28 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 10

 1. Tämän aamun lenkillä havaitsin vanhan sora montun halki kulkiessani erikoisen havainnon jota en ollut ennen nähnyt. Aurinko on sulattanut sora montun lappeelle pälven. Aamu pakkasta oli viisitoista astetta. Pälvelle pyrähti parvi peipposia. Kansan perintönä opetettu ”puoli kuuta peipposesta”. Mikähän nämä peipot oli saanut liikkeelle ennenaikojaan

 2. vuaan sanommie,matti hyvä,jotta saapi wärtsilä ilmettä ku
  perkataan tuo kylä-lampare.puskii.näyttää oleva 11 rantakiinteistöä.tulen het tuulispäänä kattoon ,ku uotta valamiita,mutta jo tulevana suveena tarkotus käymää kankaalassa…….pist-pist:eikö joukkomediassa vois herätellä uteliaisuutta valakoosetalon tiimoilta,löytyykö mistää lähiliki yliopistoista arkkitehtikasvatusta,usuttaa tutteeraamaa mahollisuuksia.muuratut rakenteet tunnetusti arkoja kosteudelle ja kylmälle .niin lammesta tulis alaltaa cirkus 30ha suurimmillaan.

 3. Eilen aamulenkillä kuului ensimmäiset pikkulinnun piipitykset. Ei kuitenkaan titityytä vielä.

 4. kun tänään ulkoilin
  ja ympärilleni mulkoilin
  näin varisparven puussa
  ja risu pahalainen suussa

 5. Tänään Saimaa näytti meille että sää vaihtuu nopeasti. Saimaa sanoi meille. Minun selille kalastamaan tulitte. Aamulla hyvä ilma
  Iltapäivällä aivan toinen. Aamupäivän antimet oli kotiin vietäviä iltapäivä vei nopeasti kotiin kaloja perkaamaan.

 6. Huomenna on naistenpäivä. Onnea kaikille naisille. Naiset oman päivän tarvitsee. Pitävät paletin koossa. Nainen kontra mies on elämän eliksiiriä jatkuvuuden turvaajia.

 7. 30 vuotta sitten vihittiin kirkkoomme ensimmäiset naiset papinvirkaan. Tänään keskiviikkona saimme loistavan näytön siitä, miten erinomaisia pappeja kirkkomme on saanut papinvirkaan vihityistä naisista. Aamulla puhui syvällisesti rovasti Eeva-Kaarina Launis kasteesta, millaista harvoin kuulee. Ja illalla teologian tohtori Pauliina Kainulainen antoi hyviä ohjeita sellaisesta rukouksesta, jota meidän olisi syytä opetella. Nämä molemmat kannattaa kuunnella yle.arenasta.

  Voisiko ne siirtää myös Värtsiin kuunneltaviksi, ainakin Pauliinan, Värtsilän entisen kirkkoherran, puhe olisi paikallaan!

 8. Kalastus jutusta tuli mieleen, että Sääperin pilkkikisatkin lähestyy.
  Ollaan me onnellisessa asemassa, kun meillä on suomessa puhtaat kalavedet, toisin kun jossain muualla.
  Ilaskivi oli istunut jossain ympäristökokouksen kahvitauolla Ahtisaaren pöydässä ja valittanut Välimerestä, että miten saastunut voi olla.
  Oli ostanut kaupasta Välimeren sardiinia purkin , kun oli avannut sen se oli ollut täynnä öljyssä uivia kuolleita kaloja.

 9. tietääkö joku kertoa,mistä tuo sääperin nimi,onko mahollisesti ruotsinmuljaus sörberg—etelävuori vai skärberg—saarivuori ,ku kuulostaa oudolta.

 10. Mahdollisiman mukavaa Naisten päivää !

 11. Nyt kun oikeasti mietin Putinin sanoja samoin kuin Trumpin ilmoille laukomia sanan käänteitä. Eivät ole suurvallan johtajan kielenkäyttöä. Tulee mieleen kahden pienen pojan keskustelu hiekkalaatikolla.

 12. Elähän mitään, Esko.. Näinhän pojat on pullistelleet lihaksiaan kautta aikojen. Namoin kuin luonnossakin riikinkuot, metsot ja monet muut. Mutta tämän aamun uutisissa kerottiin, että Kimi tuolta kaukaa idästä on ehdottanut Trampille, että eikö tavattaisi vaikka samalla hiekkalaatikolla.

 13. Yleensä hiekka laatikon pojat sopivat riidat keskenään. Harvoin vanhempien tarvitsee puuttua heidän kahden välisiin riitoihin.

 14. Hyvä on, kun on Värtsin sivuilla historian havinaa.
  Mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaakin.
  Kiitos siitä.

 15. On tämä pieni pallo todella pieni kun on opittu ymmärtämään mittakaava. Lennetään nopeasti pallo ympäri. On aika ajatella onko tulevaisuudessa ihminen yhtenä lajina tällä pallolla tulevaa historiaa tekemässä.

 16. Niin, mitäpä puheenaihetta olisi lehdillä ja medialla ilman Trumpia ja Putinia.
  Meillä Suomessa ei ole kuin sote-herrat Orpo ja mikä se oli se keskustan kiero pääministeri.
  Kohtapuoliin löytyy korruptiota suurten lääkärifirmojen kanssa. Hauskaa riittää, kunhan
  vain veronmaksajien rahat riittää.

 17. YLE on nyt valjastettu hallituksen ja soten kaatoon. Maanantaina alkoi puoli seitsämältä mollaaminen ja on riittänyt aivan jokaiselle viikon päivälle. Jos eivät milloin saa ns. asiantuntijoita haastateltaviksi niin toimittajat haastattelevat toisiaan . Ja ovat kyllä niin asiantuntijoita että !

 18. KARJALAISESSA OLI TODELLISEN ASIANTUNTIJAN KIRJOITUS. KONTIOLAHDEN KUNNANVALTUUSTON PUHEENJOHTAJA TUNTEE ASIAT KÄYTÄNNÖN TASOLLA – PAREMMIN KUIN PROFESSORIT JA VARSINKIN PUOLENSA VALINNEET TOIMITTAJAT. SIIS SOTESTA JA MAAKUNTAUUDISTUKSESTA.

  LUEPA SIVULTA B 5 JA SEN LISÄKSI MYÖS SIVULTA B RÄÄKKYLÄN ENTISEN KUNNANJOHTAJAN MUISTELUA!

  MIELESTÄNI KÄYNNISSÄ OLEVASSA KALAPALISSA ON KYSYMYS ENNEN MUUTA SUOMALAISEN MAASEUDUN TULEVAISUUDESTA. SIITÄ ETTÄ ERILAISET MAAKUNNAT VOIVAT HOITAA OMIEN ALUEIDENSA ASIAT PAREMMIN KUIN – HELSINGIN HERRAT – JA ROUVAT.

 19. löysin mml:n karttapaikan kaurilan kohalta paikannimen simola,mahtoiko paikkaa asua simosen veljekset,toinen heistä vakaa vanhapoika?äiti kertoili heistä,jotenki sukuun kuuluivat…………….paluu evakosta hidastui syyst että miinanraivausta ei oikein keretty ihanjust—-poikamies otti homman omakseen ja harasi mannut ryömien kilpenä saunan vesipadan kansi .ei sattunut mitään ikävää ja päästiin taloksi.oletankyseessä olevan sama tila,nukkuu googlen tievarsikuvassa syvää prinsessa ruususen unta.

 20. Eihän vaan taas jutut menneet politiikan puolelle !
  Sote on soppa jossa perunat ovat kiehuneet ihan muusiksi.
  Toivotaan , että se saadaan maaliin ilman isompia vahinkoja
  ja tasapuolisesti kaikkia kansalaisia kohtaan.

 21. taispa olla pipilä joka tilas tarinan kertojat suomeen ja kas kummaa kun on hiljasta uutisointi etelä afrikan harjoittamasta valkoisten rotu sorrosta

 22. Minua kiinnostaa, miten tulevina vuosina hoidetaan Pohjois-Karjalan kehitystä. Lepomäenkö mallilla Helsinki
  edellä vai Joensuussa tehtävien ja juuri tänne sopivien näkemysten mukaisesti??? Kyllä jutut saavat mennä politiikan puolelle. Emme kai me seiso tumput suorina täällä maakunnassamme, kun meidän asioistamme eduskunnassa päätetään??? Ei ole lainkaan viisasta heittää huulta ”politiikan tekemisen” tarpeellisuudesta.

  On aika seurata, miten maakunnastamme valitut kansanedustajat toimivat. Kun näin sanon, en ole kenenkään puolella. Olen vain huolestunut välinpitämättömyydestä ja siitä, ettei näistä asioista saisi Värtsissä kirjoitella.

 23. Hölmö kyllä olen mutta ajattelija 24 ja 7:n. Terveys uudistus tarvitaan , mutta miksi maakunta uudistus tarvitaan sillä mallilla mitä sitä nykyään viedään. Me suomessa pieni kansa voitaisiin alueittain nykyiset kunnat yhdistää aa kunnaksi. Kunnan edustajat olisi jatkossa maakunnan edustajia.

 24. ……..ja että milloinka järjestetään seuraavat uudenkylän lammen pilkki-ja mato-onkikisat

 25. Olen käynyt penskana Uudenkylän lammella kolkka kalalla. Silloin oli vielä vettä ja kaloja jään alla. Nyt ei kai ole koko lampea enää olemassa, tai en tiedä.

 26. Kannattaa lukea tämän sunnuntain Karjalaisen pääkirjoitus,
  Helena Tahvanaisen kolumni.
  Tässä kirjoituksessa kerrotaan hyvin, miten liitoskunnille käy.

 27. oisko mahdollisesti joku 11:sta halukas luopumaan osastaan..va ..va?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *