Myllymuseon esineitä valokuvataan

 

Värtsilän myllymuseon esineistöä on pikkuhiljaa kunnostettu ja inventoitu. Värtsilän Kotiseutuyhdistys on palkannut Jonna Hyttisen tekemään tätä työtä. Nyt esineistöä valokuvataan. Pohjois-Karjalan museon amanuenssi Tanja Rovio-Murto on käynyt paikan päällä antamassa ohjeita työn suorittamiseen ja Pohjois-Karjalan museolta on saatu lainaksi valaisulaitteet kuvausta varten.

Jonna Hyttinen kuvaa ja Mikael Pieviläinen avustaa.

Pohjois-Karjalan museolta saatiin lainaksi oikeat kuvausvalisimet.

Kuvattavaa riittää. Tässä pieni osa museoesineistä.

Avustajat Mikael Pieviläinen ja Arto Bassova seuraavat kuvaustapahtumaa.

Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Lintunen pistäytyi museolla seuraamassa kuvaamisen aloitusta.

Kun Myllymuseon museorakennuksen kunnostukset ja esineistön inventointi saadaan tehdyksi jaesineet asetetuksi taas näyttelypaikoilleen, on museo  esiteltävissä kävijöille ajanmukaisena ja entistä ehompana. 

5 comments for “Myllymuseon esineitä valokuvataan

 1. Kävin Myllymuseolla ihmettelemässä, miten Jonnan ja apulaisten työ etenee. Samalla taas totesin, miten arvokasta nähtävää museomme tarjoaa. Eivät tehneet turhaa työtä aloittajat, esimerkiksi Otto Rummukainen sekä Pirjo ja Kalervo Rinne, nämä ulkomuistista mainitakseni. Lisää mielenkiintoista nähtävää on tulossa.

  Suunnitteilla on myös Wärtsilän pajamuseon perustaminen. Esineitä on jo aluksi, mutta niitä kaivataan lisää.

  Entisen sahan höylätyn tavaran (toisen) säilytysrakennuksen katon uusiminen odottaa. Pellit on jo Kososen Jukka lahjoittanut.

  Suora tie Myllymuseon ovelle on suunnitteilla. Väänäsen Olli on jo muokannut tien ja sen ympäristön pohjaa. Kahelinit ovat luvanneet tielle soran.

  Niin että puuhaa riittää. Museoviraston avustuksella ja kunnan avulla suunnitelmat vähitellen toteutuvat!?

 2. Loppusuoralla. Mutta uusia kohteita odottamassa.

 3. Onko tälle myllymuseolle nyt vakio-aukioloajat?

 4. Ei ole, mutta ensi kesänä ilmoitetaan aukioloajat, jotka on mahdollista toteuttaa. Värtsiläpäivien aikana voi tutustua myllymuseon tämänhetkiseen tarjontaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *