Sanan säilää ja keskustelua

Hieman on tullut keskustelua, tuolla viikon puheenaiheet ”sana on vapaa” osastolla. Keskustelu on kuitenkin pysynyt vielä asiallisena ja on hyvä, että keskustelua syntyy, oli asia mikä vain. Asioita, yhteisöjä, kuntaa, valtiota jne.. saa toki arvostella.

Ketään ei tietenkään saa henkilökohtaisesti arvostella eikä nimitellä. Ja kaikenlainen rasismi on ehdottomasti kielletty. Eikä mitään edellämainittuja ole esiintynytkään.

Erilaisten yhteisöjen edustajilta toivoisi myös sen verran sietokykyä etteivät kovin helposti loukkaantuisi ja ottaisi henkilökohtaisesti jos heidän edustamaa yhteisöä, yritystä tai instituutiota arvostellaan.

Kiivailu pois, yleensä se auttaa jo kun miettii asioita yön yli ja kirjoittaa mielipiteensä sitten kun ajatukset ovat hieman tasoittuneet ja mieli virkeimmillään.

Maailmalla tapahtuu pahoja asioita, meillä on täällä asiat kuitenkin hyvin ja lumikin jo valaisee mukavasti maisemaa. Vaikka synkkää aikaa elämmekin, me voimme täällä vuodattaa mieluummin ilon kyyneleitä, meillä on asiat kuitenkin hyvin, vaikka aina tietysti paremminkin voisi olla. Jokainen voisi joskus miettiä mikä asia yhteisössämme on huonosti ja mitä itse voisi tehdä, jotta asiat olisivat paremmin.

Kukaan meistä ei ole täydellinen ja toivottavasti kenestäkään ei sellaista tule, vaikka joku saattaa sellaista itsestään kuvitellakin.

Parempi opetella enemmän kuuntelemaan ja ottamaan huomioon myös muiden mielipiteet, tehdä vihollisesta mieluummin ystävä kuin jatkaa torailua.

Sauli Lindfors

13 comments for “Sanan säilää ja keskustelua

 1. Tosi hyviä ohjeita. Sopisi ohjeeksi moneen muuhunkin lehteen.

  Kiitos.

 2. Saulilta erinomainen avaus; tästä meidän itse kenenkin on hyvä jatkaa tätä päivää ja viikkoa!

 3. Hieno avaus lehden toimituksesta 🙂
  Täällä etelässä vielä odotellaan lumipeitettä, talvirenkaat kylläkin autossa alla.
  Nyt ennusteita katsoessa, kylmenevää lupaa ja ehkä lunta.

  Sitä odotellessa toivon kaikille lukijoille hyvää marraskuun loppua!

 4. Joo. Yritetään olla oikein miehissä parempia ihmisiä.

 5. Hienoa, että saamme toimitukselta palautetta!
  *
  Nyt on Värtsilä julkisessa sanassakin. Alueuutisissa
  kerrottiin Värtsilän susilaumoista. Nyt odottelen kerrotaanko
  niistä lisää tämän illan uutisissa.
  *
  Ja oikeaa roskapostiakin on Värtsiin ilmaantunut. Paree, ettei niitä
  mene aukomaan!

 6. Joo, TV-uutisissa tuli puhetta ja kuvaa Värtsilästä, kun rajamiehet ja -koira partioivat Kaustajärvellä. Tutulla ponttoonisillallakin kävivät.

 7. Minäkin satuin katsomaan uutiset.Kaustajärvellä rajamiehet näkyivät kävelevän.Itäsuomen uutiset ja muutkin alue-uutiset tulee kstsottua usein televisiosta tai yleareenasta.

 8. Lapsena uutisissa ollut kävelysilta oli silloin upotettujen tolppien varaan rakennettu. Sillan vieressä oli meidän verkkopaikka ja siltojen välisaaressa kalat verkoista poistettiin. Kylällä oli silloin hiljainensääntö kalapaikoista. Jokainentalo kalasti omilla paikoillaan. Aina kun näki koti-ikkunasta pyydyksenlaskijan, tiesi kalapaikan perusteella kuka oli vesillä Ahdin antimia hakemassa kontinpohjan koristeeksi.

 9. Mietiskelen tässä Pekka Puskan hanketta Pohjois-Karjala projekti. Liisa siskoni oli hänen kanssaan mukana alusta alkaen. Kovien rasvasvojen vähentäminen ruokavaliosta oli ensimmäisiä hankkeita. Verenpaineen mittaaminen ja sen seuranta tuli mukaan miesten arkeen. Samaanaikaan tuli voivuoret, mutta näillä ei ollut mitään keskinäistä yhteyttä.
  Maailma muuttui ja maidon rasvaprosentista luovuttiin hinnoittelu perusteena.
  Kasvisrasvat tulivat ensikertaa ruokapöytiin levikkeiksi ja se oli uutta, outoa sekä sai vastustusta.
  Tämä riimi oli hauska tähän liittyen: Ennen pantiin mirrit multaan nyt pannaan Suvikultaan. Suvikulta oli senaikaista margariinia.
  Voi on kuitenkin säilyttänyt omanpaikkansa ruan valmistuksessa ja niihin ruokiin mihin se sopii sopii myös tämä riimi: Voi on aina voita ja sitä ei mikään voita.

 10. Oliko tuo uutisen ponttoonisilta Kaustajärveltä? Itse en tunnista kun koskaan en ole Kaustajärvellä käynyt mutta vastaavan näköinen silta lienee lähempänä Värtsilää eräällä järvellä jonka nimeä en nyt muista.
  Itse luminen rajapolkuhan on samanlainen joka paikassa.

  Kiva että juttuihin on löytynyt särmää sen ainaisen keskinäisen pienen piirin kirjoittelun lomaan. Saapahan seurata turistikin palaako valot ja missä ja kuka ne lopulta sammuttaa. Kesäisin jos siellä käyn en valoja kaipaa.

 11. TAITAA OLLA SE TV-KUVA ONKILAMMELTA TAI JOSTAIN MUUALTA, KUN SITÄ ARENALTA UUDELLEEN KATSELIN. VÄRTSILÄSTÄ KUITENKIN JOS ON TOIMITTAJAA USKOMINEN. – TURISTILLE TIEDOKSI: EN MINÄKÄÄN NIITÄ VALOJA KIRKOLLE JA HAUTAUSMAALLE KESÄLLÄ KAIPAA. LUOJAN TAIVAALLE SYTYTTÄMÄ AURINKO RIITTÄÄ. – ON SE NIIN KIVAA KUN TURISTIA KIINNOSTAA PAIKALLINEN VALO-ONGELMA. ONHAN SE MAINOSTA SYRJÄISELLE VÄRTSILÄLLE. OLIS TOSIN KIVA TAVATA VAIKKA HOTELLI JOEN KUPPILASSA JA JUTELLA MIESTEN KESKEN – TAI JOS OLET NAISPUOLINEN NIIN YHÄ MUKAVAMPAA — OLIS SE.

 12. Toimituksen on hyvä muistuttaa, miten sosiaalisessa mediassa käyttäydytään.

  Eikös myös HUUTAMINEN, ole epäkohteliasta?

 13. minkämoisen aurinkokenno-tuulihyrrän ja akun tarttis kyseisen valaistuksen ylläpitoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *