Kaustajärven kierroksella

Perjantaina 13.5. kiertelimme Kaustajärveä Värtsilän Pitäjäyhdistyksen jäsenten Sauli Lindforsin ja Maarit Toivasen kanssa yhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaatisen opastamana. Kierroksella saimme muun muassa ihastella kauniita maisemia ja Erkki Lintusen rakentamaa Toivon kappelia. Ohikulkumatkalla pysähdyimme tervehtimään Kaustajärven hautausmaan siivoustalkooporukkaa. Meneillään olleen kahvitauon jälkeen talkoolaiset ryhtyivät viimeistelemään urakkaansa siistimällä parkkialuetta.

heinäjoensilta

Heinäjoen sillalla. Kuva: Sauli Lindfors

heinäjoki

Heinäjoki. Kuva: Sauli Lindfors

huoltotientaulu

Huoltotien kyltti. Kuva: Sauli Lindfors

kaustajärvenvanhanvartionsaunaranta

Kaustajärven vanhan vartion saunaranta. Kuva: Sauli Lindfors

ullukka-kappeli

Erkki Lintusen rakentama Toivon kappeli, Ullukka. Kuva: Sauli Lindfors

talkoot2

Kaustajärven hautausmaan siivoustalkoolaiset kahvitauolla. Kuva: Jonna Hyttinen

talkoot)

Hautausmaan parkkialueen haravointia talkookahvien jälkeen. Kuva: Jonna Hyttinen

Jonna Hyttinen

 

Share

5 comments for “Kaustajärven kierroksella

  1. Hienoja kuvia kauniista kotikylästäni! Siellähän on myös yhdessä tekemisen meininkiä!

  2. Kaustajärvellä vesistöä piisaa, hautausmaakin on
    useamman lammen välissä.

  3. Ristikin saatiin katolle Pentti Mielosen toimesta. Kiitos!!! Ja keskusristin takaa pois vesiastia.

  4. Kaustajärveläisilläkin on oma sota-aikainen huoltotie, mutta se on
    täysin metsittynyt. Monikaan ei tiedä missä se kulkee.

  5. Näinhän tässä on käynyt sodanjälkeisessä suomessa, että tulevaisuus ja jatkuvuus on hukassa rajaseuduilla. Ihmiset ikääntyy ja jokaisella ikääntyvällä on hautapaikka mielessä. Nyt jos koskaan pitäisi katseet kääntää nuoriin ja lapsiperheisiin uuden tulevaisuuden luomisessa. Lapsia ajattelevat laskelmoivat tarkkaan taloudellisesti kannattaako lapsia hankkia ja häiritseekö lapsenhankinta omaa urakehitystä. Sodanjälkeen perheet olivat suuria lapsiperheitä. Tarvittiin väestökehitys tasapainoon ja työvoimaa. Otetaan me suomalaiset nuoret ja lapsiperheet yhteiseen huomaan ja tuetaan heitä. Suomi tarvitsee heitä nyt ja jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *