Seimen luona

seimi_kirkossa_20161224_152214Liperin irkossa oli poikkeuksellisen näyttävä ja puhutteleva aattohartaus. Kirkon luona oleva hautausmaa oli pimenevässä illassa uskomattoman kaunis kynttilävalaistuksessaan. Kunniavartio seisoi sankarihautojen luona. Ihmisiä kulki jatkuvana virtana läheistensä haudoilla viemässä kynttilätervehdystään. Ulkona, kirkon sisänkäynnin vierellä on kaunis, pienillä valoilla valaistu seimi. Monet pysähtyivät ihastelemaan ja valokuvaamaan sitä. Kirkko oli melkein täysi. Kirkon etuosassa oli tyhjä seimi.

Kun oli jouluevankeliumin aika, niin seimen luo tuli itämaisiin asuihin pukeutunut perhe, jossa oli pieniä lapsiaseimi_liperi_ulkona_20161211sekä pieni vauva äidin sylissä. Pappi kertoi, että tämä vauva ei ole aivan vastasyntynyt, kuten Raamatun jouluevankeliumissa sanotaan, sillä hän on jo pari viikkoinen pienokainen.

Kuuntelimme tutun tekstin ja lauloimme ”Enkelitaivaan” ”Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky…” ”… mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkiskeli niitä sydämessänsä” ”Marian” perhe poistui kirkon kuorista.

Pappi toivotti hyvää kotimatkaa ja kehoitti meitä toivottamaan hyvää joulua vieressä istuville.

3 comments for “Seimen luona

 1. Tästä hienosta tapahtumasta kannattaisi muiden seurakuntien ottaa mallia ensi jouluaaton hartauteen. Ei varmaan kirkkovieraat arvanneet tullessaan kirkkoon ja katsellessaan alttarin edessä tyhjää seimeä, mitä tuleman pitää.

  Perheelle täytyy antaa kiitokset, heidän osallistumisesta jouluevankeliumin tapahtuman esitykseen.

  Alpolle kiitokset!

 2. Katsoin televisiosta jouluyön messun Vatikaanista. Kyllä oli juhlalliset puitteet. Seremonia oli hyvin suunniteltu ja harjoiteltu. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Kuorossa oli arviolta 200-300 laulajaa. Lopuksi Hänen Pyhyytensä Paavi otti seimestä Jeesus-vauvaa esittävän nuken ja kantoi sen Pietarin kirkon aukiolle rakennettuun seimeen.

  Tästä Rooman loistokkaasta tapahtumasta sain ajatuksen tarjota Värtsiin näitä Liperin terveisiä, jotka on toteutettu paljon pienemmällä budjetilla. Kyllä tämä oikea vauva antoi paljon syvyyttä Jouluevankeliumiin.

 3. Alpo yllättää, aina myönteisesti, kiitos.

  Hyvää Uutta Värtsi-vuotta 2017 kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *