Talviaikaan

kelloKelloja siirretään talviaikaan su 25.10.2015.

Talviaikaan siirryttäessä kelloja siirretään tunti taaksepäin – klo 04:00 -> 03:00. Siirto tapahtuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Nykyajan digitaaliset laitteet siirtävät pääsääntöisesti itse itsensä yön aikana vastaamaan uutta aikaa, mutta joudumme silti muuttamaan manuaalisesti monen kellonajan ajantasalle, esim. herätyskelloissa.

Kesä- ja talviaikojen muistamisessa helpottaa yksinkertainen muistisääntö: aina kesään päin. Syksyllä menneeseen kesään, eli taaksepäin, keväällä kesää kohti, tunnilla eteenpäin.
Talviaika päättyy ja kesäaika 2016 alkaa sunnuntaina 27. maaliskuuta.

Lisätietoja: Kesäaika, Wikipedia

 

3 comments for “Talviaikaan

 1. Pääsääntöisesti.. riippuu mitä asetuksiin on asetettu. Niinpä niin, ja yleensä tuo tarkkuus riittääkin. Kyllä se päivän mittaan selviää paljonko kello oikeasti on.
  Joskus on kuitenkin tilanteita että pitäisi olla varma siirtyykö kello automaatisesti vai pitääkö itse siirtää. Ja jos siirtää itse niin siirtääkö automaatti siitä huolimatta. Tämä arvuuttelu piti kerran kokea lomamatkalla maailmalla kun poislähtö oli juuri kellonsiirtoaamuna. Olisi pitänyt olla viisarikello mistä varmistaa aika.

 2. Kun kellot on siirretty tunnin verran taaksepäin, heräämme valoisampaan aamuun. Aurinko on kerinnyt korkeammalle kuin samalla kellonlyömällä viime viikolla.

  Se tekee hyvää. Vielä parempi olisi, jos siirtäisimme kelloja toisenkin tunnin taaksepäin – ja pysyvästi.

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorin Timo Partosen mielestä suomalaiset voisivat paremmin Keski-Euroopan aikavyöhykkeessä.

  Lisää aiheesta

  http://www.hs.fi/tiede/a1445570889712?jako=164abc39ce8445dc463de14522478115&ref=nl-hs-aamu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *