Vihdoin kotona

Böö- kansa valloittaa maailman
Äidinetsintämatkalla
Vieraat eivät aina ole pahantahtoisia

Sheila Sweeny Higginson: Vihdoin kotona, Sanoma Media Finland 2015

Hyväntahtoinen, mutta päättäväinen Böö-kansa jostakin avaruudesta päättää asettua asumaan maapallolle. Sitähän tietysti voisi verrata vaikka mamu-ilmiöön, jollaisia taka- ajatuksia kirjan ja lähteenä olevan elokuvan tekijöillä lienee ollut.

Kirja tahtoo opettaa, että aina muukalaiset eivät ole vihamielisiä. Joskus heidän on ollut pakko lähteä kotimaastaan.
Niinpä äitinsä kadottanut Tippi-tyttö lyöttäytyy kaveriksi Böö-kansan asukkaan kanssa. Olennon nimi on Oho. Ohon kanssa mennään Pariisiin, joka on Böö-kansan hallussa. Tippi saa kuitenkin kuulla, että äiti on Australiassa ja tietysti häntä lähdetään etsimään yhdessä Ohon kanssa. Kirja pyrkii opettamaan myös ystävyyden tärkeitä asioita.
Ohessa niistä vinkeistä muutamia

  • Varo, ettet suuttuessasi sano mitään sellaista, mitä voit katua myöhemmin.Ole valmis tekemään sovinto.
  • Ystävät auttavat aina toisiaan.vihdoin-kotona
  • Ystävät tekevät vastapalveluksia.
  • Ystävät nauravat toistensa vitseille – jopa huonoille.
  • Kun menojalka vipattaa, parhaat kaverukset pistävät tanssiksi.
  • Jaa aina omastasi.
  • Ystävät kertovat tunteistaan toisilleen.
  • Ratkaise ystäväsi oudotkin pulmat.

Kirja pyrkii vastaamaan useisiin nykyajan haasteisiin, ei vähiten muukalaisongelmiin. Kuvitus on elokuvasta napattua ja tietysti tällainen kirja voi jostakin aikuisesta tuntua vähän vieraalta. Mutta lapset oletettavasti pitävät avaruusolennoista, varsinkin kun ne ovat ystävällisiä.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *