Vanha valokuva: Niiralan vartiolla

rajavartiolta niiralasta vanha kuva

Tunnista kuvassa olevia henkilöitä. Kuva on otettu Niiralan rajavartioasemalla.
(Näet kuvan suuremmassa koossa klikkaamalla sitä).

Kuvan lähettäjä: Ari Niemelä

 

22 comments for “Vanha valokuva: Niiralan vartiolla

 1. Aloitetaan joukkueenjohtajasta
  – vänrikki Kuosmanen

 2. Tärkeä kuva! Eikun tunnistamiset alkuun!

 3. Kolmanteen vasemmalta – Sulo Nissinen.

 4. Valkopukuinen nainen keskellä..? Terveyssisar.. vai kokki.. ? Lienee henkilökuntaan kuuluva.. Onko kuvanoton vuodesta tai vuosikymmenestä tietoa.. ?

 5. Kuva on 1960 luvun alkupuolelta. Vartion emäntä on valkoisessa työasussaan. Saattaa olla rajajääkäri Simosen vaimo. Rj Simonen on emännästä seuraava vasemmalle. Vänr Kuosmaselta jäi etunimi pois. Sehän on Esko, Kiteellä nykyään.

 6. Ensimmäinen oikealta:Kalle Rosendahl
  Kolmas oikealta: Ville Nuutinen
  Viides oikealta: Oiva Hukka

 7. Oikealta -1Kalle Rosendal -3 Ville Nuutinen -5 Oiva Hukka -6 Esko Kuosmanen -7 Erkki Svnberg -8 Veijo Niemelä – 9 Ragel Niemelä vartionemäntä -12 Keijo Simola . Toinen vasemmalta Eljas Rautiainen ja kolmas Ilmari Partanen

 8. Ensimmäinen vasemmalta Ellosen Unto veijari vailla vertaa ja toinen oikealta Hirvosen Onni joka muutti Ruotsiin.Varjonaamat ovat tod.näköisesti Parviaisen Esko ja Penttisen Unto.

 9. Muutamien persoonien kuvia odotan ruutuun: luutnantti Janne Lukkarinen, vääperi Armas Hiles, kersantti (?) Kauko Reijonen jne…

 10. Mikähän juhla lie ollut kyseessä kun näin suuri joukko on saatu yhtä aikaa kuvaan, ja pyhäpuvussa vielä. Heitän omia arvauksia; Voisi olla itsenäisyyspäivä, mutta on ehkä liian valoisaa, Rajalaitoksen vuosipäivä maaliskuussa, nuoren vänrikin tervetulokahvitilaisuus, jonkun reserviin siirtymisjuhla tai rajaviestin voittojuhla

 11. Rakennus on purettu. Viimeisin rakennus tänä vuonna. Kävin pihapiiristä muuatman kiven varastoon. Miksi? Kerron siitä joskus.

 12. Ei ole purettu tätä rakennusta. Aseman luona oleva on purettu.

 13. Olisiko kellään tietoja Vaasenin sorasairaalasta. Vaimoni isä Lennart Fortelius toimi siellä pariikin otteeseen sodan aikana.

 14. Saattoi kyselyni olla väärässä paikassa – annan sen kuitenkin olla – jos sallitaan !

 15. Niiralan vartioaseman kuvan ajankohta osuu vuosien 1964 – 1967 väliin. Vänrikki Esko Kuosmanen kävi henkilökuntaan kuuluvana reserviupseerikoulun Haminassa. Tapasin hänet elokuussa Kouvolassa, olin varusmies ja Esko reserviupseerikoulun oppilaana suunnistamassa PV:n mestaruuskilpailuissa. Seuraavan kerran tapasin hänet Ylitorniolla syksyllä 1967 ja Esko oli siellä huoltoupseerina.
  Mietin jotta onko ne Svanbergin Erkin kasvot Eskon takana.

 16. Pehr-Erik googletin sanan Vaasenin sotasairaala ja jotain löytyi, löytyisi enemmänkin jos alkaisi oikein etsimään. Vaasenin sotasairaala on ollut Syvärin tuntumassa.

 17. Kyllä on Svanbergin Eki ja vuosi on 1966

 18. Jos tuo rakennus on Niiralassa Koukuntiellä?! Niin se on purettu vuonna 2015 alkukesästä.

 19. Takarivissä, pitkä mies on Aulis emännän takana.

 20. Jos tuo yo kuva on Niiralan uudemmalta raja/rata vartioasemalta, niin, ko rakennus on purettu kokonaisuudessaan pois vuonna 2016, sanomalehti Karjalaisen 23.4.2016 mukaan.

  Siis vuotta myöhemmin kuin mitä tuolla olen muistellut 21.11.2017.

  Internetin tietojen mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *