Auttaminen

pirttiTuntui uskomattomalta, että minä voisin elää niin rikasta elämää, vaikka ympärilläni näin monen ihmisen taistelevan surua ja kärsimystä vastaan! Emmekö häpeä omien pienten vaikeuksiemme valittamista, kun vertaamme niitä ympäristömme tuskaan? Vertailu auttaa meitä täysin muuttumaan suhtautumisemme muiden auttamiseen ja osoittamaan kiitollisuutta aikaisemmin itsestään selvinä vastaanottamistamme lahjoista. Ehkä kurjuus on niin suuri, että oma osuutemme häviää sen mittaamattomuuteen. Mutta miksi emme aloita aivan lähiympäristöstämme! Tarvitsevia on kaikkialla.

Albert Schweitzer (1875-1965) Sanoihin yhtyen : Ilmari Majoinen.

1 comment for “Auttaminen

  1. Hyviä mietteitä. Häpeilemään en kuitenkaan suomalaisia kehoita. Muutenkin meidän itsetuntomme
    on maan raossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *