Värtsilä-päivillä 2015

Värtsilä-viiri kohoaa tankoonAurinko helli perjantaina ja lauantaina Värtsilä-päivien viettäjiä. Tummia sadepilviä kerääntyi taivaalle, mutta sateet kiersivät Arppen aukion. Sunnuntaiaamulla sateli, mutta iltapäivällä saatiin taas nauttia auringonpaisteesta.

Värtsilä-päivät avattiin pyöräilyllä. Muutamia urhoollisia pyöräilijöitä kokoontui Kylätalon pihaan viiden seutuvilla. Toki mukaan olisi sopinut enemmänkin, mutta paikalle saapuneet pyöräilijät polkivat ”Rodin” johdolla Patsolan mäelle. Näköalapaikalla huilattiin vähän sekä huolehdittiin nestetankkauksesta. Sitten pyöräilijät hävisivätkin Patsolanrinnettä alas ja Selänteen kautta maasto-osuudelle. Perjantaina oli myös Kesäteatteriesitys ”Rikkautta rakkautta riittämiin”, karaokea ja yölintukävelyä.

Lauantaina toritapahtumat käynnistyivät yhdeksän jälkeen. Avajaiset klo 10 aloitettiin perinteisesti lipunnostolla. Palohakan Marko Turunen ja Heikki Kunnas nostivat lipun salkoon juhlistamaan 40. Värtsilä-päiviä. Arppen patsaalle kukkia laskivat Värtsiläisten Seurasta Aulis Kosonen ja Ilmari Majoinen sekä Pitäjäyhdistyksen puolesta Arja Pekkarinen ja Jouko Jääskeläinen. Juhlapuheen piti Vuoden 2014 Takoja Erkki Lintunen.

Toinen ”virallisempi” tapahtuma oli puolen päivän jälkeen nähty Värtsilä-viirin julkistaminen. Puheessaan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Lintunen kertoi viirin ”historiasta” ja totesi Värtsilä-viirin nousevan nyt virallisesti ensimmäistä kertaa tankoon. Tämän jälkeen viirin toivotaan liehuvan mahdollisimman monessa tangossa Värtsilässä sekä muuallakin ympäri maailmaa. Värtsilä-viiriä voi ostaa mm. Kylätalolta.

Samassa yhteydessä muistettiin Pitäjäyhdistyksen kunniapuheenjohtajia. Monia vuosia Pitäjäyhdistystä johtaneet ja yhä Värtsilän toiminnoissa aktiivisesti mukana toimivat Heino ”Hemppa” Turunen sekä Raimo Tiittanen saivat Värtsilä-viirit numero 1 ja 2. ”Hemppa” on myös upean Värtsilä-viirin suunnittelija. Kiitokset ja Onnittelut kunniapuheenjohtajille!

Torialueella oli tapahtumia runsaasti. Lisäksi Kylätalolla ja Hotelli Joessa oli näyttelyitä ja Navetan vintillä esiintyi taikuri kaksi kertaa sekä teki lapsille ilmapalloista eläimiä ja miekkoja. Näyttelyistä ja näytöksistä lisää myöhemmin….

Lauantaina iltapäivällä oli kesäteatteriesitys ja ehtookellot soivat kirkolla klo 18. Illalla oli tanssit Navetan vintillä Teo Turusen ja Kuisma Lipposen tahdittamina. Iltaa tai yötä voi jatkaa vielä Hotelli Joen jatkoilla.

Kiitokset kaikille Värtsilä-päiville osallistuneille!

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Värtsilä päivien kuvia 2015″]

Kuvat ja teksti: Vuokko Väänänen

17 comments for “Värtsilä-päivillä 2015

 1. Hei, saisiko nämä Värtsipäiviltä otettujen kuvien selauksen niin, että kuvia selattaessa ei näyttö joka kerta siirtyisi ensin kotisivun ylälaitaan. Selaus on nyt melko työlästä. Kiitos etukäteen!

 2. Komppaan Raijaa tässä kuva-asiassa.

  Tällainen kuvien katselu on ihan ok, jos tekstiä ei ole sen enempää kuin otsikko. Mutta mitä pitempi juttu ennen kuvia, niin sen työläänpää, kun joka kuvan jälkeen pitää skrollata jutun alusta kuviin. Monta kuvasarjaa on jäänyt katsomatta juuri tästä syystä.

 3. Samaa mieltä kahden edellisen kanssa.
  Tosi hankalaa.

 4. Kokeilpaa nyt, muutin systeemiä. Onko parempi?

 5. Tuo diashow ei toimi lainkaan ainakaan minun läppärissä. Esikatselukuvat näkyvät, mutta kun niistä klikkaa jonkun katsottavakseen, niin toisen kuva vaihtaminen on työlästä.

 6. Diashow ei toimi Androidissakaan.
  Näitä esikatselu pikkukuvia on kyllä miellyttävämpi katsella.

 7. Ei toimi diashow mullakaan.

  Onko sellaista mahdollisuutta, että kun ekan esikatselukuvan klikkaa auki, niis siitä pääsisi suoraan seuraavaan? Nyt pitää pakittaa joka kuvan välissä.

 8. On tuo pakittaminen kuitenkin paljon miellyttävämpi vaihtoehto, kuin se ees taas skrollaaminen.

 9. On tämä kuvien näyttötapa miellyttävämpi käyttää kuin se ensimmäinen vaikka diaprojektori ei toimikaan.

 10. Ei toimi diashow mullakaan, pallukka vain pyörii.
  Kuten Lissu kertoi, kun ekakuvan klikkaa, kuvaan tulee nuoli, klikkaa seuraavaa…..

  Näin toimii monet kuvagalleriat, esim. Karjalaisen kuvagalleriat, katsokaa kokeeksi.

 11. Tervehdys! Voisiko nämä kuvat laittaa tuonne pitäjäyhdistyksen sivun kuvagalleriaan. Siellä ainakin parit edelliset pitäjäjuhlakuvasarjat toimivat hyvin.

 12. Uusi kuvagalleria ohjelma on asennettu. Siirrän nämäkin kuvat näkymään sille kun ehdin.

  Judonäytös jutun kuvat laitoin jo uudelle systeemille. Kiitos!

 13. No niin. nyt helpompi selata kuvia. Olisiko kellään lukijalla kuvaa taikurin näytöksestä? Jos löytyy laittakaa tulemaan sähköpostilla -> verkkovartsi@gmail.com

  Kiitos!

 14. On tosiaankin helpompi ja vaivattomampi selailla kuvia.
  Tuhannet kiitokset ja hyvää jatkoa…

 15. Palaan vielä Värtsilä Päiviin kun nyt loman jälkeen tähän aparaatin ääreen palasin.

  Tunnelma päivillä oli tutun leppoisa.Voi sanoa että Arppen pihassa vallitsi Värtsilän henki.Oli hienoa tavata serkkuja ja tuttuja sekä kylän väkeä.

  Rajalla käynti ja veneajelu Jänisjoella olivat isoja kokemuksia.Molemmat paikat olivat varhaislapsuuden arkea mutta kun niihin tulee muutaman vuosikymmenen tauko niin arkisista asioista kypsyy juhlahetkiä.

  Kiitos kaikille jäjestelyihin osallistuneille.Teitte tapahtumasta Värtsilä Päivät.Ainutlaatuisen pitäjäjuhlan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *