Ensilumi

ensilumiMaa oli yöllä muuttunut valkoiseksi, jotenkin se saa aina mielen apeaksi tuo lumi. Kai se on tietoisuus siitä, että mitään ei ole enään tehtävissä talvi tulee. Tuo pirullinen taivaan lahja peittää alleen kaiken elollisen. Kaikki toimeliaisuus loppuu, yössä koliset vain kiiluvasilmäiset lumiaurat.

Sauli Lindfors

5 comments for “Ensilumi

 1. Ensilumi tuo valoa kaamokseen.
  Tammikuussa alkaa jo kevätaurinko pilkistellä.
  On hienoa seurata kevään merkkejä.

 2. Nyt näyttääkin olevan kaksi Ensilumi -nimistä
  kirjoitusta framilla, toinen toimittajan,
  toinen Tellen. Vaan haitanneeko tuo tahtia,
  onpahan lukijalla valinnanvaraa.

 3. Lisää lunta vaan. Päästään hiihtämään. Luonto kaunis ja roskat piilossa. Pihan työt kyllä odottaa ensi kesää.

 4. Mitenkäy meidän kotimaiselle metsäjänikselle? Jäniksen turkki vaihtuu valkoiseksi vuodenajan mukaan. Jäniksen turkinvaihto ei nopeasti muutu pitkiin lumettomiin syksyihin. Valkeajänis on helpposaalis ilman suojaväriä petoeläimille.sulanmaan aikaan. Lumi antaa suojaa jäniksille ja iloa ihmisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *