Rajan Ryssäys

Kesän viimeisenä lauantaina pidettiin Värtsilässä perinteistä Rajan Ryssäystä. Kohtuullinen sää oli tilattu ja saatu. Jokaiselle oli jotakin. Paitsi jos joku olisi toivonut hellettä niin sitä ei ollut. Minun käydessäni soitto soi ja laulu raikui. Kuisma Lipponen musisoi harmonikallaan taas kaikkea maan ja antennin väliltä ja melkein kaikkia lauluja laulettiin mukana, tai ainakin tapailtiin sanoja sieltä täältä.

Autoja oli niin paljon, että vaikutti jokaisen tulleen ainakin kahdella autolla. Ihmeesti ihmisjoukko hajaantuu alueelle kiinnostuksensa mukaan. Aluehan on pieni, joten ensimmäinen silmäilykierros ”mitäs täällä onkaan” oli pian suoritettu. Sitten kiireellisemmät ostokset autoon ja toinen kierros ”ketäs täällä onkaan”.. Siitä ne tarinaryhmät alkoivat muodustua.


Lähetän joitakin kuvia Värtsin toimitukselle valittavaksi. Valitettavasti kaikki myyntipisteet eivät päässeet tasapuolisesti esille. Värtsilän Kisalla oli oma hieno punainen teltta. Hienoa! Viereisessä teltassa oli puisia käsitöitä. Nylanderin luomutilalta oli perunaa ja valkosipulitkin taisi olla sieltä.

Kalastusvälineitä oli tarjolla pilvin pimein ja kalajuttujen kertojat parveilivat pääasiassa sen pisteen edustalla.

Koska nälkä alkoi ahdistella miestä hintelää, niin tuli päivystettyä enimmäkseen ruokapaikkojen lähettyvillä. Lopulta oli kuitenkin annettava ruokahaluille periksi. Kaikkia tarjolla olevia ruokia olisi tehnyt mieli maistaa, mutta mahdoton on mahdotonta. Vaikka minulla maha onkin aika pyöreä niin ei sinne sisäpuolelle paljon mahdu kun siinä on niin paksut kuoret.


Omasta puolestani suuret kiitokset järjestäjille. Kyllä syrjäseutujen väki kaipaa tällaisia kokoontumisajoja.

Teksti ja kuvat: Alpo Rummukainen

3 comments for “Rajan Ryssäys

  1. Kiitos Alpo. Taisi olla ihan onnistunut tapahtuma,kerronnasta ja kuvistakin päätellen myös tunnelmallinen .Nää kekkerit ovat aina olleet iloluontoisia ja piristäviä.Harmittaa kun en voinut”joutanut”pistääntymään niissä tapaa yleensä tuttuja joita ei paljon muuten tapaa.
    Kiitokset kyläyhteisöille ,yrityksille sekä muille toimioille näistä jo periteeksi tulleista tapahtumista.

    Vielä kerran Kiitti !
    t: KMV

  2. Päätoimittaja Eira valitteli armotonta kesäflunssaa eikä saanut tätä juttua näkösälle vasta kuin viikon viiveellä. No hyvä kun edes nyt. Onhan se totta, että ajankohtainen uutinen halutaan kuulla tuoreena. Vanhentuneena se ei ole enää mikään uutinen.

  3. Ihhan hauska juttu oli lukea! Huumori tekee vanhastakin jutusta tuoreen. Paranehan Eira entiseen iskukuntoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *