Perhepäivä tapahtuma lauantaina 13.8 Riistamajalla

Tervetuloa tutustumaan Värtsilän Riistamiehet Ry:n toimintaan.

Lauantaina 13.8  klo 12.00 – 15.00

– Esillä metsästyskoiriaNuotiolla
– Ilmakivääri ammuntaa
– Puuhastelua lapsille

Tarjolla makkaraa ja lettu kahvit!

Riistamaja, Selkäkyläntie 76, 82655 Värtsilä

 

 

2 comments for “Perhepäivä tapahtuma lauantaina 13.8 Riistamajalla

 1. Olipa mukava käydä ihmettelemässä.
  Siellähän oli oikein tekemisen meininki. Kymmeniä lapsia silloinkin kun kun minä siellä letustelin. Sää oli hyvä ja tunnelma leppoisa. Muurikkaketut omenahillon kanssa maistuivat.
  Odotetaan kuvakertomusta tapahtumasta.

 2. En varmuudella havainnut, ottiko tapahtumassa kuvia kukaan muu kuin Alpo? Ovatko ne mahdollisesti käytettävissä, jos joku tästä jutun tekoon vielä innostuu?

  ”Oikean” toimittajan läsnäolo olisi enemmän kuin suotavaa tämän(kin) kaltaisissa tapahtumissa, joista kuitenkin on annettu selkeä ennakkoinfo. Olen ollut yleensäkin havaitsevinani, että painetun sanan media luovuttaa hyvin mielellään yhä enemmän ja enemmän raportointivastuuta meille maallikoille. Asialla on tietenkin puolensa ja toisensa, mutta valitettavasti merkkejä on näkyvissä muutamien julkaisujen sisällön selkeästä tietyntyyppisestä köyhtymisestä.

  Itse mainitusta tapahtumasta lyhyesti sen verran että kyseessähän oli Suomen Metsästäjäliiton ja Suomen Riistakeskuksen organisoima valtakunnallinen ja samalla paikalliselle järjestäjälle täysin vapaaehtoinen päivä, jolloin kaikille asiasta kiinnostuneille kautta Suomenniemen on ollut (toivottavasti) tarjolla erityisen hyvä mahdollisuus tutustua oman paikkakunnan metsästysseuratoimintaan.
  Värtsilän tapahtuma onnistui hyvin; paikalla käväisi iltapäivän aikana n. 60 ihmistä, joista puolet lapsia. Uusia ihmisiä ei juurikaan tosin tavoitettu, koska pääsääntöisesti täällä metsästysharrastus koskettaa tavalla tai toisella jo miltei jokaista perhettä.
  Kaikki lapset osallistuivat riistapolun kiertoon juoksuttaen ohjaajansa melkein tajunnan rajoille. Suosituin rasti ajankäyttöön suhteutettuna oli kuitenkin selkeästi ammunta. Lapset näyttivät olevan suorastaan kyltymättömiä paukuttamaan pahvimetsoja ja riista-aiheisia metallifiguureja. Näinkin ja oikeastaan nimenomaan näin ammunnan kouluttaminen sujuu edullisesti ja turvallisesti sekä kaikkien ruutiaseisiinkin soveltuvien varomääräysten mukaisesti.

  Lasten kiinnostus ampumiseen tulee kaiketi ehkä suurelta osin jo ns. geeneissä. Erityisesti poikapuolet, mutta yhä enemmän myös tytöt innostuvat asiasta yleensä hyvin varhaisessa iässä. Eräässä kodin aikakauslehden pääkirjoituksessa useita vuosia sitten kerrottiin helsinkiläisestä päivähoitopaikasta, jossa rauhanomaisin ajatuksin kerättiin pois kaikki sotaan liittyvät lelut. Innokkaimmat vesselit eivät tästä hämmentyneet vaan rakentelivat itse pyssyjä esim. lego-palikoista ja kaiken lisäksi ruokaillessaan jyrsivät näkkäripalan käsiaseen muotoon! Itse en usko heistä tulevan sinällään millään lailla sen väkivaltaisempia nuoria/aikuisia; ne syyt löytyvät aivan muualta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *