Myllymuseon kunnostustyöt loppusuoralla

Värtsilän Kotiseutuyhdistyksen ylläpitämällä Myllymuseolla on viime aikoina ahkeroitu niin talkoolaisten kuin palkollistenkin voimin. Kunnostus onkin jo edennyt loppuvaiheeseen. Nyt odotellaan vain kylvetyn ruohon kasvamista pihamaassa, mikä on lähinnä ensi kevään juttu. Museoon on asennettu alakertaan uusia ikkunoita, seitsemän kappaletta. Rakennuksen kiviperustukset on myös kaivettu esiin maakerroksen alta. Muutkin kun vaihdetut ikkunat toki kaipaavat kunnostusta, mutta tällä erää varoja on riittänyt vain näihin.

Kunnostustyö sujui muutoin mallikkaasti paitsi, että tuntemattomat ilkityön tekijät rikkoivat yhden juuri vaihdetun ikkunan ruudun kivellä. Mutta lopputulos näytää kuitenkin varsin hienolta. Ja kuvat toki kertovat enemmän kuin sanat.

museoremppa1 museoremppa2 museoremppa3

museoremppa4

 

2 comments for “Myllymuseon kunnostustyöt loppusuoralla

 1. Kiitos, Leo Härkönen! On ehdottoman tärkeää, että otamme Myllymuseomme yhteiseksi kotiseutuaiheiseksi projektiksi. Vuosia on aarre keskuudessamme ollut harrastuksemme ulkopuolella. Nyt on muutoksen aika.

  Nyt lähden kuitenkin kirkkoomme, joka on toinen projektimme seurakunnan apuna. Oiva Tikan esimerkin mukaisesti sielläkin on mahdollista yhdessä tehdä.

  Palaan Myllymuseo- asiaan myöhemmin.

 2. Seinien vierustan kaivutyön suoritti Juha Varonen kunnan kustannuksella. Myllymuseo on nimittäin kunnalta vuokratussa tilassa.

  Kotiseutyhdistys uusi alarivin ikkunat, yhteensä 8 kpl. saatuaan siihen EU-rahaa Jetinan kautta. Avustus ei tosin ihan riittänyt. Ja siihen kuuluva talkootyön osuus on vielä kesken, mutta se saadaan hoidettuksi lähi viikkoina, kun mm.korjataan ulko-ovi.

  Ensi vuotta jatketaan ikkunaremonttia ylemmän rivin uusimisella. Ja siihen tarvitaan taas Jetinan avustusta.

  Edessä on myös museossa nähtävänä olevan arvokkaan aineiston uudelleen järjestelyä. Siinä on apuna Pohjois-Karjalan museon amanuenssi. Toivottavasti saamme asiantuntevaa työvoimaa keväällä tai alkukesänä.

  Värtsiläisten apua tarvitaan kahdella sektorilla: talkootyössä ja omarahoituksen hankkimisessa. Avustukset kun eivät aina riitä, ja niihin kuuluu myös tietty määrä talkootyötä.

  Uskon, että yhteistyötä löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *