Kattojen päällä on lunta

Lunta on nyt paljon kattojen päällä, ja tänäänkin tuli lisää.

Huomasin tänään Uusi-Värtsilän ja Kaurilan välillä erään rakennuksen katon rohmahtaneen. Hurja näky, suorastaan järkyttävä. Nyt katseet kohti kattoja ja lumen poistoon!

 

 

8 comments for “Kattojen päällä on lunta

 1. Kattojen päällä on lunta.. omistaja ei vaan saa unta…

  Linkki Ylen juttuun: Vakuutus ei yleensä korvaa, jos katto romahtaa lumen painosta – ”Pitäisi kestää, jos ne on kunnolla tehty” Viime päivinä sattuneet kattovahingot voivat tulla kalliiksi hallit omistaville yrityksille.

  https://yle.fi/uutiset/3-10124823

 2. Elyn sivuilla on monetkin laskentatavan mallit lumikuorman laskemiseksi, mutta niiden kaavioiden tulkintaan tarvitaan jo korkeakoulu osaaminen.
  Nyrkki sääntönä, jos lumikuormakertymä on kokotalven ajan tullut kuivan pakkaslumena on yleinen ohjeistus n. 80 cm max.
  Eli tämän talven vesi ja räntä kuurot huomioiden olisiko 40 cm jo kriittinen raja monissa kohteissa.

 3. Patsolan koulun katolta yhtenä talvena meni talonmies pudottamaan lunta pois, katsoin koulun ikkunasta, ensin tuli lumiryöppy alas, sitten lapio ja viimeiseksi tuli talonmies alas.Homma tuli tehtyä.

 4. Vanha viidakon sanonta: Jos on 23.03.2018 katolla lunta, niin on sitä melkoisella varmuudella maassakin:-)

 5. Tänään saavuimme Kaurilaan ja yllätyimme lumen määrästä. Kaustassa yleensä vielä enemmän. Huomenna lapio hommiin. Positiivistä, että meillä suomessa on pitkästä aikaa kunnon talvi.

 6. ”maailma muuttuu eskoseni, esko ei ole polittinen ajattelija. Kun näin Uruguaissa ministeri Soini loistavan ilmeen. Luulee polonen olevansa mestari. Uruguain sellutehdas suunittelu projektin me saimme. Hyvin hoisimme homman. Minun omatuntoni syytti ja syyttää edelleen. Eukaltyptus metsät vievät viljelysmaata paikallisita.
  .

 7. Katoin aamulla jotta tässä vuokra slummin katolla on noin metri lunta kai se sen kestää, tai sitten herää jonakin aamuna suu täynnä lunta tai ei herää ollenkaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *