8 uudenvuoden juhlaa!

Juhli uutta vuotta eri aikavyöhykkeillä!

Maailmassa on 39 aikavyöhykettä. Ensimmäisenä uutta vuotta juhlitaan Australian aikavyöhykkeellä. Jokaisella vyöhykkeellä, kaikissa maissa ja kaupungeissa otetaan uusi vuosi vastaan juhlavasti. Poimimme 8 kaupunkia eri aikavyöhykkeiltä ja kerromme nyt, mitä niissä tapahtuu vuoden vaihtuessa.

1. Ensimmäiset ilotulitukset Sydneyssä
Ensimmäisenä vuosi vaihtuu Sydneyssä. Juhlallisuudet aloitetaan jo päivällä ja tarjolla on paljon ohjelmaa koko perheelle. Valoesityksiä, musiikkia, ilmailunäytöksiä, joissa suihkarit piirtävät taivaalle erilaisia uudenvuoden toivotuksia… kaikkea kivaa siis! Illalla satamassa vietetään Harbour of Light Paradea, jolloin sataman edustalla kelluu kymmeniä kauniisti valaistuja aluksia. Illan kruunaa odotetuin tapahtumista eli ilotulitus, jota saapuu vuosittain seuraamaan yli miljoona ihmistä. Illan aikana ilotulitusraketteja ammutaan tuhansittain Harbour Bridge -sillan ympäristöstä sekä muutamien kaupungin korkeimpien rakennusten katolta. Yksi suosituimmista illanviettopaikoista on Royal Botanic Garden sekä Sydney Opera House, jossa esitetään joka uuden vuoden aattona La Bohéme-ooppera.

2. Hong Kongin ”big bang”

Jos olet uuden vuoden aattona Hong Kongissa, on turha haaveilla nukkumisesta puolen yön aikaan – sen verran massiiviset ja äänekkäät ilotulitukset kaupungissa vuosittain järjestetään. Noin kymmenen minuutin aikana Victoria Harbourin ja Times Squaren yllä nähdään ilotulitus, jollaista harvoin näkee. Upeita, värikkäitä raketteja säestää musiikki ja erilaiset pienemmät valoshowt. Ilotulitus-show alkaa Symphony of Lights -esityksellä, joka on koettavissa Hong Kongissa itseasiassa joka ilta klo 20 aikaan. Show’n aikana yli 40 rakennusta valaistaan erilaisilla valoesityksillä, lasersätein ja musiikein. Parhaiten uuden vuoden yön raketteja voi seurata veneestä tai Tsim Sha Tsui East Promenadelta. Juhlat toki löytyvät jokaisesta kadun kulmasta.

3. Partyparty Delhissä

Delhissä ei sinällään järjestetä mitään erityistapahtumia uutena vuotena, mutta meno on aattona aikamoista täällä muutenkin vilkkaassa Intian kaupungissa. Delhi on uutena vuotena bailaajan unelma. Kaupungissa järjestetään paljon erilaisia dance partyja monissa hotelleissa, klubeissa ja ravintolassa. Internetistä löytyy vähän ennen uutta vuotta useita listauksia kaupungin parhaimmista bileistä. Toinen mitä kannattaa harkita on erilaiset matkapaketit, joita useimmat hotellit järjestävät. Niihin kuuluu illallisgaalojen lisäksi muun muassa safareita, ohjelmaa ja tietenkin diskopartyja. Tarjolla on myös toisenlaisia paketteja, joissa voi osallistua viidakkosafarille ja nukahtaa öisin tiikerinkarjuntaan.

4. Kylmää ja kaunista uuttavuotta Moskovassa

Monelle venäläiselle uuden vuoden aika on vuoden tärkeintä loma-aikaa, joten Moskovassa paikalliset ovat todella juhlatuulella. Moskova on upea talvinen kohde uuden vuoden juhlinnalle. Suurin osa ihmisistä kokoontuu Punaiselle torille aattoyönä. Tori on koristeltu upein valoin, siellä on ohjelmaa ja kaiken kruunaa tietenkin ilotulitus. Moskovassa voi olla todella kylmä uuden vuoden aattona, joten skumppapullon lisäksi torille kannattaa ottaa mukaan tarpeeksi vaatetta. Monissa kaupungin diskoissa ja klubeissa on mahtavia juhlia, joissa voi juhlia läpi yön. Tähän aikaan vuodesta päivä on Moskovassa lyhyt, joten yö ei ainakaan lopu kesken! Jos et ole bileihmisiä etkä pidä ahtaista väkijoukoista, jää hotelliisi, joissa useimmissa on tarjolla upeata ruokaa ja mahtavaa palvelua.

5. Viinirypäleitä Madridissa

Uutena vuotena Madridissa järjestetään paljon juhlia kotona, joihin koko naapurusto voi osallistua. Uuden vuoden juhlinnan voi aloittaa myös ravintolasta, jossa usein könttäsummalla saa syödä ja juoda runsaasti ja pääsee tanssimaan livebändin säestyksellä.
Kun kello lyö kaksitoista, Madridin Puerta del Solin aukiolle kokoontuu valtavasti paikallisia. Mukaan otetaan viinirypäleitä, joista syödään yksi rypäle jokaisella kellonlyömällä. Vuoden vaihduttua kaikki ryntäävät baareihin ja juhliin ja liikenneruuhkat ovat melkoiset! Juhlinnan loputtua voi vaappua aamuyöstä moniin paikallista leipomoista, jossa on tarjolla uunituoreita suklaachurroksia.

6. Ihana Buenos Aires

Buenos Aires on mahtava matkakohde niin uuden vuoden aikaan kuin muulloinkin. Täällä on monia vaihtoehtoja illanviettoon. Toki voit lähteä paikallisten kanssa ampumaan raketteja talojen katolta, mutta esimerkiksi ravintolakeskittymä Puerta Maderossa pääset nauttimaan niin eksoottisesta ruoasta kuin ilotulituksista. Täällä voit laskea tuhansien ihmisten kanssa samaan aikaan lähtölaskentaa uudelle vuodelle. Myös Planetarium on suosittu paikka katsella kaupungin taivaalle singahtelevia ilotulituksia. Recoletan ravintola- ja hotellialueella järjestetään uuden vuoden aattona lattarijuhlia ja jokainen alueen toimijoista järkkää jotain omaansa. On buffetruokailua, live-esityksiä ja julkkisvieraita…
Jos haluat tanssia, suuntaa Parlemoon. Jos haluat tanssia aamuun asti, suuntaa Club Nicetoon.

7. New York, New York

Amerikkalaisista uusista vuosista tunnetuin on New Yorkin uuden vuoden aatto, jolloin yli miljoonaa ihmistä kokoontuu Times Squarelle juhlistamaan vuoden vaihtumista. Täyteen ahdetulla aukiolla on huikea tunnelma, kun lähtölaskenta alkaa. Samalla valtava kimalteleva pallo laskeutuu alas korkeuksista ja sieltä sataa huikea määrä kiiltävää paperisilppua juhlijoiden päälle. Ilotulituksen lisäksi ohjelmaan kuuluu paljon kuuluisia esiintyjiä sekä New Years Eve Wishing Wall, johon voi kirjoittaa uuden vuoden lupauksensa.

8. Viva Las Vegas

Las Vegasissa on juhlat aina eikä uusi vuosi ole tästä poikkeus. Yli 300 000 vierailijaa saapuu kaupunkiin pelkästään uuden vuoden juhlinnan vuoksi. Kello kuusi Strip-bulevardi suljetaan liikenteeltä ja ihmiset pääsevät juhlimaan kadulle. Täällä voit tanssia, laulaa, kilistää kuohuvaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Ilotulitukset näkyvät hyvin, sillä niitä ammutaan useiden Stripin varrella sijaitsevien rakennusten katolta. Kaikissa hotelleissa, baareissa ja klubeissa on tarjolla erityisohjelmaa. Ja toki onneaankin voi koittaa kaupungin lukuisilla kasinoilla.

11 comments for “8 uudenvuoden juhlaa!

 1. Vuoden vaihtuminen käynnistyy ensimmäisenä Tyynenmeren päivämäärärajalta. Uudenvuoden ottavat vastaan ensimmäisinä Kiribiatin saarivaltion itäosat. Seuraavaksi vuosivaihtuu Uuden-Seelanin Aucklanissa.

  Minulle tulee joka aattona mieleen omat kokemukset katsellessani vuoden vaihtumisen juhlintaa Australian Sydneyssä. Koskaan en voi unohtaa niitä kokemuksia mitä omin silmin olen nähnyt. Ensin konsertti Sydney Opera Housessa ja väliajalla katsomaan upeaa ilotulitusta, mikä ammutaan Harbour Bridge -sillallta.

  Toinen upea kokemus vuoden vaihtumisesta on Aboriginilaalien pyhältä paikalta, Ulurulta. Tämä punainen kivimuodostelma, Ayers Rock nimellä paremmin tunnetaan. Keskellä autiomaata, illalla ihailimme auringonlaskua ja aamulla odotimme auringonnousua. Ihmiset ympäri maailmaa saapuvat ihailemaan tätä ihmettä, koska vuori muuttaa väriä auringon laskiessa ja nuostessa. Täällä sai kokea alkuperäisväestön ”Dreamtime” – unenaikaa, kuten he itse sen ilmaisevat.

 2. Hieno tietopaketti Irinalta. Kiitos. Noissa esitellyissä kohteissa yhteistä se, että aina on paljon porukkaa juhlimassa.

  Totisesti toisenlaista kun omat kotibileet.

 3. Irinan maailman ympäri kiertävän uudenvuoden kuvauksen myötä minäkin
  virittäydyin juhlatunnelmaan. Kokemuksesta tiedän, että täällä kotikylässäni ei kannata
  haaveilla nukkumaan menosta vielä puolen yön aikaan, koska raketit paukkuvat aamuyön
  tunneille saakka. Siltä varalta, että uni ei tule tuntikausiin, olen varannut itselleni sukututkimusta.

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2017!

 4. Hyvää Uutta Vuotta kaikille Värtsin ystäville !

  Ajattelin mennä tuohon kävelymatkan päähän Töölön lahden ympäristöön katsomaan vuoden vaihtumista.
  Järjestäjät odottavat jopa 60 000:tta vuodenvaihtajaa alueelle.

  Niiralassa vuotta vaihdettiin aina tinaa valaen ja joskus onnistuttiin näkemään joku raketti Venäjän Värtsilästä.Se oli juhlaa 🙂

 5. Seuraavana vuosi vaihtuu Sydneyssä klo 15.00. Laitan suoran linkin tähän, jos ketä kiinnostaa katsoa suorana.

  http://yle.fi/uutiset/3-9381594

  Koko illan Yle välittää kuvaa, suositten katsomaan jos aikaa on. Dubaissa on aina ollut upea ilotulitus 21.55.

  Hyvää Uutta Vuotta 2017!

 6. Värtsilässä oli aikoinaan tapana pitää vuoden vaihtuessa kirkossa juhlahartaus sekä seurakuntasalin puolella erikseen nuorten juhla.

  Eräänä vuotena kirkossa oli hiukan erilaista ohjelmaa. Nuorten ilta oli alkanut jo kello 22 ja aikuisten juhla alkaisi kello 23.

  Vähän ennen kello 23 nuoria pyydettiin siirtymään kirkon puolelle. Siellä olisi jotain erikoista ohjelmaa. Kukaan ei tiennyt mitä se olisi.

  Rovasti Juhana Varonen odotti alttarilla ja urkuparvelta alkoi kuulua häämarssi. Keskikäytävää marssi hitaasti kaksi nuorta alttarille. Heidät vihittiin avioliittoon. Teuvo Tikka soitti uruilla ”Kuulat ja Mendelsonit” niin että varmasti kuului. Toinen niistä nuorista olin minä.

 7. Mahoton on mäiske täällä Join kaupungissa.
  Kirkonkelloja olisin kyllä kuunnellut, mutta kiireellä
  oli paettava sisään kun ilotulitus alkoi kuudelta.
  Varmaan näky olis komia vaan en halua edes nähdä.
  Jyske on kuin sota olisi alkanut, koko talo tärähtelee.

  Yleensä olemmekin Uutena Vuotena Kaustajärvellä –
  paukahtelu pakolaisina.

 8. Alpolla on noin romanttisia muistoja eräältä uudelta vuodelta, että minäkin täällä herkistyn.

  Joensuun ilotulitus näkyi järven yli meidän ikkunaan, mutta ääni ei sentään kuulunut.

  Muistan Joensuun ajoilta sitä pauketta, joka oli kuin tykistökeskityksessä pahimpina aikoina.

 9. Alpolla upea uuden vuoden muisto. Onnea hääpäivän johdosta!
  Meidän mökillä on ”sotapakolaisia”, 2 kissaa ja 2 koiraa. Ei tässä kylälläkään kovia paukkeita ollut, mutta Pirtajärvellä vielä rauhaisampaa. Ei sinne kukaan uskalla, tie on kuin tiaisen pää, kierällä jäällä.

 10. Eipä sitä nykyään niin usein enää hääpäiväkymmeniä vietetä kuin ennen. Yhteen mennään ja erotaan. Hienoja häitä kyllä pidetään. Tämä tuli mieleen tuosta uudenvuoden jutusta ja hääpäiväonnitteluista. Joko kohta kultahäät Värtsilässä vihityillä?

 11. Vuosi vaihtui komeasti myös Töölönlahden rannalla.

  Suomi 100 oli teemana juhlavuoden kunniaksi.
  Finlandia talon koko puisto oli täyttynyt hienosta sinivalkoisesta valoteoksesta.

  Väkeä oli tungokseen asti.Ilotulitus komea mutta yllättävän lyhyt.

  Mietin kotiin kävellessäni että kyllä Suomi on muuttunut valtavasti 50 vuodessa.

  Nyt avattiin 100 vuotisen Suomen juhlavuosi pääosin englanninkielisin lauluin.Arvioni mukaan
  juhlayleisöstä kolmannes oli maahanmuuttaja taustaisia suomalaisia tai turisteja.
  Helsingistä on tullut oikeasti monikulttuurinen kaupunki.

  Suomi 100 juhlavuonna toivoisi että Suomalaista kulttuuria,historiaa ja Suomen kieltä tuotaisiin vahvasti esille.
  Näin varmasti tapahtuukin mutta juhlavuoden avauksessa tämä ei ikävä kyllä vielä näkynyt riittävästi 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *