55 comments for “Viikon puheenaiheet vko 32

 1. Hyvät lajitoverit, syökää itse saskatoone marjanne ennenkuin linnut keksii ne. Eräänä päivänä huomasin, että saskatoonet ovat alkaneet kypsyä. Maistelin muutaman.. ah että ne oli makeita. En kuitenkaan raaskinut syödä kaikkia jos vaikka keräisin huomenna kun lisää kypsyy. Huomispäivänä ei ollut mitään kerättävää. Mustarastas oli varmaan huomannut ja syönyt joka marjan. Vain muutama punainen raakile oli jäänyt.

  Kumma juttu muuten kun rastaat eivät ole käyneet marjapehkoilla lainkaan vaikka ei ole verkkoja viritelty päälle. Tavallisesti räklät istuvat lähipuiden oksilla odottamassa marjojen kypsymistä.

 2. Mustarastas ja satakieli ne ”saarnaa” paremmin
  kuin mikään pappi. Niiden saarnat ei ole joutavaa
  yliopistossa opittua kapulakieltä. Mitä tulee sovitustyön
  hyväksymiseen ja ”uskoon tuloon” ne on joutavia
  hömpötyksiä. Raerinne ahdistakoon itseään
  vain kaikenlaisilla pakonomaisilla asioilla, joilla
  pääsee taivaaseen. Eiköhän se multa kutsu
  niin minua kuin kovapalkkaisia pappeja ja
  Raerinnettä aikanaan. Ei siihen tarvita jäsenkorttia.

 3. Nyt metsä kirkkoni olla saa.Minulla on yksi kysymys sinulle.Miksi sinä sinne taivaaseen haluat?Siellä ei ole kuin pelastuneita syntisiä,jotka Jeesus on pelastanut .Et sinä ole kotonasi siellä,eihän siellä saa pilkata toisia enää.Jussi on minun siskoni poika ja puhuu totta,ei hän sinua ole viemässä taivaaseen, eikä siihen kukaan muukaan pysty.Pelastus tulee yksin Jeesukselta,se on kokonaan Jumalan työ.Isä Jumala valitsi.Poika Jeesus sovitti, ja Pyhähenki pani käytäntöön.Minut Jeesus pelasti v72,pitkänä perjantaina.Olen saanut katsoa monenlaisia ihmisiä,Jotka pilkkaavat Jumalaa ja Hänen omiansa.Itse olen kiitollinen näistä vuosista Jumalalle,kuinka monta niitä on enää jäljellä, kun saan nähdä Lunastajani kasvoista kasvoihin.Kun veljeni olet siellä metsässä, käytä loppuaikasi hyödyllisimpään ajankuluun ,kuin uskovien panetteluun.

 4. Pysytään taivasasioissa vielä hetki. Tänä kesänä ei oo vielä näkynyt ilmakuvauskauppiaita niinkuin muina kesinä. Liekö kuivuus verottanut sen alan yrittäjät:-)

 5. Mie kuvasin isohäiveperhosen. Se on kuin enkeli. 🙂

 6. Tultiin kotiin ja kaksi sangollista puhdistettuja mustikoita varjossa. Kala ja erämies oli ne tuonut, kun kerroin hänelle viimeviikolla ettei nilkkani ole maastokelpoinen. Ystävät ja läheiset
  Ihmiset ovat elämän suola, joiden kanssa elämä on elämisen arvoista.

 7. Pelastuin täpärästi pahalta autokolarilta.
  Lienee ollut Taivahan Taatto turvana.
  Joku venäläinen turautti kovalla vauhdilla
  vasten punaisia. Ihan piti ristinmerkki tehdä.

 8. Kaurilassa laitoimme puomin mökkitielle, että saamme olla rauhassa kutsumattomilta vierailta.

 9. Kuule Reino. Minusta tuntuu, että sinne taivaaseen ei mahdu sinun lisäksi kukaan muu.
  Eletään rauhassa. Suhtaudutaan lähimmäisiin lämmöllä. That´s it!

 10. jouko varonen…..minkämoiset tiedot eikka leikan eino leinon kytköksistä liperiin ,paltamoon,ilomantsin pälkänejärveen,kurikkaan,raivioon…..paul hendusen perheeseen?

 11. Kehitys kehittyy. Nykytelevisio on niin hienohipiäinen , ettei näy kuin parhailla sällä, mitä ne sitten lienevätkään. Käytetiin mittamiestä tutkimassa asiaa. Kaikki kunnossa, sanoi hän. Nytkään ei ole näkynyt moneen päivään.
  Oisko niin,että kun lupamaksut poistuivat ja rahat kerätään veroina, niin hällä väliä, näkyykö telkkari vai ei.
  Ei silti, eipä siellä juuri katsottavia ohjelmiakaan ole.

 12. Myö katottiin ennen, sillon kun ei ollu sähköjä, niin televisioo kynttilän valossa. Hyvin näky:-)

 13. Lappeenrannassa on kampanja, jossa voi viedä vähävaraiselle lapselle uuden koulurepun ja penalin. Menin ja vein. Lapsia oli jonossa reppua odottamassa. Vein ostamani repun jakelupisteeseen ja näin ne iloiset ilmeet lapsien silmillä, jotka uusireppu selässä sieltä palasivat ulos vanhempiensa luokse. Minä herkistyin autolle palatessani ja kyynel tuli silmään.

 14. Hyvä Esko! Ne rahat menivät oikeaan osoitteeseen ilman käsittelykuluja. Kirkkokin nappaa mummojen
  lähetyspiirakoista käsittelykulut, monta kymmentä prosenttia pappien virkistyskassaan. 🙁 Television
  arvat hätääkärsiville lapsille menevät kokonaan käsittelykuluihin. Tunsin kerran miehen, joka oli sukunimeltään
  Israel. Hän pisti kahvihuoneen pöydälle lippaan, jossa luki: Israelin lapsille. 🙂

 15. Miekin katson nykyisin vain uutisista ensimmäiset kolme minuuttia. Kolmosen uutiset tyssäävät huippukiva-
  mainoksiin. Tappamista, sekasortoa, luonnonmullistuksia, poliitikkojen juonia. Jättäisivät edes tuon
  Trumpin rauhaan kun se haluaa olla ystävä Putinin ja Kim Jongin kanssa. Edellinen pressa, niinkuin
  myös Hillary, olivat kokonaan herramafian talutusnuorassa.

 16. Lapsen lapsilleni opetin kun he olivat minun kaverina: soivan tuohitorven, soivan pajupillin ja poikkihuilun teon heille opetin joilla he voivat kesäillassa soitella. Myös opetin miten kala konttiin otetaan ja ruaksi laitetaan. Myös pienet puuntaimet saivat kasvualustansa kun yhdessä ne istutimme.

 17. Säätiedot lupaa taas mukavan viileitten päivien jälkeen perjantaiksi huh 30 asteen hellettä.
  Siis varokaa jos helle nousee varjossa noihin lukemiin, niin kannatta pysyä poissa varjopaikoista.

 18. Varjopaikat on aina pahasta, etenkin jos helleraja ylittyy. Leikkimielisesti vois järjestää keräyksen hukkuneitten
  merimiesten vaatetukseen, ilman käsittelykuluja:-)

 19. Katto pään päälle. Kyllä kannattaa kattoremontti kilpailuttaa, niin voi hahmottaa oikean hinnan. Nykypäivää on hintojen vertailu. Onkohan?kaikilla palvelun tarvitsijoilla kyky pyytää tarjouksia ja kyky analysoida hänen tarpeisiin sopiva tekijä.

 20. Minä nautin helteestä oikein viimesen päälle. On se nautinto tämmöisen hellepäivän ehtoolla lämmittää sauna oikein äkäisenkuumaksi, pitäähän saunassa olla kuumenpi kuin ulkona. Sitten kun vielä heitän saunan tulisille lauteille hirvikärpäsiä kuhisevat marjastus vaatteeni.. voi veljet mikä nautinto ja vahingonilo on seurata miten salamatkustajille tuli kiire pyrkiä ulos mutta en uhallaankaan laske hyviä löylyjä hukkaan. Ennen kärsin ite.

 21. Ajelin joku päivä sitten Värtsilään ja näin Niiralassa jotain liikettä suljetun bensa-aseman ja entisen kaupan paikkeilla. Koukkasin katsomaan ja voi ihme, kahvilassa oli valot ja jotain liikettä havaittavissa. Se oli jo uutiskynnyksen ylittävä asia sinänsä. Mutta tien varressa oli oikea jytky (siis minulle)
  Siellä oli taulu jossa kertottiin että kahvila avataan 11.8. kakkukahvit tarjotaan tämän kerran ihan ilmaiseksi vaikka mikään ei ilmaista olekaan.

  Saattoi olla, että kahvila oli auki jo silloin, mutta kun en tiennyt niin join Värtsilään tulokahvit jo Tohmajärvellä.

  Olen lukenut Värtsin verkkolehdestä tietääkseni joka rivin, mutta en muista huomanneeni, että kukaan olisi vihjannutkaan tällaisesta jytkystä. Minusta kahvilan avaaminen Niiralaan kyllä ylittää Värtsin uutiskynnyksen mennen tullen.

  Kyllä verkkolehti Värtsin asema Värtsilän tuedotuskanavana alkaa olla aikalailla aallon pohjassa.

 22. Se on Alpo tyyntä myrskyn eillä:-)

 23. Alpo, et ole luultavasti lukenut paikallislehteä sekä Karjalainen että Kotikarjala ovat kirjoittaneet heistä jutun. Kahvila on ollut jo avoinna jonkun aikaa, siellä on tarjolla myös lounas joka päivä.

 24. Cafe Niirala on ollut auki 1.7.18 lähtien.

  Facebookissa on ruokalistat y.m.s

  Käypä Alpo kurkkaamassa

 25. Kaikki ei ole Facebookissa ja vanhat kahvilan sivut kyllä löytyy. Ja paikkakunnan lehtiä ei tule eli ohi on menty kun yrityksen mainonta ja jopa aukioloajat erittäin huonosti esillä. Ei hyvältä näytä nykyisenkään yrityksen elinikä.

 26. Eipä tietenkään ”KAIKKI” ole facessa, eikä tarviikaan, mut kyl siel paljon on.

  Googlessakin on jonkunverran tietoa ko paikasta.

 27. Halusikohan Alpo alunperin mieluummin kupin kahvia baakelsilla eli hillosilmärinkelimunkilla vai pelkkää Facebookia lähimpänä Värtsilää?
  Jospa emme näkisi sitäkään juu, tuupista.

 28. No, se on jokaisen ihmisen oma asia mitä

  haluaa, mitä ei 😀

 29. Nyt vaihtuu puheenaihe..

  18.2.2017 Värtsilä – nimisen jutun kommentiksi olin 24.2.2017 kirjoittanut kehuja asumisesta Värtsilän Auralanrannassa.
  Nyt haluttaa jatkaa sitä, rupes niin kyrsiin kun kuuntelen juttuja siitä, että tämä rivari on niin mahottoman huono talo! Minulla ei ole tuntemusta kylän muihin rivitaloihin, nyt on pakko heittää kysymys, että kuinka ihmeellisiä palatseja ne oiken ovat? Olen julkisesti ihmetellyt esimerkiksi sitä, että Seurakunnan omistama kaksio ei ole löytänyt kodin tarvitsijaa! Toistuvasti ”kylänmiehet” tietävät mainita talon huonosta kunnosta, kuuluu olevan ihan helevetin huono talo. Kun kysyn, että oletko käynyt, yleensa saan vastauksen, että en, mutta yks kaveri on sanonut, se on kuullut.

  Minä olen niin tollo, että en sitä huonoutta ymmärrä. Eihän tämä mikään kaunotar ole päältä päin, kattokin tommonen melkein tasakatto jne. Ja ikää yli 40 vuotta. Mutta sisältähän itse kukanenkin voi vaikka kullalla päällystää jos niin haluaa.

  Hevosmiesten tietotoimisto tietää, että sähkökulut ovat isot, kun on niin hatara mökki. OK, minun 59 neliön huusholli on viimeisen vuoden aikana maksanut sähköstä 932 euroa. Ja vaikka en ole koko ajan paikalla, lämmöt on talvellakin säädetty niin, että ei poissa ollessani mene alle 17 asteen. Hoitovastike tämän kokoisesta on 141,70/kk. Vesi kulutuksen mukaan. Kesällä 2016 uusittiin vesiputket ja laitettiin asuntokohtaiset vesimittarit. Onkohan Värtsilän muissa rivitaloissa tehty moisia kunnostuksia?

  Tuskin tämä jorina ketään kiinnostaa, eitä tarvikkaan, mutta silti, älkää hyvät ihmiset puhuko pahoja, jos ette varmasti tiedä. Ei tämäkään kylä kaipaa sitä, että oma väki vähättelee ja pitää kaikkia asioita huonona.

 30. Ei ollut mitään Värtsissä rahanvaihtopisteen avaamisesta Niralaan. Tai cafe Niiralan edellisten yrittäjien
  lyhyestä pyrähdyksestä!

  Onko syynä: Yrittäjien laiskuus laatia lehdistötiedote, vai jutun tekijöiden laiskuus, saamattomuus vai ettei jutun tekijöitä ole!

  Ei saatu kyläyhdistykselle edes kesätoimittajaa palkattua! Työttömiä on!? Ja saisihan sitä talkoitakin tehdä….

  Mikä lehdistötiedote.??? Mikä markkinointi…??

 31. En ole koskaan loukannut ketään ja taas tärähti.

 32. Seurakunta pyytää 15 000 asunnosta, sen saisi luultavasti 10 000 jos joku uskaltaisi tarjota. Ei mainita onko omalla tontilla, ehkä on.

  Kuka ottaa riskin että talo puretaan muutaman vuoden jälkeen tai kytketään irti vesi ja sähkö. Tai tehdään peruskorjauspäätös joka tuskin toteutuu koska pankit ei ehkä anna lainaa.

  Nämä mietteet asuntoa katsomatta koska sillä ei ole suurtakaan merkitystä mikä asunnon kunto on em riskien rinnalla.

 33. Oho. Nyt epätietoinen rupesi pelottelemaan. Tontti on oma. Miksi tehtäis purkupäätös? Pakottaako siihen joku ? Tai miksi kytkettäis irti vesi ja sähkö? Kunnan ja seurakunnan asuntoihin vuokralaiset soisi tulevan. Näyttää vaan, että nuo kaksi omistajaa eivät juurikaan välitä edes käydä katsomassa omistuksiaan.

 34. kunnan myytävissä ei ole kolmonen mukana

 35. Kirjoitin yleisellä tasolla miksi joku ostaisi asunnon rivitalosta X.

  Jos asuntoja on tyhjillään niin niistä on omistajille tietty kustannus. Herää kysymys kuinka pitkään omistajien (päättäjien) hermo kestää tappiollista omistamista.

 36. Sirkka. Ei siellä taivaassa tule tilan ahtautta.Mutta minä ihmettelen sinua kun et hyväksy kirjoitusta uskosta.olethan itsekin tehty uskovaiseksi, silloin kun vanhempasi veivät sinut kastettavaksi.muistathan kun silloin lupasit seurata Jeesusta,ja pappi pesi sinun tukkaa ja sinusta tuli kristitty,onhan tallainnen tapahtuma varmasti mielessäsi.Miksi sitten et h yväksy toista uskovaista jonka Jeesus on pelastanut ,ei pappi vaan Jeesus Onhan toinenkin paikka jos taivas tulee täyteen,siellä on hammasten kiristys ja heidän matonsa ei kuole.Siellä on toisiakin samoin ajattelevia,mutta ei uskovia..

 37. Hienoa.. tästähän kehkeytyi ihan kommenttirikas viikko ja tänään on Värtsilässä juhlapäivä, ne kakkukahvit Cafe` Niiralassa. Sain kuin sainkin siitä tiedon, vaikka piti vähän houkutella.

 38. Saa siellä käydessään vaikka jutun Värtsiin tehdä

 39. Kaiken höpötyksen jälkeen, lukekaa uudelleen Tuulan kommentit!!! Kunnan ja seurakunnan osakkeet – kolmio ja kaksio!!! Olisivatkohan tarjolla vuokralle??? Päiväkerhotoimintaa ei ole enää kaksiossa. Seurakuntakodin entiset päiväkerhotilat vuokrattu kutojien käyttöön. Tässä on jotain kummallista.

 40. rajaseutu on ”hallan arkaa” tienoota tässä maassa,vaikea tehdä hyviä asuntokauppoja ,mutta maapohja ei sijottajalta märkäne yhtä herkästi.etuovella myynnissä oleva jaatilan rakennukset minulle aivan liian suuri riski,vaikka onkin heimon entinen kototila,hintapyyntö 85000,on muuten joose pitkäsen äidin lapsuuden kotitila.

 41. En malta olla vielä kommentoimatta, vaikka ei oo pyyvetty. Mutta tuo 15000 hintapyyntö 59 neliön kaksiosta on liian vähän. Se on ihan oman omaisuuden aliarvioimista! Se ei ole missään suhteessa asunnon kuntoon. Hintapyyntö tori.fi ilmoituksessa aiemmin olikin 23000, sitä voi jo pitää kohtuullisena.. Sehän on Teidän Tohmajärven seurakunnan jäsenten omaisuutta. Mutta kauppahintahan on ostajan ja myyjän välinen juttu, joten sinällään se ei minulle kuulu. Nyt ei taida olla myyni-ilmoitusta sielläkään tori.ssa. Meniköhn kaupaksi?

 42. Reino – eno!
  En ota sinällään kantaa Sinun ja Sirkan mielipiteiden vaihtoon, mutta minusta tuntuu tosi ikävältä kommenttisi jossa tölvit lapsikastetta.
  Onhan Sinut itsesikin lapsena kastettu. Sinä olet sitten myöhemmin uskoon tultuasi tuntenut sisäisen kehotuksen mennä uudelleen kasteelle, eikä Sinua kukaan siitä tuomitse. Älä siis Sinäkään tuomitse niitä, ketkä eivät ole tällä tavoin toimineet.
  Eihän missään kasteessa tehdä ketään uskovaiseksi eli kasteen armo EI ole ihmistyö; ei pappi tai muu kasteen suorittaja pysty ketään pelastamaan. Edelleen jokainen Raamattunsa kunnolla lukenut tietää ja tajuaa, että kaste ei edes sinänsä pelasta ketään, vaan usko. Ei tainnut ristin ryövärikään olla kastettu, mutta siitä huolimatta pääsi paratiisiin kun tunnusti Jeesuksen Jumalan Pojaksi ja pyysi syntejään anteeksi!
  Kastetta ei missään tapauksessa pidä aliarvioida; sille on olemassa erittäin väkevät Raamatulliset perusteet koska sen ottaminen/suorittaminen perustuu Vapahtajan omaan käskyyn.
  Eri kirkkokuntien opillisista eroista johtuvat riidat tässä(kin) kasteasiassa ovat huonoa mainosta meille kristityille. Evankelis-luterilainen kirkko kastaa lapset vanhempien pyynnöstä ja kasteopetus annetaan viimeistään rippikoulussa. Ns. vapailla suunnilla (mm. helluntailaiset) on käytössä uskovien aikuiskaste. Mielestäni molempi hyvä koska jokaisen ihmisen on kuitenkin henkilökohtaisesti tehtävä oma uskonratkaisunsa; Jumala ei vie kenenkään sielua Taivaaseen vastoin ihmisen omaa tahtoa. Ajallisen kuoleman jälkeinen Iankaikkisuus odottaa Raamatun mukaan jokaista ihmistä, mutta sen suunta on meidän itse kenenkin ratkaistava jo tässä elämässä!

 43. Pyytämättä minäkin kirjoitan. Asunnon hinta riippuu kysynnästä eli sijainnista ja kunto on usein toisella sijalla.
  Seurakunta pyytää 15000 euroa omilla sivuillaan rivitalokaksiosta. Tuo irtoaisi ehkä 10000 eurolla. Tohmajärven keskustassa siitä saisi 20000 ja Kiteellä 30000.

 44. Jussille,Puukot pois tämä on sukulaisten välinen tappelu.Jos malttaisit lukea uudelleen kirjoitukseni, ehkä huomaisit, etten ole teidän kastettanne halveksunut.Lutter itse kirjoituksissaan 1530 sanoo että on hullua uskoa että lapsi voi pelastua kasteessa, mutta me kastamme hänet kummin uskolla.Entäs jos kummi on huora,kenen uskolla lapsi tulee uskoon?Kysyin Sirkalta miksi hän ei hyv’äksy toista uskovaista,vaikkakin hän ajattelee toisin.Sirkka voi ajatella kuinka vaan kasteesta, en väittänyt ettei se ole oikea,vaan miksi sitten on tällainen vastustus uskovia kohtaan, jo kerran itse on myös uskovainen?Jussi lue uudelleen efesolaisten kirjeen ensimm’äinen luku,siitä selviää kuinka ihminen pelastuu,ei oman valinnan mukaan eikä toisen tahdosta.vaan se on kokonaan Jumalan työ.

 45. Verkkolehti Värtsi – kristittyjen, kastettujen ja kiinteistövälittäjien puolueeton äänenkannattaja.

 46. Ei syytä huoleen, kirjoittaa VerkkoVärtsi ja lehti jatkaa…..

 47. En ryhdy kinastelemaan, mutta silti ihmettelen. Jos et Reino halveksi lapsikastetta, niin miksi sitten vertaat sitä tukanpesuun? Edelleen eihän lapsena kastettu voi mitenkään sitä juhlaa muistaa eikä siellä itse mitään lupauksia tehdä; hän on vain sen tiedon varassa mikä hänelle siitä myöhemmin kerrotaan.
  Kuka on muuten sanonut ja missä, että ihminen voi yleensäkään pelastua jonkun toisen uskolla? Raamatun mukaan tämä ei ole mahdollista. Myönnän sen, että kirkkomme opetus ei ole tältä(kään) osin aina raitis, mutta juuri siitä syystä ihmisen tulisi itse tutkia Sanaa!

 48. Vielä kerran Jussille.Eihän meidän tarvitse kinastella,siitä ei hyödy kumpainenkaan,vaan yleisö nautii siitä,kun uskovaiset kiistelee keskenään.Emme voi kumpikaan muuttaa kirkkojen oppeja,olisivat ne kuinkä metsässä.Mutta herra pelastaa niitten joukosta ne jotka Hän on valinnut pelastumaan.EiHerra minua pelastanut minkään kirkon kautta,vaa rautatehtaan rakennukselt minut otettiin luokalle, ja pitkän perjantain ehtoollis kokuksessa ,pääsin lopulta vapaaksi viinasta ja tupakasta.Viimeinen kalja lasi maksoi 22centtiä,ja tupakka aski 38 senttiä,En ole kumpaakaan enää tarvinnnut.Minun asemani pöi ennen pelastumista, ilmanJumalaa ja ilman toivoa.Olin raamatun sanan mukaan kuollut synteiheni,minut täytyi ensin herättää kuolleesta tilast,ennenkuin pelastu voi tapahtua.Ei kuollut ihminen etsi Jumalaa, se pakenee hänen kasvojensa edestä.Kun läksin kotoa pois, sain paikan Järvenpään perhelästä, mutta asuntoni oli Kellokoskella,sinne oli 8kilometriä matkaa.Minun rahat oli niin jaettu että sain kupin kahvia päivittäin.kun lähdin kävelemään asunnolleni, oli tien varressa suuri taulu,Valmistaudu kohtaamaan Jumalasi.Kesti toistakymmentä vuotta kun kohtasin Hänet jota rakastan.Kuukauden aikana kun kävelin putosi painoni 30 kiloa, kun ei ollut rahaa ruokaan En etsinyt pelastusta,olin katkera itselleni,olihan koko elämäni mennyt pilalle.Herra kuljetti meidät tänne uuteen maahan jossa en ymmärtänyt maan kieltä,en voinut lukea lehtiä enkä tuntenut ketään.tällaiseen olotilaan jouduin ennenkuin Herra pelasti minut Jumalan lasten vapauteen.Tässä kaikessa ei ollut minkään kirkon osuutta ,kukaan ei voi sanoa ,minä pelastin hänet,vaan Jeesus pelasti minut.Kävimme yhdessä uskovien kasteella Dapton Babtisti krkossa,jonkaaikana Herra täytti medät PyhälläHengelläLopetan nyt Jussi,.Hyvää päivän jatkoa sinulle ja Jumalan siunausta elämääsi.Sinun Enosi.

 49. Reino!
  Allekirjoitan kommenttisi täysin. Sinulle ja perheellesi on kuitenkin lopulta tapahtunut paras mahdollinen asia mitä ihmiselle voi tapahtua, vaikka sen täyttyminen onkin tuottanut kohdallanne suurta tuskaa.
  Eihän tässä ketään olla muutenkaan lynkkaamassa; joskus vain meidän itse kenenkin on hyvä tarkastella hieman syvällisemminkin oman elämämme perustaa!
  Terveiset myös sinne kaukaiseen maahan!

 50. Nonniin,, Cafe Niiralassa on sitten kakkukahvit juotu oikein kahteen kertaan. Edellä oli muutama niin herkullinen kommentti koskien minun tietämättömyyttäni. Riitalta oli oikein hyvä, melkein vitsiksi kävisi sekin; että ”Alpo et ole lukenut paikallislehtiä..” Ensiksi turskahdin nauramaan, että mitä ihmeen paikallislehtiä, eihän siellä ilmesty muita paikallislehtiä kuin Verkkolehti värtsi, ja sen luen aina paitsi silloin kun olen kotimökillä Värtsilässä, siellä kun ei netti toimi. Vakavasti ottaen, kumpaakaan paperilehteä minulle ei tule, eikä naamakirjakaan juuri minun käytöstä kulu. Mutta olen oikeasti iloinen, että kahvilalle on löytynyt yrittäjä. Tuskin se on yrittäjälle mikään kultakaivos, meidän palvelemista paremminkin. Toivottavasti jaksavat palvella meitä nurisijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *