

  Tähän saakka olen luullut, että auringonkukat kääntyvät auringon suuntaan, mutta katsellessani tätä peltoa aamuvarhaisesta iltamyöhään, kaikki kukat katsoivat koko ajan samaan suuntaan. En tiedä mihin olivat katseensa naulinneet, mutta se päätös piti eikä päitä pyöritelty.

  Wikipediasta luin, että nuorena auringonkukat seuraavat aurinkoa, mutta jossain vaiheessa ne lukittuvat tiettyyn suuntaan. Voi että ovat viisaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *