6 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 40

 1. Hyvät värtsiläiset! Markus Kontiainen on su 2.109.2016 juhlallisesti asetettu Nurmeksen kirkkoherran virkaan. Piispa Jari Olkkosen johtama juhla oli mieleenpainuva. Toivomme Markukselle Jumalan siunausta vaativassa tehtävässä.

  Totesin puheenvuorossani, että Värtsilä on melkoinen lähetysseurakunta. Juhlassa mukana oli nimittäin entinen Värtsilän kirkkoherra, nykyinen nurmeslainen Heikki Tukiainen, Markuksen rippi-isä sekä Kontiolahden seurakunnan talouspäällikkö Soile Luukkainen ja minä emeritus-kirkkoherra. (En muuten tykkää tuosta -herra-sanasta; kirkon olisi aika keksiä muunlainen nimi seurakunnan ”johtajalle”).

  Aika mielenkiintoista oli tavata juhlassa myös Joensuun rovastikunnan lääninrovasti Jukka Reinikainen. Koko Pohjois-Karjala – Kiteetä ja Tohmajärveä lukuunottamatta – nimittäin muodostavat yhden rovastikunnan. Kitee ja Tohmajärvi kuuluvat Savonlinnan rovastikuntaan, jonka lääninrovasti on Mikko Lappalainen. – Nyt Rääkkylä on siirtymässä Kiteen sylissä Savonlinnan rovastikuntaan. Taustalla kummittelee aikansa elänyt Viipurin hiippakunta. Kitee ja Tohmajärvi ovat siis – evakossa. Olisko aika rakentaa vakituinen koti Kuopion hiippakuntaan ja sen myötä Joensuun rovastikuntaan eli summa summarum: maakuntauudistuksen mukana myös hiippakuntauudistus!!! Olisi myös sama maakuntalehti Karjalainen, joka tasapuolisesti huomioisi myös hiippakunnan eteläiset alueet.

 2. Onnea ja menestystä Markukselle, vanhalle koulukaverillemme , Nurmeksen kirkkoherran virkaan ja työhön
  seurakuntalaisten hyväksi!

  Olli-Pekka ja Jaana Sistonen

 3. KONSTIT ON MONET

  Viikon luontoääni täällä kaupungissa lienee lehtipuhallin.
  Kaksi nuorehkoa miestä puhaltaa lehdet taloyhtiömme
  pihalta lauta-aidan alitse kadulle ja harjalla varustettu
  työkone korjaa ne sieltä. Koko aamun ihmettelinkin,
  mitä traktori tekee kulmillamme kun ei ole vielä lumitöitäkään,
  mutta kun työporukka ehti ikkunan alle, näimme tämänkin
  ihmeen. Toisaalta helpottava näky näin ikäimmeiselle kun ei
  ihe tarvihe tarttua luuvan varteen.

  Enimpään tuskaan sitä hommaa riittää kesäasunnollakin,
  tosin näin syksyllä tyydyimme vain räystäskourujen puhdistukseen.
  Ei oo vaaratonta sekään kun siipalta lipsahti painava tela käsistä ja
  vihelsi tikkaidenpitelijän selkäruotoa pitkin maahan. Onneksi ehdin
  työntää pääni halkokatokseen.

  Ja olishan siellä se myrskyn katkaiseman puunlatvuksenkin raivaus
  odottamassa. Avulias naapuri kyllä tarjoutui talkoisiin.

  Eli hieman on eroa näissä kaupungin ja maaseudun ”mänimissä”.

 4. Meillä on tarkoitus aloittaa lähetyksen päiväkahvit ensi torstaina srk kodissa klo 13. Tervetuloa!

 5. Tyttäreni pieni tytär 4v halusi harrastamaan oma-aloitteisesti kanteleen soittoa. Olimme viikonlopulla heidän tykönä käymässä. Pieni tyttö niin kuin sukuun kuuluvana, mitat sinitaivasta kohden ovat lähellä maanpintaa. Oli ukin ja mummin ihana kuulla kanteletunnin ensiopin esitys. Toivoisin hänen aloittelijan ja koko kansakunnan kanteleleiden soivan iloksi ihmisille

 6. Varmasti pienestä tyttären tyttärestä tulee oiva soittaja. Voimia vain isälle ja äidille kannustaa tytärtä harrastuksessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *