Raivaajahenkeä

Turhaan ei vastikään 70-vuotisjuhliaan viettänyttä Värtsilän Kisaa valittu Tohmajärven kunnassa ”Vuoden liikuttajaksi”. Kisa on ruususen unesta herättyään osoitanut todellista raivaajahenkeä. Patsolan urheilukenttä, jonka luonto oli jo ottanut haltuunsa on raivattu ja saatu parkkialueineen käyttökuntoon.Esimerkkinä vaikkapa äskettäiset lasten urheilukilpailut. 

Kenttä on lähtöpaikkana myös kuluvan kesän aikana valmistuneelle frisbeeradalle, jossa kierretään  kenttää, käydään pururadalla ja entisen soramontun alueella.

Eikä siinä kaikki.Lisää liikuntapaikkoja on raivaustöiden kohteena.

zz

Patsolan kenttä on taas käytössä ja odottelee liikkujia.

zz

Frisbeerata sivuaa montun reunaa.

 

Nyt on vuorossa entinen luistelupaikka, josta vuosia sitten siirrettin jääkiekkokaukalon laidat Värtsilän koulun kentälle ja alue on reilusti pusikoitunut. Kisan sihteeri Mirja Kinnunen kertoo, että alue raivataan ja tasataan kyykkäkentän paikaksi ja mahdollisesti samaa aluetta voitaisiin käyttää lentopallon pelipaikkana. Raivaamista riittää,  ja talkoolaiset ovat tervetulleita mukaan työhön.

zz

Mirja Kinnunen, Marko Hovi ja taaimpana Noora Bassova raivaustöissä Patsolan montulla.

Pienemmä't vesat revitään käsivoimin irti juurineen. Osa kasvustosta on jo niin suurta että ehkä koneitakin tarvitaan alueen saamiseksi käyttökuntoon.

Pienemmät vesat revitään käsivoimin irti juurineen. Osa kasvustosta on jo niin suurta, että ehkä koneitakin tarvitaan alueen saamiseksi käyttökuntoon.

zz

Mirjan ja Markon työnäyte.

 

Työn alla on myös laskettelurinteen raivaaminen talveksi.  Patsolan monttu rinteineen on joskus menneinä vuosina ollut suosittu lasten talvinen puuhapaikka. Vähitellen puusto on vallannut rinteitä ja mäkireittien avaamiseksi on joskus  aiemminkin tehty raivaustöitä. Nyt on taas tarkoitus raivata montturinne laskettelupaikaksi.

zz

Tähän rinteeseen tulee talveksi laskettelupaikka. Montun pohjavesakko ja vastarinteen puustoa on vielä raivattava pois.

 

zz

Olavi Hovi on sahatöissä tekemässä tilaa laskettelupaikan alaosaan montun pohjalle.

Kisan raivaajaporukka on ollut erinomaisen ahkera uurastaessaan liikuntapikkojen saamiseksi Värtsilän väelle. Raivaajille siinä on tullut liikuntaa yllin kyllin.  Talkoitakin on pidetty, ja talkoolaisia tarvitaan ettei koko homma jää ihan yksien ihmisten rasitukseksi. Paitsi talkoolaisia tarvitaan myös liikuntapaikkojen käyttäjiä. Eihän tätä urakkaa tehdä siksi, että alueet pusikoituisivat uudelleen.  Siis väki talkoisiin ja käyttämään liikuntapaikkoja.

 

Share

3 comments for “Raivaajahenkeä

  1. Viimeksi Kaustalla käydessä huomasin tuon frisbeehäkin tien ohessa. Sepon kuvista ja tekstistä huomaa, jotta on siellä tehty muutakin kuin yksi -häkki tien ohessa.

  2. Värtsilän urheilukenttä olisi pitänyt aikanaan sijoittaa tälle paikalle eikä kirkon edustalle, märälle pellolle.No, niin, joka vanhoja muisteloo, sitä tikulle silimään. Nyt on toinen aika ja toiset puuhaihmiset. Hyvältä tuntuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *