Värtsi lehden Värtsiläpäivien juhlanumero on nyt valmis

Värtsilehden Värtsiläpäiville tehty 20 sivuinen juhlalehti on nyt valmis ja jakelu aloitetaan kyläläisille tämän ja huomisen aikana. Postitse tilatut lehdet lähtivät tänään matkaan, ne ovat perjantaina tilaajilla. Lehteä voi vielä tilata postitse. Värtsiä painettiin 2 000 kappaletta. Värtsi lehti jaetaan myös Värtsiläpäiville saapuville. Lehdestä löytyy luonnollisesti Värtsiläpäivien ohjelma ja juttuja Värtsin verkkolehdestä. Takasivulta löytyy sanaristikko ja arvontalipuke. Arvontalipukkeen kylätalolle palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja. Tervetuloa Värtsiläpäiville!

vartsilapaivien2015Värtsilehti

14 comments for “Värtsi lehden Värtsiläpäivien juhlanumero on nyt valmis

 1. Kiitokset Eiralle hienosti toimitetusta ja monipuolisesta lehdestä.

  Aikaisemmin verkkolehdessä julkaistut jutut tuntuivat ihan uusilta paperiversiosta luettuna. Ja olihan siellä aivan uusiakin juttuja muutama. Monipuolisesta tarjonnasta huolimatta jäin kaipaamaan muutamien kirjoittajien juttuja.

  Erityisen ilahtunut olin siitä, että Eira oli ihan oma-aloitteisesti antanut lehdessä palstatilaa Pälkjärven pitäjäseuralle ja Pälkjärveläinen-lehdelle. Erkki Jormanaisen Pälkjärveläistä koskevassa jutussa oli kansikuvapoikana ratavartija Aapeli Käriäinen. Oli kiva huomata, että juttuun oli laitettu uusimman, juuri ilmestyneen lehden kansikuva. Siinä poseeraa kolmevuotiaana meidän kaikkien tuntema Kakku-Paavo.

 2. Kiitos Lissu sydäntäni lämmittävistä sanoistasi!
  Kiitosta ei juuri heru..

  Kiitos myös kaikille Värtsiin juttuja lähettäneille! Ne on julkaistu ja löytyvät Värtsin arkistoista, ihan jokainen. Ja niitä on paljon!!! Tilanne nyt: 3 813 juttua ja niitä on kommentoitu yhteensä 24 494 kertaa! Se on paljon se!

  Jos niitä juttuja ei olisi ollut, ei olisi ollut mitään, mitä paperille painossa painattaa!

  Pahoittelen, ettei kaikkia Värtsille todella tärkeitä kirjoittajia, (nimeltä mainitsematta tässä yhteydessä), monen, monen vuoden ajalta vieläkään huomioitu, tässä Värtsin toisessa paperisessa versiossa. Pyydän nöyrimmin anteeksi jos joku teistä on pahoittanut mielensä. Tarkoituksellista se ei ole ollut! Valinnat olivat minun, päätoimittajan ja lehden tekijän yksin. Matkassa oli monta mutkaa ja ongelmaa.

  Työtä olisi siis vielä tehtävänä!

  Toivon että annatte silti arvon aikaan saannokselleni, jonka Värtsilän Pitäjäyhdistys ry kustansi, sanan tod. merkityksessä! Kuten maksoi aiemmin julkaistun ensimmäisen paperi Värtsin pääsiäisen aikaan keväällä 2015. Teimme tällöin historiaa!

  Haaveeni ja tavoitteeni olisi tehdä vielä yksi, kolmas paperinen VÄRTSI, Joulunumero 2015, johon olisi hyvä päättää urani Värtsissä. Jos kustantajan pussi kestää.. ja mainostajia riittää kattamaan kulut!!
  Aikaa, aikaa kutakin, sano…. (tiedotan em. asiasta myöhemmin)

  Nautitaan Värtsiläpäivistä ja Värtsi lehden tuotoksista niin verkkolehtenä kuin Värtsiläpäivien juhlanumerona joka on painettu komeasti sanomalehtipaperille! Värtsissä ja Värtsilässä osataan!

  ps. .. uusia juttuja voisi lähetellä, vaikka moni teistä onkin kesälomalla ja mökkeilemässä, tiettömien ”datateittein” tavoittamissa!

  Toivottavasti pääsette edes sieltä lukemaan Värtsin juttuja ja kommentoimaan niitä!

  t:Eira

 3. Yölintu tuo Lissukin näyttää olevan. Tasan tunti sitten edellä oleva kommentti. Minä taas Ullukassa kohensin juuri takan hiillosta mennäkseni kohta vaakasuoraan. Värtsiläpäivien kuusi tilannetta valvottavat vanhoja aivoja. Mutta kohta ne ovat ohi ja sitten ihan hissukseen omissa oloissaan. Toivottavasti sää suosii Värtsilään kokoontuvia!

 4. Kiitos Värtsi lehdestä, jonka luin jo kahteenkin kertaan.

  Hyvältä tuntui hypistellä juttuja käsissään paperille painettuna.

  Samoin on uudesta Pälkjärveläisestä menossa toinen lukukierros.

 5. Eira kirjoittaa tuolla ylempänä ”Kiitosta ei juuri heru…”

  ”Kiittämättömyys on maailman palkka”, sanoo vanha sananlasku. Eräässä hengellisessä laulussa taas lauletaan ”Paljon ois aihetta lapsella kiittää…”

  Olen pohtinut, että miksi se kiitoksen antaminen on niin tiukassa. Onko sana, KIITOS, vaikea lausua tai kirjoittaa? Ja jos, niin miksi? Luulisin jokaiselle opetetun tuon taidon jo lapsuuskodissa.

  Eihän kiittäjältä ole mitään pois, jos kiittää. Päinvastoin. Tunnustuksen antaminen ja kiittäminen tekee hyvän olon kiittäjällekin.

  Ei näitä vapaaehtoistöitä Eira eikä kukaan muukaan varmaan tee kiitoksen toivossa, mutta jos ja kun sitä kiitosta joskus tulee, niin kyllä se mieltä lämmittää. Tulee tunne, että työn tehneen panosta on arvostettu.

 6. Tuskin on ehditty entistä lehteä vilkaista, kun näyttää
  joulusesonki alkaaneen ja sinne valkataan jo kirjoittajia.

  Kaikki Taavetit ja Tiinat vaan pois sieltä reen jalaksilta ohjeistamasta ja
  mukaan joukkoon tummaan. Ei kai Värtsin vakikirjoittajatkaan
  ole mitään rekikoiria joita saa piiskata miten sattuu. Ja turha
  sanoa, että se älähtää johon kalahtaa. Kokeilkaapa itse. Lunta tulee
  tupaan melkein viikottain.

  Vaan lienee se seikka jäänyt huomaamatta, että Eiran kommentista
  ilmenee, että hän jättää Värtsin reen vetämisen vuoden vaihteessa.
  Kuinkas sitten suu pannaan, onkohan uutta ihmistä tulossa kehiin?

  Jos ei, niin se on sitten tämän tarun loppu. Vaan kyllä olen joskus
  aatellut, että kommenttipalstalla saadaan paljon hyvää, mutta myös
  pahaa aikaiseksi jos niin halutaan.

  Kustantajaa, vetäjää ja myös kirjoittajia niin entisiä kuin
  uusia, tarvitaan. Joku pelkäsi että joulunumerossa on taas
  niitä ”vanhoja”. Ei tässä uusimmassa ole ainakaan yhtään
  minun juttuani tien tukkona ja silti osaan arvostaa toisten
  tekemisiä. Ja tietenkin Eiran panostusta.

  Ugh, olen puhunut!

 7. Todella mukava saada paperilehti. Tosin taisin unohtaa sen jonnekin 🙁 Toivottavasti niitä vielä jäi jokunen vierasvaraa,

  Uuden paperilehden kokoamiseen voisimme itsekukin osallistua. Nimittäin voisimme selailla vahoja tai uusia tarinoita ja merkitä itselle muistiin ”sillä silmällä” että ehdottaisimme niitä paperilehteen sitten aikanaan kun pyyntö Eiralta tulee. Eihän tällaisen aineiston läpikäymiseen sitten viimetipassa kellään ole aikaa. Ei Eiralla eikä kellään muullakaan yksin. Kyllä Eira ansaitsee isot kiitokset ja muutamat halit vielä päälle.

 8. Hei kaikille Värtsin lukijoille. Hienosti on lähtenyt toimimaan Värtsin vetovastuun vaihto. Kiitos Saulille! Lupailemaani ja toivomaani Värtsin paperista Joulunumeroa ei pystytä valitettavasti toimittamaan. Harmi. Syitä on monia.

  Mukavaa joulunodotuksen aikaa kaikille. Hyvää itsenäisyyspäivää myös! Toivottelee Eira

  Ps. Värtsiläpäivien juhlanumeroa on saatavilla kylätalolla melkoisen suuri määrä. Hakekaa jouluvieraiden lukemiseksi tai muuhun tarpeelliseksi katsomaanne käyttötarkoitukseen, jotta eivät joudu paperinkeräykseen..

 9. No voi pettymys… Mie kun niin odotin sitä Jouluvärtsiä. Rustasin jo jonkinlaista tonttutarinaakin siihen lehteen.

 10. Alpo; laita tonttutarina tähän lehteen! Herätit jo uteliaisuuden.

 11. oli tarkoitus yrittää rakkaustarinaa.. toivottavasti rakkautta riittää.

 12. No moi taas,Lissu! Hyvää itsenäisyyspäivää! Kiitos,että vastasit mulle silloil heti, 8.10.15. Kun ulkoilet paljon,oletko havainnut ”meidän” joutsen-perhettä? Näin niitä silloil 9.10.15 ja viimeksi yli 1kk.sitten, 02.11.2015 rannassa. Mutta poikasia oli vain 4! Tuttu ulkoilija kertoi,että yksi poikanen yritti lentää yli Laajasalon sillan,mutta suussa oli kalastajan koukku,johon joutsen jäi kiinni siltaan?ja törmäsi bussiin ja lensi vielä henkilöauton päälle!? Hirveä,tuskallinen kuolema! Itken vieläkin. Kuulemma ”joutsen-Pena” oli kertonut hänelle. En tunne häntä. En ole facebookissa. Tiedätkö Sinä jotain siitä? Kerrotko mulle? Kiitos!

 13. Tamsu; Kiitos itsenäisyyspäivän toivotuksista.

  Viime viikolla viimeksi näin joutsenperheemme. Poikaset, ne neljä jotka ovat jäljellä, ovat jo vanhempiensa kokoisia. Perheen tapaa usein Tuorinniemen uimarannalla tässä Herttoniemenrannassa.

  Yhdellä poikasista oli havaittu iso siimasykerö oikeassa poskessa (ilm. koukku tarttunut poskeen sisäpuolelle) 8.10. Kuvasin poikasta ja koko perhettä uimarannalla 9.10. Pelastuslaitos oli yrittänyt molempina päivinä saada joutsenta kiinni poistaakseen sykerön. Kiinniotto ei kuitenkaan onnistunut.

  Lauantaina 10.10 aamupäivällä joutsenet olivat lähteneet lentäen ylittämään Laajasalon siltaa Tiiliruukinlahdelle. Poikanen törmäsi oikealta tulevaan henkilöautoon ja mätkähti sillalla kulkevan naisen eteen. Nainen kantoi joutsenen sillalta nurmikolle, jossa se vielä oli hengittänyt, mutta kuoli ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle. Todennäköisesti siimasykerö haittasi joutsenen näkökenttää ja se olisi ollut syynä törmäykseen. Näin kuulin tarinan ihan tuoreeltaan Penalta.

  Kuulin myös, että hiljattain Vuosaaren sillalla olisi menehtynyt kaksi joutsenta (paikallisia?) törmättyään metrojunaan.

  Lähden tästä ihan kohtsillään rantakierrokselle kameraa ulkoiluttamaan ja tarkistamaan miten korkealla meren pinta on. Oli kuulemma eilen aamulla ollut metrin tavallista korkeammalla. Jospa näkisin samalla reissulla myös joutsenystäväni. Viime viikolla oli vielä muutamia kanadanhanhiakin maisemissa.

 14. Näin tehtiin 2015! Värtsin paperiversio nro 2

  Lehti on tallessa ja on arvokas muisto! Säilyttäkää lehti!

  Ehkä tulevaisuuden tutkijoille ”historiaa” Värtsilästä…

  Värtsin (paperiversio nro 3) Joulunumero 2015 jäi tekemättä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *