4 comments for “Viikon puheenaiheet vko 25, 2017

 1. Mikähän aiheuttaa mielestäni outoa käytöstä pääskysillä? Ensin ne rakensivat pesän normaalisti räystään alle. Jonkin ajan kuluttua alkoivat tehdä uutta pesää seuraavan kattotuolin kohdalle. käynnit harvenivat. Ilahduimme, kun ne tulivat takaisin. nyt niitä ei taaskaan ole näkynyt. Hylkäsivätkö ne tämän toisenkin pesän? Ja mikähän mahtoi olla syy?

 2. Oho.. Olisiko perheriita. Olisiko lähdetty ovet paukkuen jonnekin muualle. Meillä ei ole pääskyjä asunut vuosiin.

  Täälläkään ei ole sellainen normaali pesintäkevät muutenkaan. Meillä on kymmenkunta linnunpönttöä eikä ainuttakaan näkyvää pesintää. Tavsllisesti on 7-8 pesintää.

  Kun kirjosiepot tulivat niin niiden ei tarvinnut taistella pöntöistä kenenkään kanssa kuten tavallisesti.

  Nyt on ilmennyt kaksi asuttua pönttöä kun poikasten ruokinta on alkanut. Minusta salaa olivat pesineet.

 3. Irene,minulla on samanlainen kertomus pesimiestä.Puutarhani ruokailu majaan kurkihirren päälle alkoi lintu jonka nimi täällä on Willy Wagtail,se on aivan västäräkin näköinen ja pyörittää pyrstöänsä samalla lailla.Pesä oli aivan minun pöydän yläpuolella ,Siirsin päydän toiseen nurkkaan,etten häiritsi rouvan touhuja.Lintu alkoi tehdä uutta pesää taas pöydän kohdalle.Ymmärsin että on turvallisuus kysymyksessä linnun puolelta.Siirsin pöydän takaisin entiselle paikalle,ja pesänteko jatkui.Nyt oli palaverin aika sanoin rouvalle jos minun pitää kahtoa sinun lapsiasi,sinulla on oma osuus tehtävänä.Minun pöydälle ei saa sontia pitää pitää paikat puhtaana.Joka kerran kun rouva tuli lastensa luo ruokaa tuomaan,piti kovan metelin minulle,mutta neljä kaunista lasta kasvoi rouvalle

 4. Pääskyset on oppineet että pesä täytyy olla valmiiksi rakennettu ja pöytä
  katettu.Täälläkin kävi kaksi paria kiertelemässä ja katselemassa entisiä
  pesäpaikkoja,ei ne enää mielyttänyt.

  LÄMMINTÄ JA HAUSKAA JUHANNUSTA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *