Kuulumiset yhdistyspalaverista

KUULUMISET YHDISTYSPALAVERISTA JA VERKKOLEHTI-VÄRTSISTÄ

Tiistai-iltana kokoonnuttiin Yhdistyspalaverin ja Värtsin tulevaisuuden pohtimisen merkeissä Kylätalolla.

Pitäjäyhdistys oli kutsunut paikallisten yhdistysten edustajat keskustelemaan yhdistysten kuulumisista sekä tulevaisuuden suunnitelmista ja yhteistyömahdollisuuksista. Saimme kuulla kuuden eri yhdistyksen kuulumiset ja jatkosuunnitelmat.

Toinen illan tärkeä aihe oli verkkolehti Värtsin tilanne. Puhetta johtanut Matti Jaatinen totesi heti alkuun, että lehti jatkaa ”ilmestymistä” eikä lehteä olla lopettamassa. Illan keskusteluissa pohdittiin mm. seuraavaa; Kuinka lehden toimittaminen saadaan toimimaan jouhevasti?

Tarvitaanko päätoimittajan avuksi muutaman henkilön ”toimitusneuvostoa”? Miten lehteä kehitetään? Miten saadaan juttujen kirjoittajia lisää? Vähennetäänkö ilmestymispäiviä esim. kahteen päivään viikossa? Saadaanko/Tarvitaanko tässä vaiheessa ”ulkopuolista” tietoteknistä apua?

Todettiin, että aikanaan, kun Värtsi näki päivänvalon, lehden päätoimittajana oli huippuluokan toimittaja Erkki Jormanainen. Kun Erkki muutti paikkakunnalta, Eira Varonen jatkoi ansiokkaasti vuosia Värtsin päätoimittajana. Viime syksynä toimitusvastuu siirtyi Sauli Lindforsille. Hänen työsuhteensa päätyttyä lehteä ovat toimittaneet Jonna Hyttinen sekä Maarit Toivanen.

Lehden päätoimittajan tueksi valittiin nk. ”Toimitusneuvosto”, jonka tehtävänä on koota juttuja tekemällä niitä itse tai pyytämällä muita juttujen kirjoittajia tekemään artikkeleita. Tähän epäviralliseen Toimitusneuvostoon kuuluvat Seppo Pusa, AlpoAatos Rummukainen sekä Martti Tahvanainen. Ehkä Eirakin palaa takaisin Värtsin ”kuvioihin” jollakin tavoin?

Päätoimittaja valitsee päivälle sopivan jutun tai jutut sekä muokkaa ne teknisesti julkaistavaan muotoon. Päätoimittajan vastuulla on myös mahdollisten asiattomuuksien poistaminen lehden sivuilta. Tietenkin uudet kirjoittajat ovat aina tervetulleita ja entiseen tapaan kaikki saavat kirjoittaa Värtsiin. Jokainen lehden toimitukseen tullut juttu (uutinen, tiedote, ilmoitus, kuva/kuvasarja tms). julkaistaan edellyttäen, että se on ”hyvän maun mukainen” eikä tarkoituksellisesti loukkaa ketään.

Toistaiseksi Värtsi ilmestyy päivittäin. Jokainen meistä voi varmistaa lehden jokapäiväisen ilmestymisen kirjoittamalla tai kuvaamalla julkaistavaa materiaalia.

Nimimerkilläkin voi esiintyä yhä edelleen. Mutta asiattomuudet ja loukkaavat kirjoitukset sekä kommentit kannattaa unohtaa. Positiivista energiaa Värtsiin; niin toimittajille, kirjoittajille, kommentoijille kuin lukijoillekin!

5 comments for “Kuulumiset yhdistyspalaverista

 1. Hyvä, kun Värtsi ei kuole! Se on vanhan mummon näköalaikkuna kylälle ja vähän ulkopuolellekin.

 2. Olemme sopineet Pitäjäyhdistyksen kanssa yhteistyöstä Värtsi verkkolehden toimituksesta.

  Lisätyövoimaa tulee Nurkkalasta, tarkemmin ATK-Nurkasta. Olen opastanut työntekijämme Jouni Orhon Värtsin toimituksen saloihin. Nurkkala haluaa tukea Värtsi verkkolehteä, talkootyönä. Vetovastuu Värtsin toimituksesta on Nurkkalalla viikolla 21.

  Yhteistyöterveisin

  Eira ja Jouni Nurkkalasta
  http://www.nurkkala.net

 3. Sopinee tähän kirjoittaa eräästä hämmästyttävästä havainnosta alueelta, jolla ähelsin melkein ksksikymmentä vuotta. Klikkaapa: etelä-karjalan säästöpankki / myönnetyt avustukset. Tässäpä vähän pohjoisemmelle Karjalan alueelle!!!

 4. Anteeksi! Olisi toki pitänyt kertoa ensin, että Keski-Karjalan Jetina on myöntänyt Värtsilän Kotiseutuyhdistykselle Myllymuseon kohentamiseen 3 000 euroa, josta 750 euroa on oltava talkootyötä eli siis 2 250 euroa rahaa tilille. Siispä talkootyöhön, kun kutsu kuuluu!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *