Papit Made in Värtsilä -messu

PAPIT MADE IN VÄRTSILÄ -messu oli mielenkiintoinen Värtsiläpäivien ohjelman osa. Seitsemän Värtsilässä syntynyttä pappia oli kokoontunut eri puolilta maata toimittamaan kotikirkkoonsa messua. Lähes 300 kirkkovierasta koki juhlatunnelman, jonka vertaista ei ole joka pyhä koettavissa. Ehtoollispöytä täyttyi moneen kertaan.

papit maden in vartsila yhteiskuvassa

Uhrivirren aikana vietiin alttarille leipä ja viini ja samalla kerättiin kiitosuhrina kolehti kirkon kunnostamisen kustannuksia kattamaan. Kolehdin puolesta rukoiltiin ja se vietiin sivualttarille.

Messun jälkeen papit made in Värtsilä lounastivat seurakuntakodin puolella. Aterian oli valmistanut pitäjäyhdistyksen tuore kunniajäsen Raimo Tiittanen.

Illalla klo 18 jatkui Värtsilän kirkon 65-vuotisjuhla kirkon suunnittelijan, arkkitehti Veikko Larkaksen tyttärentyttären Ninni Poijärven, hänen miehensä Mika Kuokkasen ja 5-vuotiaan Helmi-tytön konsertilla. Kirkon hämyssä ja penkintäyteisessä tunnelmassa oli jotain aivan erityistä. Monella oli kyynel silmänurkassa.

Kiitospuheessaan Erkki Lintunen totesi lyhyesti, olisiko arkkitehti Larkas ja rakentajarovasti Uski ja urakoitsija Kosken porukka voinut edes kuvitella 65 vuotta sitten, että tällaista voi Värtsilän kirkossa tapahtua.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Papit made in Värtsilä Messu”]

Teksti: Erkki Lintunen

Kuvat: Vuokko Väänänen

5 comments for “Papit Made in Värtsilä -messu

  1. Onhan siellä näköjään kirkkoväessäkin ollut ainakin yksi pappi mukana. Viimeisessä kuvassa takimmaisena näkyy pastori Yrjö Tolvanen Peijonniemestä.

  2. Monet kiitokset Erkille hienosti organisoiduista tapahtumista kirkkomme hyväksi. Tällainen kotiseuturakkaus ilahduttaa meitä kaikkia. Molemmat tilaisuudet antoivat kuulijoille erityislaatuisen kokemuksen ja hyvän mielen.

  3. Panee miettimään missä on tämänhetkinen talon isäntä Lappalainen. Yleensä talonisäntä on kuvissa vierailijoiden kanssa.

  4. Ystävällisesti ilmoitan olevani lomalla 26.7. saakka. Rovasti Lintusen kanssa sovittiin, että hän hoitaa Värtsiläpäivien messun. Siinä se ”isännyys” hoitui samalla. Uutisista päätelleen Erkin ahkerointi on tuottanut tulosta: kaksi hienoa tilaisuutta, messu ja illan konsertti! Lämmin kiitos rovastille!
    Mikko L, khra ja lrov

  5. Kyllä se on pappikin lomansa ansainnut. Ja olihan tuolla jo kirkonmiehiä riittämiin.
    Mukavaa työhönpaluuta loman jälkeen sinne tärkeään työhön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *