Majavan töitä

Värtsilässä kylätalon lähellä ovat taas majavat tehneet töitään, kymmenkunta haapaa on osittain järsitty vaan ei aivan poikki asti. Majava ilmeisesti odottaa sopivaa tuulta jotta puut kaatuisivat tai käy jossain vaiheessa järsimässä vähän lisää.majavat1

Se on tietysti harmillista kun nuo komeat haavat kaatuvat rannasta, vaan eihän se majava sitä ymmärrä majava tekee vain ikiaikaista työtään tarkoituksena hankkia syötävää itselleen ja jälkikasvulleen tai sitten järsii muuten vain koska luontainen vaisto pakottaa sen käyttäytymään näin. Maiseman muutoksesta majava tuskin välittää tuon taivaallista.

Patoa majava ei noin leveään ja syvään jokeen saa rakennettua pesät onkin kaivettu rantapenkkaan ja muutaman kerran olenkin nähnyt majavan uiskentelevan sillan alla. Reviiriän vartio ja kun koirani sille haukkuvat niin vastauksena saamme hännän läimäytyksiä veteen.

Sauli Lindfors

5 comments for “Majavan töitä

 1. Mökkirannassa olen komeimmat haapani suojannut katiskaverkolla. Eräänä syksynä hakivat tontilta kuutisenkymmentä nuorta haapaa.
  Keskustelemme usein, minä kämmeniä läiskyttelen ja ne vastaavat hännällä läimäytellen.
  Viime kesänä olikin yläjuoksulla hiljaisempaa kun olivat siirtyneet tänne kunnan komeita haapoja kaatamaan.

 2. Ompas talttahammas iskenyt hampaansa hienoon haapaan.
  Tulitikut tehtiin ennen haapapuusta,kuinkahan monta tulitikkua tuon kokoisesta puusta saisi 😉

  Kuvan taustalla Värtsilän keuhkot eli Jänisjoki virtaa hiljaa kuin Don.
  Onko kukaan käynyt uistinta vielä joella uittamassa?

 3. Kumpiahan lienevät.. Amerikan vai Euroopan majavien jälkeläisiä nämä Värtsilän puunpurijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *