Ollakko vai eikö olla?

Suomen asemaa taas puntaroidaan. Kriisin varjossa on vaikea osoittaa itsenäisyyttään.
Joku sentään yrittää katsoa asioita kirkkain silmin. Mikäpä se on Ruotsina olla köllötellessä!
Mitäs itärajan viisaat ajattelevat?

LippuJuttu

Leo Härkönen

5 comments for “Ollakko vai eikö olla?

 1. J. V. Snelmaninpäivä post festum. Ruotsalaisia emme ole. Venäläisiksi emme tahdo tulla. Olkaamme siis suomalaisia. Matkalla kotiin universumin helmeen.

 2. Yritin ymmärtää tuota Salomaan tekstiä, mutta olen niin pöljä, että en saanut siitä oikein mitään irti. Muutenkin aina meinaa pulssi kiihtyä, kun Natosta ruvetaan puhumaan. Vanhemmat lähipiirin miehet, joita olen pitänyt viisaina miehina, ovat sitä mieltä, että ei tässä mitään Natoja tarvita, hankaluuksia tietää. Salomaan tekstiä kun tavasin, mietin, että jos ei passaa, että ollaan itekseen suomalaisina Suomessa, niin samahan se sitten on olla Ruotsin maakunta.
  Ja ruotsalaiset ovat kyllä ihan mukavia ihmisiä. Leo Härkönen kysyy, mitä itärajan viisaat ajattelevat. Minähän en kuulu näihin, uskalsin kuitenkin ottaa kantaa.

 3. Kaikki kunnioitus niin itään kuin länteen, mutta suomalaisena haluaisin olla. Kun olisi tämä nettiyhteys kesäpaikkaan, niin kirjutteleisi häntä pitkiäkin loruja. Voipi olla joku onnellinen , ettei ole.

 4. Olen kyllä aina jotenkin ihaillut Ruotsia, lähinnä pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja demokratian malli maana. Ruottissa on kaikki aina paremmin ennen sanottiin. Ja paljonhan sinne onkin meitä Suomalaisia lähtenyt töihin. Nykyään ero on paljon tasoittunut ja olemme monessa asiassa samalla viivalla. Mutta edelleen minua kiehtoo Ruotsalaisten hyvä meininki päätöksen teossa vaikka näin Suomalaisittain se tuntuu lähinnä ”eikö nyt joku sanois jotta tehrähän näin” en tiedä siltä se tuntuu mutta jotenkin ihmeellisellä tavalla asiat kuitenkin aina etenee palaveri palaverilta. Tässä naapurissa meillä on täysin vastakohtainen kulttuuri jossa johtajan sana on laki ja muut olkoon hiljaa meni miten meni mutta kova on vastuukin.

 5. Juuri noin kuin Sauli esittää. Ruotsalaisten ”diskuteeraaminen” ottaa suomalaista, ripeään päätöksentekoon tottunutta pattiin. Mutta kun päätökset tehdään ne myös pitävät. Ruotsalainen varovaisuus ja monenkeskinen päätöksenteko on säästänyt heidät monelta kansalliselta hullutukselta joihin Suomessa on sorruttu.

  Toisaaalta: molempi parempi. Esimerkiksi Suomen asuttamisella jokaista korpiloukkoa myöten on ollut omat etunsa. Ruotsin pohjoisosa ja muutkin syrjäseudut ovat koko ajan olleet pelkkää jänkää. Suomessa taas syrjäseuduista tehdään uudelleen pelkkää jänkää.

  Ruotsi on myös onnistunut sulauttamaan muuttajat osaksi väestöään, meillä sitä vasta opetellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *