Laskiastiistai Värtsilän kylätalolla

Kylätalolla vietettiin laskiastiistain iltaa, keli oli hiukan kostea ja alkuun satoi vähän räntää. Mutta sehän ei lapsia haittaa eikä muitakaan lapsenmielisiä. Teatterin edustalle oli kasattu lumesta pulkkamäki, tuossa lumivuoressa oli monenlaista mäkeä jyrkempää ja vähän loivempaa riippuen siitä mihin suuntaan laski. Lapsilla tuntui olevan hauskaa ja taisi sieltä joku vanhempikin laskea. Illan mittaan pihalla oli myös ohjattua liikuntaa, esimerkiksi tandemsuksilla hiihtoa ja Tomi Salmen tulishow.

Grillikatoksella oli makkaranpaistoa, ja mikäs siinä ulkona oikein nuotiolla paistettu makkara tuntui maistuvan ja tekevän kauppansa.

Sisällä kylätalon yläkerrassa oli tarjolla kulttuuria ja perinteisiä laskiaisen herkkuja. Hernekeittoa, voileipiä ja tietenkin laskiaispullia. Saimme nauttia myös harmonikkataitelija Kuisma Lipposen monipuolisesta haitari musiikista.

Valentina Antonova Venäjän Värtsilästä oli järjestänyt taidenäyttelyn kylätalon yläkertaan esillä oli hänen tekemiään kuivavilla töitä. Hän kertoi tuosta tekniikasta jolla taulut tehdään, erivärisiä villoja asetellaan alustalle kerroksittain ja päälle painetaan lasilevy ja taulu kehystetään, vettä eikä liimaa kyseisessä tekniikassa käytetä, vain kuivaa villaa. Näyttely on avoinna 9.2 – 23.2 välisenä aikana ja tauluja voi ostaa omakseen.

Ilta oli varsin onnistunut ihmisiä oli paljon liikkeellä, tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti. Päivät pitenevät ja räntäsateesta huolimatta kyllä se kevät aurinkokin vielä paistaa, parhaat ulokoilukelit ovat vielä edessä. Turha luullakaan että, talvi nyt sentään vielä helmikuussa loppuu.

Kesäteatteri iltavalaistuksessa

Kesäteatteri iltavalaistuksessa

Mäessä oli tungosta jonoksi asti

Mäessä oli tungosta jonoksi asti.

Grillikatos

Grillikatokselle oli jopa pientä jonoa.

makkaraa

Nuotiolla paistettu makkara maistui.

Valentina

Itse taiteilija Valentina Antonova ja taulut.

Kuisma Lipponen

Harmonikkataiteilija Kuisma Lipponen loi tunnelmaa monipuolisella haitarimusiikilla.

hernekeitto

Hernekeitto oli hyvää oli reilusti sattumia ja läskiäkin kuten kunnon rokassa kuuluu ollakin

pulkkamäkeä

Pulkkamäessä riitti vauhtia ja vauhdikkaita laskuja.

Valentina esittelee kuivavilla tekniikkaa

Valentina esittelee kuivavilla tekniikkaa.

Tomi Salmen tulishow esitys.

Tomi Salmen tulishow esitys.

Arja Pirhonen toi tandemsukset

Arja Pirhonen toi tandemsukset.

Kuvat: Vuokko Väänänen ja Sauli Lindfors

1 comment for “Laskiastiistai Värtsilän kylätalolla

  1. Kivantuntuinen tapahtuma vaikkakin vain netistä katseltuna. Valentinan taulut kävin juuri katsomassa ja arvatkaapa kenen kotia tuo keskellä ylhäällä oleva Iltarusko-taulu pian koristaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *