Ensimmäisiä kevään merkkejä

Tässä muutamia kuvia täältä Luutalahdesta. Orava käy päivittäin tutkimassa lintujen ruokintapaikat.Mustarastas ja varis ovat viihtyneet ranta-ruokintapaikalla tönkimässä jonkun päivän.Rantamökillä ei vielä lumimäärän mukaan tunnu kovinkaan keväältä.Varsinaista lumen sulamista ei juurikaan oo havaittavissa.Pilkkireissut ovat jääneet lyhyiksi,Jäällä on vettä aikapaljon ei ole pinnalta jäätynyt tarpeeksi. Kevättä on kuitenkin ilmassa. On vielä tulossa kylmä-kausikin viikonvaihteessa,ennustusten mukaan. Eipä tälläkertaa muuta kuin odotellaan päivä kerrallaan.

Luutalahti 14032016
Kalle M. Väänänen

DSCN8582kopio -KMV- DSCN8704 – kopio DSCN8719 DSCN8770 – kopio

6 comments for “Ensimmäisiä kevään merkkejä

 1. Katselin näitä Kallen kevätkuvia samalla kun
  kuuntelen radiosta pitkäperjantain Jumalanpalvelusta.
  Pappi mainitsi saarnassaan Valtteri pojan, joka
  tuli rohkeasti esiin, kertomaan häneen kohdistuneesta
  rasismista.

  Tarkoitus oli kehua näitä kuvia. Miksi ihmeessä emme
  voisi sanoa hyvää sanaa toisillemme? Samalla suunavauksella
  (tai napin painalluksellahan) ne tulevat kun heitetyt herjat
  ja ammutut nuolet.

 2. Kiitos Kallelle hienoista kuvista ! Mustarastas oli näköjään tullut teille aiemmin kuin meille sillä näin ensimmäisen vasta eilen. On niitä ollut aiemminkin täällä mutteivät minun ruokintapaikalleni ole eksyneet. Mukavaa kevättä ja paljon luonnonihmeitä odotellaan ja toivotaan kuitenkin meille kaikille !

 3. Meille tulivat muuttolinnut myös tuossa järjestyksessä: varis, harakka
  ja eilen laulurastas. Tästä se kevät alkaa. Kauniit nuo ottamasi valokuvat.

 4. Mustarastas tuli Viinijärvelle eilen 27.3. Onko varikset olleet jossain ?? en ole huomannut. Harakat ovat ainakin olleet koko talven täällä.

  Lokeista hauska havainto. Olin eilen järvellä verkoilla. Yksi kalalokki päivysteli lähettyvillä. Jätin sille muutamia kaloja evääksi. Kun lähdin pois niin lokki alkoi lennellä siinä kalojen päällä, mutta ei koskenut kaloihin. Ei varmaan ollut nälkä. Sitten jostain tuli lisää lokkeja. Kun kaikki olivat paikalla niin vasta vitten alkoi ruokailu, siis riitely.

 5. Meillä ei ole ollut tässä koko talvena harakoita ja variksia,
  mutta nyt tulivat. Katolta tulivat myös lumet alas kuten kuvassakin on.

 6. Näin Tohmajarven Risteen alueella ensimmäiset töyhtöhyypät toisena pääsiäsipyhänä. Minulle kevään sanoman tuojia ovat töyhtöhyypät, joutsenet, peipot ja telkät. Kesä tulee pääskysten mukana ja käki sen julistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *