Rajojen valvonta

Julkaisuvapaa

Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan –

Tammikuu 2017

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tilanne oli tammikuussa vakaa.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin tammikuussa 99 774 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä väheni vuoden 2016 tammikuuhun (111 800) verrattuna lähes 11 prosenttia ja edelliseen kuukauteen (103 642) nähden noin neljä prosenttia. Liikennemäärän vähenemiseen vaikuttaa edelleen elokuussa 2016 voimaan astuneet tupakan tuontirajoitukset, mikä on vähentänyt suomalaisten rajanylityksiä. Toisaalta samaan aikaan venäläisten rajanylittäjien määrä kasvaa.

Suomalaisten rajanylittäjien osuus tammikuussa oli noin 55 prosenttia (55 046) ja venäläisten rajanylittäjien osuus noin 44 prosenttia (43 929). Muiden maiden kansalaisuuksia oli noin yksi prosentti (799) kokonaisliikenteestä. Vuoden 2016 tammikuussa suomalaisten osuus oli noin 65 prosenttia (73 026) ja venäläisten noin 34 prosenttia (38 036).

Tammikuussa Niiralassa käännytettiin tai evättiin maahan pääsy puutteellisten maahantuloedellytysten tai epäillyn rikollisen toiminnan vuoksi yhteensä neljältä henkilöltä.

Joensuun lentoasemalla ei ollut yhtään Schengen-alueen ulkorajat ylittävää lentoa tammikuussa.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti tammikuussa 217 henkilöä.

Rikostorjunta

Tammikuussa havaittiin 20 liikenne- ja ajoneuvorikkomusta, yksi vaarallisen esineen hallussapito, neljä ulkomaalaisrikkomusta sekä 17 muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 12 sakkoa, yksi rikesakko ja 30 huomautusta.

Sotilaallinen maanpuolustus

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniaan astui palvelukseen 2.1.2017 yhteensä 130 henkilöä, joista naisten vapaaehtoiseen varusmiespalvelukseen tuli 10 naista. Palvelukseen määrätyt ovat pääosin kotoisin Pohjois-Karjalan, Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Etelä-Karjalan alueilta.
——————————————————————————————————

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

Tiedote löytyy myös internetistä: www.raja.fi/p-kr

Share

1 comment for “Rajojen valvonta

  1. Mielenkiintoisia nuo rajavartiolaitoksen tiedonannot. Kiitos niistä!

    Mielenkiintoista olisi myös saada tietoa kahdesta minua kiinnostavasta asiasta. Ensinnäkin, miksi rajavyöhykelupien saaminen on nykyisin niin vaikeaa MYÖS rajan läheisyydessä vakituisesti asuville???

    Toiseksi, miten on ymmärrettävä se, että venäläiset saavat liikkua aika vapaasti Suomen puolella, mutta meidän pitää hankkia lupa, että saamme mennä Venäjän Värtsilän keskustaan???!!! Siellä kun ovat suomalaisten hautausmaat ja monen tuttavat, joiden luona on saatu vierailla ilman sen kummempia lupia vielä muutama vuosi sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *