35 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko – 42

 1. Nyt on ollut kolmisen viikkoa poutaa. Hyvä niin. On saanut ulkotyöt pääosin tehtyä.Sitten kun alkaa sataa, sataa tietysti vähintään 3 viikkoa putkeen.

 2. Kerroin edellisen viikon puheenaiheissa viidestä
  valkoposkesta jotka pyörivät pihapiirissämme.
  Kun ne eilen taas ilmaantuivat, niin ”metsästä hiipi se
  hiljainen kettu, niin viekas ja pitkähäntäinen”. Ilta oli
  jo hämärtymässä, joten en tiedä saiko hanhipaistin
  saaliikseen. Mutta tänään näin taas ketun istumassa keskellä
  tietä postinhakureissullani. Näytti tyytyväiseltä suupieliä
  nuoleskellessaan. Hanhia ei ole tänään näkynyt.

 3. Istutimme viime lauantaina Purolassa valkosipulinkynnet. Jäi harmittamaan heidän kyntöauran jälki, se kun on runtattu niin kieroksi, että toinen siipi katsoo kuuta ja toinen maata. Olisikohan verkkolehden lukijoilla joutavaa kaksisiipistä auraa ja vielä kunnossa olevaa. Sponsoroisin Heiniä auran verran jos hinnasta pääsee yhteisymmärrykseen.

 4. Eijoo tuaskaan kirkollissii ilimotuksii,…no…eipä tarvii ollakaan…niänhän mie ne kot-karjala lehestä. Kiitos!

 5. Kirkolliset ilmoitukset 25.10.asti olivat tässä lehdessä jo 12.10. Niin jotta kyllä tietoa on.

 6. Tässäpä tietoa kirkollisista ilmoituksista. Varmaan toimitus laittaa kuten aikaisemmatkin ilmoitukset ovat olleet luettavissa.

  To 20.10. Eläkeläisten iltapäivä srk-talolla klo 12-14.30, ehtoollinen. Lähetyksen päiväkahvit Värtsilässä seurakuntakodilla klo 13.

  La 22.10. Rauhanyhdistyksen seurat ja myyjäiset srk-talolla klo 18.

  Su 23.10. ”Rakkaus kantaa” –seurakuntapäivä.
  Gospelmessu srk-talolla klo 10, Lappalainen, saarnaa Timo Kuutti Hengen Uudistus ry:stä, Perälä, musiikkiryhmä Gospelit.
  Lähetyslounas (perinteinen perunalaatikko, vihanneksia, kahvit yht 7e) SLS:n nimikkotyön hyväksi.
  Seurakuntailta (Hengen Uudistus ry) seurakuntatalolla: klo 18 raamattutunti aiheesta ”Anteeksiantamuksen voima ja siunaus”, Riitta Kuutti. Iltapala. Noin klo 19 iltatilaisuus aiheesta ”Olet rakastettu”, Timo Kuutti, Lappalainen, musiikki Kuutit, Roosat, esirukouspalvelu.

  Ma 24.10. Postilan lähetyspiiri Raija ja Matti Jormanaisella klo 14, mukana lähetystyöntekijä Maritta Peltokangas.

  Ti 25.10. Kemien lähetyspiiri Anna-Maija Luukkaalla klo 14, mukana lähetystyöntekijä Maritta Peltokangas. Kaiku-kuoron harjoitukset srk-talolla klo 16.30.

  To 27.10. Perhekerho srk-talon päiväkerhotiloissa klo 9.30.
  Kaikille naisille avoin toimintaryhmä kokoontuu Kemien srk-talolla klo 13, suunnittelupalaveri.

  La 29.10. Uskon yö 2016 – taide- ja musiikkitapahtuma, ”Laulun uskon ilmentäjänä”, kirkossa klo 19, KaiRos eli Kaiku ja Roosat, Dominantti, Onnenapila, musiikkiopiston tanssiryhmät (koreografia Nuppu-Niemi Henry), Camilla Illanes Argentiinasta, Terho Timonen, Aulis Hämäläinen, Les Girls (Helena ja Matilda Nikkinen), Eini-mama and the Papas (Eini Perälä, Vesa Honkanen ja Erkki Gröhn), juontaa Matti Perälä, puhe Mikko Lappalainen, vapaa pääsy, kolehti. Kirkko valaistaan valotaideteokseksi.

  Su 30.10. Rippikoulun kirkkopyhä.
  Jumalanpalvelus srk-talolla klo 10, Lappalainen, Perälä. Jp:n jälkeen info vuoden 2017 rippikoululaisille ja heidän vanhemmilleen.
  Filiapiiri Maija Kukkosella (Sarvikankaantie 23) klo 18.

  Diakonia: päivystys ma, ti ja to klo 9-11.

  Päiväkerhotyö: syysloma perhe- ja päiväkerhoissa viikolla 42 (17.-21.10.)

  Retket: su 301.10. Värtsilän lähetyspiirin retki kimppakyydein Röksään (rukoushuoneelle), lähtö Värtsilän kirkolta klo 13.45, ennakkoilm. pe 28.10. mennessä Mirja Varoselle p 0500-245264.

  Tulossa: Tule mukaan Messias-oratorio projektiin! Projektikuoro osallistuu 19.5.2017 Helsingissä Senaatintorilla Kirkon Musiikkijuhlien pääkonserttiin, Messias-oratorioon (joht Seppo Murto). Projektikuorossa on vielä paikkoja vapaana! Ota yhteyttä Einiin p 0504123655. Teoksen harjoittelu tiistaisin srk-talolla klo 16.30 ja omatoimisesti.

  Tiedoksi:
  Pysäkin toiminta tauolla 27.3.2017 saakka.
  Virasto on auki yleensä ma-to klo 9 – 12, huom. pe-päivinä virasto on kiinni. puh. 0400 967 601.

  Kastettuja: Iivo Miko Jeremias Sistonen

  Julia Ida Maria Turtiainen

 7. HYVÄ ON kun on tietoa kirkollisista ilmoituksista. Kiitos kiitos!!

 8. Kirkollisissa kiinnittäkää huomionne kohtaan retket. Patsolan purettu rukoushuone uudelleen talkootyönä pystytettynä Kiihtelysvaaran pitäjän Röksän kylään on näkemisen arvoinen. Tuomiokapituli on antanut rukoushuoneelle luvan viettää siellä messua. Pastori Johannes Häkämies toimii SLEYn pappina Itä Suomen alueella. Rukoushuoneella palvelee myös kylän aktiiveja. Ainakin silloin kun siellä kävin sain maukkat kahvitukset messun jälkeen.

 9. Johan nyt myrkyn lykkäs ku tyttöö ei sua sanoo tytöks eikä poikoo
  pojaks.
  Mitenkäs sitte suu pannaan kun mänöö isommalta tytöltä kysymään
  mikä siun nim on.
  Sehän voi sanoo ”……..”se siule kuuluu mikä miun nim on!!!!

 10. Värtsilän nettilehdessä VÄRTSISSÄ on liian paljon kirja 📚 esittelyjä ja arvosteluja.
  Eihän täällä kohta muuta olekaan kuin niitä.
  Ei kiinnosta pätkääkään nuo kirja-esittelyt.
  Minä en niitä lue.

  Värtsilän kunnan Uusikylästä
  kaukomaille leivän perässä
  lähtenyt.
  mökkiläinen

 11. Olen ollut ymmärtävinäni, että (Jouko Varosen) kirja- ja elokuva-arviointeja käytetään Värtsissä lähinnä täytemateriaalina eli silloin kun ei ole muita julkaistavia juttuja. Tähän asiaan voimme siis jokainen omalta osaltamme vaikuttaa tai olla vaikuttamatta; ryhdy sinäkin ”mökkeilijä” – kuka sitten lienetkin – vain rohkeasti kirjoittamaan!

 12. 45-vuotta lintu metsällä käyneellä voin todeta, että metsäkanalintujen määrä on romahtanut. Minun tapani metsästää on viikko kotikonnuilla kiertää metsästysmailla ja olla luonnossa.
  Teerikanta on pienin minkä minä olen eläissäni nähnyt. Pyitä on vähän luonnossa. Muutaman metson näin reissullani. Katsoin sopivaksi etten asettani laukaise saalista saadakseni. Viimetalvi ja kevät oli metsä kanalinnuille kohtalokkaita. Pitkät pakkaset, hankiaiset (kieppiin ei päässyt), kevät kun hyönteisiä ei pienille pokasille ei ollut ravinnoksi.

 13. Värtsin kaltaisessa lehdessä lienee turha arvottaa kirjoituksia hyviin tai huonoihin, tarpeellisiin tai tarpeettomiin, täytemateriaaliin tai arvokkaisiin. Aikoinaan lähdettiin siitä, että kaikki jutut olivat samanarvoisia ja kaikkia tarvittiin, kunhan eivät loukanneet kanssaihmisiä ja kunnioittivat muutenkin hyviä tapoja.

  Joukon kirjoitukset ovat aina olleet Värtsin tasokkaimpia. Mikä tahansa julkaisu voi olla sellaisista ylpeä. Eikä ole kirjoittajan vika, jos jonkun mielestä niitä tuntuu olevan lehdessä liikaa. Eikähän kukaan liene tällaista väittänytkään. Kyse on toimituksen valinnasta. Jos muuta ei ole riittävästi, pitäisi toimituksen itse hypätä pöydälle.

  Kaikki eivät voi pitää kaikista aiheista ja jutuista, minkä takia sisällön pitäisi olla mahdollisimman monipuolista. Ei ole tietysti hyvä, jos joku aihe alkaa dominoida liikaa, kuten aikoinaan oli tekemieni luontojuttujen laita Värtsilän kaltaisella paikkakunnalla. Sekin voi karkottaa osan lukijoista. Jokainen voi itse arvioida, onko lehdessä nykyisin aiheita, jotka hallitsevat turhan paljon.

  Voi olla, että nämä mielipiteeni aiheuttavat pahaa verta. Ei kuitenkaan maha mittään, jos entisenä toimittajana alkaa korskua kuin vanaha savottaruuna, kun lehen sisällöstä on kyse. Ei sitä toinna kovin vakavasti ottaa.

 14. Käytin eilisessä kommentissani Jouko Varosen kirja-ja elokuva-arvosteluista nimitystä täytemateriaali. Väärinkäsitysten välttämiseksi ja selvyyden vuoksi täsmennän, että en kyseisellä nimikkeellä tarkoittanut niiden olevan millään lailla muita juttuja huonompia. Olen itsekin lukenut ne – niin kuin muutkin Värtsin jutut – vuosien varrella aivan jotakin harvaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki. Viestini vain oli, että Värtsin mahdollisimman monipuolisen tarjonnan turvaamiseen tarvitaan meitä jokaista tekstin tuottamisen taidosta riippumatta!

 15. Poliisi pidätti kaksi teini-ikäistä pelleksi pukeutunutta hennkilöä.
  Tulevan uuden lain mukaan selvennän että kyseisillä hekilöillä
  oli vitkuttimet jalkojen välissä!!!

 16. Meinaatko, että oli hilavitkuttimet ja huohotinletku??

 17. Hetken aikaa Värtsi -lehden puikoissa olevana voisin puolustaa kirja -tai elokuva-arvostelujen läsnäoloa lehden sivuilla sillä että, ne ovat ikäänkuin vakiokalustoa, positiivinen asia ja niitä onkin tarkoitus julkaista pari kertaa viikossa, tahi kerran. Ainakin minua näin opastettiin. Varmaankin näkyy arvosteluja myöhemminkin. Mitä mieltä ovat arvoisat lukijat?

 18. Mummon lausumaa.

  Syvämmein on syrjällään,
  mielein miten lienöön.

  Ei nyt valkene missä olen kuullut,tai mistä lukenut
  kyseisen mietelmän?

 19. Saattaa olla, ettei kirjaesittelyjen puolustajia syystä tai toisesta hevin löydy, vaikka tiedän niillä olevan Värtsissäkin oman vankan lukijakuntansa, joka tosin ei suurta meteliä pidä. Siispä vielä jokunen sana aiheesta, joka tuskin kovin dominoivaksi Värtsissä nousee.

  Jouko Varosen kirjoitukset ovat enemmän kuin pelkkiä kirja- tai elokuva-arvioita. Niistä heijastuu usein kirjoittajan melko avarakatseinen maailmankuva, mikä saattaa tietysti joskus aiheuttaa ahtaissa ympyröissä kauhua.

  On aika harvinaista, että jotain lehteä syytetään kulttuurikirjoitusten liiallisuudesta. Yleensä kulttuurin saama palstatila on vain murto-osa esimerkiksi urheilun saamasta. Värtsissä ovat hyvin esillä molemmat, mistä lehdelle pitäisi antaa mitali.

 20. Kirja-arvosteluista.

  Liika on liikaa.!!!
  👎👎👎

 21. ”Liika on liikaa!!!”

  Tuolla perusteella voitaisiin monta muutakin asiaa Värtsissä vähentää. Eikä tarvinne esimerkkejä mainita.

 22. Erkki Jormanainen
  Kysyn vaan, mitä pitäisi vähentää?????

  Värtsilän verkkolehti VÄRTSI on hyvä ja on ollut hyvä lehti.
  Suorastaan erinomainen!!

 23. No ainahi huuto- ja kysymysmerkkejä. Niihen määrän perusteella tosin tunnistaa, kenen kanssa keskustelee, vaikka nimimerkkejä käyttäisi.

 24. Se on yksityisasia!!!
  Tämä on julkinen foorumi!

 25. Eiköhän siirrytä tämän viikon puolelle rikastuttamaan Värtsin sisältöä!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????

 26. Pidä vaan Leo kiinni mahdollisimman paljon tästä nykyisestä = entisestä ja hyväksi havaitusta lehden linjasta. Jos suinkin muilta kiireiltäsi ehdit, kirjoita lisäksi ainakin silloin tällöin itse jokin avausjuttu aivan kuten aikoinaan Erkki J.
  Kirja/elokuvaesittelyt eivät ehkä tosiaankaan saa välttämättä suurta julkista puolustajajoukkoa, mutta eipä niiden (runsasta) määrää toisaalta vuosien varrella ole tainnut kritisoidakaan kuin pari, kolme kasvotonta kommentoijaa!

 27. Jussille!
  Eiköhän meillä kaikilla elävillä ihmisillä ole ”kasvot”.
  En ole eläessäni nähnyt kasvotonta ihmista, tuskin tulen näkemäänkään.
  Että silleen!!
  Turha valittaa

 28. Erkille….siirrytään vaan..
  Uusi viikko menossa.

 29. Kirja-arvosteluista olen samaa mieltä kuin Erkki Jormanainen tekstissään tänään kello 15.43.

 30. Jokaisella ihmisellä on oikeus esittää mielipiteitään ja olla sitä mieltä mitä haluaa:-)

 31. Heitän vielä näkemykseni Värtsin kirjaesittelyistä tänne viikon 42 puolelle.Hidas kun olen.Kaikella tapaa.

  Jouko hyvä,jatka ihmeessä esittelyjen tekemistä ja Värtsin hyvä toimitus niiden julkaisemista.

  Jouko tuo meidän kiinnostuneiden tietoisuuteen teoksia joita muuten ei välttämättä itse käsiinsä osaisi etsiä.Esitellyt kirjat eivät ole mitään kirjakauppojen TOP 10:n kirjoja joita kirjakauppojen ja markettien pöydät notkuvat.

  Esiteltyjen teosten joukossa on helmiä .

  Ihmettelen käänteisesti että mitä haittaa näistä esittelyistä voi kenellekkään olla.Niitähän ei ole tosiaankaan pakko lukea jos ei kiinnosta.Nämä mainiot tekstit eivät vie Värtsin palstatilaa kenenkään halukkaan kirjoittajan tarinoilta 🙂

  Mökkeilijää ymmärän siinä mielessä hyvin että kun häntä ei kirjaesittelyt innosta ja Värtsi ei kaikkina päivinä muuta tarinaa pysty tarjoamaan,voi hienoinen pettymyksen aalto pyyhkäistä lukijan mielessä.

  Peilin kautta katsoen innostan meitä kaikkia lähettämään tarinoita Värtsin toimitukseen.Peltotyöt tehty,puutarhat lepää ja karhut on kaadettu .Se on kekri ja tupahommien aika 😉

 32. Pitäkää värtsi nettilehtenne!!
  Tehkää siitä mieleisenne!

  Entinen värtsiläläinen

 33. On se kumma kun kaikilla on samat sanat ja – varastot käytössään, niin toinen osaa niiden järjestyksen paremmin kuin toinen. Jorelle hatunnosto kirjoituksesta ja sanavalinnoista järjestyksineen.

 34. Sehän osoittaa oikeata talkoohenkeä, kun joku käyttää tietojansa, taitojansa ja aikaansa toisten hyväksi.
  Luen Joukon kirjaesittelyt ja olen Jormanaisen Erkin kanssa samaa mieltä siitä, että ne kuvastavat kirjoittajan
  avarakatseista maailmankuvaa. On niin paljon hyvää kirjallisuutta, tulis vaan luettua.
  Kirjoitellaampa Värtsiin nimillä ja nimettöminä muutakin kuin pelkkiä kommentteja!
  Lämpimät terveiset Joukolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *