Muistellaan Kaurilan pianotaiteilijaa

Kaurilan kylätalolla sunnuntaina 16.7. 2017 klo 14 muistellaan Kaurilasta Huovilanmäeltä lähtenyttä pianotaiteilijaa ja musiikkipedagogia, professori Tarmo Huovista,

Seppo Pusa kertoo Tarmo Huovisesta kertovasta lehtijutusta, joka julkaistiin Värtsilän nettilehdessä, Värtsissä 21.1.-24.1.2016 kolmiosaisena sarjana nimellä   Pianotaiteilija (Tuuliselta mäeltä maailmalle – Musiikkipedagogi – Professori), sekä myöhemmin
Pianisti 2016 -lehdessä otsikolla ”Tuuliselta mäeltä maailmalle Pianotaiteilija Tarmo Huovinen”, jonka jatkona lehdessä ”Kolme näkökulmaa ilmiöön nimeltä Tarmo Huovinen” Peter Lönnqvistin kokoamassa haastattelussa  Eero Heinonen, Folke Gräsbeck ja Matti Raekallio, muistelevat opettajaansa, kaikki Huovisen johdolla opiskellessaan Maj Lind-kilpailussa palkittuja ja tehneet näyttävän uran pianisteina.

Tarmo Huovisen sisar Helga Karvonen on luvannut kertoa muistoja Tarmo-veljestään.

Kaurilan kylätalon kahvilippu 5 euroa sisältää ohjelman.

Lisätty 11.7.   Reino Löppösen antama tieto.

Pianotaiteilija Folke Gräsbeck esiintyy kesäkonsertissa Kesälahden Mäntyniemessä la 15.7. ja on luvannut tulla Kaurilaan kylätalon tilaisuuteen 16.7. klo 14 muistelemaan entistä opettajaansa Tarmo Huovista.

5 comments for “Muistellaan Kaurilan pianotaiteilijaa

 1. Katso Kaurilan kylätalon tilaisuuteen liittyvä uusi lisäys.

 2. Tänään tosiaan sain puhelun Folke Gräsbeckiltä. Hän saapuu mielellään ja on uteliaisuutta täynnä näkemään, mistä maisemista ja olosuhteista Tarmo Huovinen hakeutui musiikin vietäväksi ja pedagogiksi.Hän kertoo omakohtaisia muistikuvia Tarmo Huovisesta ja on luvannut antaa myös pienen näytteen taidoistaan.
  Gräsbeck opiskeli pianonsoittoa Turun konservatoriossa Tarmo Huovisen oppilaana 1962–1974.
  Vuonna 1973 Gräsbeck sai ensimmäisen palkinnon Maj Lind -pianokilpailussa. Hänet tunnetaan ahkerana soolokonsertoijana ja säestäjänä. Hän kertoi tulevansa tutustumaan suurella mielenkiinnolla opettajansa lapsuudenmaisemiin ja siihen mistä Tarmo Huovinen oli ponnistanut yhdeksi Suomen menestyneimmäksi musiikinpedagogiksi ja pianistiksi.

 3. Kaurilan kylätalollahan on historian havinaa vaikka kuinka paljon !
  Hienoa

 4. kaurilan kyläyhdistyksen kuvakalleriassa olevassa kuvassa vanhasta ellilän päärakennuksesta :onko henkilöt varosia vaiko löppösiä?varoset ,pitkäset ja pirhoset olivat jollain tavalla sukua keskenään.minua jäytää epätietoisuus ,mummoni hautakiveen on jykelletty jaatinen,äiteelle joose pitkänen oli agronoomi jaatinen.pitkäsen paikka on nykyisin huovila.joosen pitäisi olla äiteen eno.varosen vellokset möivät -30-luvulla ellilän ja värväsivät immolan hovin äiteen sanassa okkulan hovi.pitkäsen isännällä kerkes olla 3 emäntää kait?

 5. kyseessä -20-30-luvut.äitee kertoili lapsuusajoistaan,muistuu mieleeni nimi mari / maria korhonen äidille karismaattinen ,erikoinen naisimmeinen.mahtaako jokukukanen tutaa nimeä ,eleli jossain värtsilässä,yksineläjä, oli sukulainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *